Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon mit fog szólni párom a...

Vajon mit fog szólni párom a hitelemhez?

Figyelt kérdés

Pár éve szüleimnek pénzre volt szüksége,de már volt hitelük,nem kaptak,igy az én nevemre lett hitel felvéve (a hogyant hagyjuk).

19 voltam akkor,nem gondoltam bele,csak segitettem,hisz ők neveltek fel,és megigérték,lesz fizetve mint a többi.

suli miatt el is költöztem,dolgozni már előtte is dolgoztam,sosem támogattak,nem is kértem.

annyit keresek amiől fenn tudom magam tartani egy albérletben.

A hitelt nem fizették egy idő után és mivel papiron még mindig velük lakok,bar listára kerültem a tudtom nélkül.Legutolsó pillanatban tudtam meg,kiegyeztem a behajtócéggel részletfizetésben,kifizettem az elmaradás egy részét,megtakaritásom ami kevés is volt,odalett.Anyámék ismét megigérték fizetik,most már figyeltem,és az én számom adtam meg a behajtónál,hogy tudjam ha 3 hónapnál több van elmaradva.Fél évig fizették,aztán most megint hivott a behajtó,hogy 3 hónap el van maradva,ha hónap végéig nem pótolom,akkor fizum letiltják,ami nem hiányzik,ciki lenne a cég előtt (kitudódik rögtön).

Párommal kezd komolyodni a dolog,fél éve együtt vagyunk,lassan tervezzük az összeköltözést.

Ő erről még nem tud,náluk ilyen nincs,nem gazdagok,de nem vesznek fel hitelt se,nyújtóznak ami a takaró ér.

Ti mit reagálnátok?

25/N

2012. jan. 28. 13:10
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Hozzátéve hogy ha ezt megint nekem kell kifizetni,akkor lenullázom magam,pedig nyaralásra,összeköltözésre gyűjtöttem.
2012. jan. 28. 13:11
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos támogatnálak! No azért nem fizetném ki mindjárt az összes hitelt, de segítenék amiben csak tudnék, elvégre nem a te hibádból vagy bajban, ez inkább a szüleid szégyene (elnézést, ha itt megbántottam őket).
2012. jan. 28. 13:13
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Olyan cirkuszt csapnék, hogy senki nem állna meg a lábán.

Mondjuk alapból nem vennék fel hitelt, bár tudom, hogy az emberek általában bíznak a szüleikben, én is bízom bennük meg tisztelem őket, de hitelt soha senkinek, meg pénzt se, oldja meg mindenki a saját problémáját.

Te fiatal voltál, így alakult a dolog, a párod nem valószínű, hogy rád fog haragudni, 19 évesen éppen felnőttél,nem csoda, hogy belementél ebbe, inkább a szüleidre fog haragudni, megjegyzem teljesen jogosan.

Miért nem szólnak, ha nem tudnak fizetni?

Maga a bar lista rohadt nagy szívás..

2012. jan. 28. 13:13
 4/19 A kérdező kommentje:

Csaptam már nagy cirkuszt,de semmit nem ér.

Legutóbb akkor csptam be az ajtót,amikor anyám azzal jött,hogy akkor nem ad öcsémnek enni,és befizeti.

Pedig nem kajájuk nem lenne,csak lehet napi 2-3 doboz cigire nem kellene költeni és egyéb hülyeségre.

2012. jan. 28. 13:16
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Még így nekik állt feljebb? Basszus :S

Tekintsd úgy ezt az egészet, hogy tanultál a saját hibádból és többet ez nem fordul elő. És többé hitelt senkinek.

Nagyon sajnállak :(

2012. jan. 28. 13:17
 6/19 A kérdező kommentje:
Félreértitek,támogatni nem kell,legalábbis anyagilag nem,mert nadrágszijat összehuzva ki tudom fizetni,csak igy nem jut nyaralásra például.
2012. jan. 28. 13:17
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj róla a párodnak. Légy hozzá őszinte. Mondd el az összes körülményt. Előbb-utóbb letörleszted valahogy és ha úgy érzed, hogy szeret téged ez a fiú biztosan meg fogja érteni. Nem te tehetsz róla, hogy ebbe a helyzetbe kerültél.Szüleid pedig majd ne csodálkozzanak, ha rájuk sem nyitod az ajtót, amikor pedig a legnagyobb szükségük lenne rád. Ha szeret így is kellesz a párodnak, ez nem állhat közétek.
2012. jan. 28. 13:19
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha komoly a kapcsolatotok, akkor idöszerü lenne elmondani neki, hogy kevesebb a pénzed, mint gondoltad, mert be lettél csapva, és közös nyaralás, összeköltözés ezért neked nehezebb lenne anyagilag.

Ha ö is komolyan gondolja, akkor vagy megérti és vár, vagy esetleg a közös részbe többet ad be.

Ha meg emiatt magszakad a kapcsolat, akkor nem kár érte, jobb, ha idöben megtudod, hogy nem lehet rá számitani, ha nehézségek vannak.

2012. jan. 28. 13:23
 9/19 anonim ***** válasza:
85%

"(a hogyant hagyjuk). "

Pedig ebben az esetben ez még akár érdekes (és lényeges) is lehet.

2012. jan. 28. 13:25
 10/19 A kérdező kommentje:

Csak öcsém miatt megyek a szüleimhez már igazából.

Össze fogunk tudni költözni,mert most is fenntartok egyedül egy albérletet,nem minimálbéren vagyok,csak igy amit félre tudnék tenni hogy idővel közösen vegyünk bármit (ház,kocsi),az minuszos,mert igy havi 30ezrem ugrik.Eddig havi 20at tudtam megspórolni nyaralni,egyébre,de tavaly is emiatt ugrott sok pénzem,és most is emiatt fog ugy sejtem.

2012. jan. 28. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!