Hova és kihez forduljak, milyen lehetőségeim vannak? Vannak egyáltalán?
Figyelt kérdés
22 éves vagyok. Azt szeretném, hogy anyám mondjon le rólam, igazolja, hogy önfenntartó vagyok. Ő nem akar ebbe belemenni.
Soha nem támogatott, sem anyagilag, sem anyaként. Még a lakásköltségeket sem fizeti. Jó pár éve lelépett otthonról, mit sem törődve velem. (persze addig sem volt anya) Nem akarok majd gyerektartást tőle, sem semmit, csak azt akarom, hogy végleg szabad lehessek, és soha ne kelljen függnöm tőle.
2009. máj. 29. 11:38
1/10 anonim válasza:
Nem ertem, 22 eves vagy, nem kell anyad lemondasa ahhoz, hogy elszakadj tole. Koltozz el tole, es ne keresd.
2/10 anonim válasza:
Rég elmúltál már 18, azt csinálsz amit akarsz illetve amit az anyagi lehetőségeid megengednek. Felnőtt ember vagy.
3/10 anonim válasza:
Ezt én sem értem! Nem írtad el a korodat? Esetleg nem 12 éves vagy? Mert 18 éves kortól felnőtt ember vagy,és onnantól kezdve azt csinálsz amit akarsz. 22 évesen nem kell lemondania rólad,és már rég nem kellene gyerektartást sem fizetnie...22 évesen ha nem akarod látni az anyudat,akkor ezt is megteheted.
4/10 anonim válasza:
Ezt én sem értem... nem írtad el a korodat véletlenül? 22 évesen azt csinálsz, amit akarsz, nem kell az anyukád igazolása. Másrészt, ha nem lakik ott, miért fizetné a lakásköltségeket? A gyerektartást pedig csak az elvált szülők szoktak fizetni a gyereket egyedül nevelő volt párjuknak, a gyereknek az anyától ilyen nem jár.
5/10 anonim válasza:
Nem értem. 22 évesen az anyád végülis semmiben sem korlátozhat téged, semmit sem befolyásolna tehát, ha le is mondana rólad. Te már azt tehetsz, amit akarsz. Ebbe ő nem szólhat bele. De egyébként ha lelépett már évek óta és nem foglalkozik veled, mi változna, ha lemondana rólad hivatalosan? Te nem függesz már most sem tőle.
6/10 anonim válasza:
Nem értem mit szeretnél pontosan??? Nagykorú vagy, önállóan cselekedni képes. Nem kell lemondania róla, te tartozol magadért felelőséggel, ő már nem.
7/10 anonim válasza:
Nagykorú vagy, miről mondjon le? A lakást szeretnéd? Annak semmi köze ahhoz, hogy az anyád vagy nem.
8/10 A kérdező kommentje:
Igazából az a gondom, hogy egyetemen tanulok. Nagyon szűkösek a lehetőségeim és lenne lehetőségem szociális támogatás igénylésére. Csakhogy ahhoz kell a szülő jövedelemigazolása (mivel már elköltözött, de hivatalosan egy háztartásban élünk,oda van bejelentve), vagy a lemondó nyilatkozat. Enélkül még a kolit sem lehet intézni. Ha lemondana rólam, akkor jelentősen segítené a tanulásomat, nem kellene állandó nélkülözésben élnem. Viszont ő nem hajlandó ezt megtenni, ezért arra lennék kíváncsi, hogy lenne-e valami hivatalos módja ennek, hogy végre tudjam intézni a saját életemhez és a sulihoz a dolgokat.
2009. máj. 29. 13:53
9/10 anonim válasza:
Segíteni azt nem tudok, de tényleg van valami ilyen, mert pl. a családi pótlékot is kérheti a gyerek a saját nevére, meg ilyesmi ellátást, ami utána jár. Ha pl. anya italra költi, meg hasonló esetekben.
Hogy hova kell menni ezügyben, ahol segíteni is tudnak, azt nem tudom. Talán csörgesd meg a gyámügyet?
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. Sajnos akiktől kérdeztem, senki sem tudja, hogy pontosan hova, kihez kellene fordulnom ilyen ügyben. A gyámügyet megpróbálom. Köszönöm szépen még egyszer.
2009. máj. 29. 16:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!