Ha valakivel baleset vagy egyéb rossz történik, mennyi idő múlva értesítik a hozzátartozókat, és honnan tudják, hogy kinek kell szólni?
A lakcím kártya alapján meg találják a rendőrök,hogy kit kell értesíteni.
Rossz hír gyorsan jön :(
Amikor a férjemnek volt autóbalesete, akkor ő hívott fel telefonon miután ellátták és befektették a kórterembe.
Sem a kórház, sem a rendőrök nem kérdezték meg, hogy értesítsenek-e valakit.
Az OMSZ (Országos Mentőszolgálat) többszörfelhívásban közölte a lakossággal, hogy ha ott is van az illető telefonja, akit baleset ért, nem tudják kit hívjanak a telefonból. Ha mondjuk találnak egy anyut vagy aput, akkor fel szokták hívni, mihelyst stabilizálták a beteg állapotát. De sokszor nem tudják ki a családtag a telefonszámok közül.
De van megoldás: Be kell írni a telefonba annak a számát, akit szeretnénk, ha értesítenének, ha baj van, ezzel az egységes rövidítéssel: ICE. Ez annyit jelent, hogy In Case of Emergency, tehát veszély esetén. Azt az illetőt, aki így benne van a telefonunkban, elvileg nagyon hamar elhívják. Én beírtam a saját telómba is, és anyuéba is beírtam így az én számomat.
Mivel ez sajnos nem egy elterjedt és bevett szokás, mindenkit kérek, hogy terjessze ismerőseinek körében, nem is én kérem elsősorban, hanem az OMSZ, de ez a ti érdeketek is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!