Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire szörnyű...

Tényleg ennyire szörnyű dolgot tettem? Most akkor rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés
Arról van szó,hogy a lányom 18 hónapos és bölcsis lett,mert visszahívtak dolgozni.Nem volt más választásom,mert nem keresünk valami sokat.:(Viszont így 60-nal több a fizu.Na most taliztam egy ismerőssek akinek a fia egyidős a lányommal és teljesen el volt képedve,hogy beadtam bölibe!Most annyira rosszul érzem magam.Nem volt választásom hisz itt a lakás hitel amit már alig birunk fizetni.Jelzem neki semmire nincs gondja,mert nem állnak rosszul anyagilag,de engem ez nem érdekel,csak az,hogy nagyon megbántott.Persze nem hagytam magam,de akkor is.....Biztos én is jobban szeretnék itthon lenni a pici életemmel,de nem tehetem meg....Rossz anya vagyok??
2012. jan. 25. 10:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szerettem bolcsibe járni! Engem azért írattak be,mert a bátyám óvás lett,én pedig kicsi voltam az ovihoz ,de szerettem volna menni. Viszont én nem adnám be a fiamat,úgy látom,hogy nincs rá még szüksége,a heti 2játszóház elég neki.
2012. jan. 25. 13:52
 22/29 anonim ***** válasza:
76%
Dehogy vagy rossz anya! Csak bűntudatot akar benned kelteni az a büdös bunkó (mást nem tudok rá mondani), mert ő megteheti, hogy otthon marad.A világ fejlett országaiban 6 hét a szülési szabi, utána úgy oldod meg, ahogy akarod, mégis felnőnek a gyerekek, és nem ettől lesznek selejtesek. Magyarországon is volt ilyen időszak, majd bevezették ezt a rendkívül kényelmesnek tűnő rendszert, hogy ösztönözzék a népességnövekedést, most meg alig tudnak tőle szabadulni, mert a köztudatba beleivódott az a baromság, hogy a kicsi gyereknek az anyja mellett a helye, meg hogy nem lesz egészséges lelkületű a kicsi, ha anyuka bedugja a bölcsibe stb., és visítanak, ha csökkentik a kifizetéseket, meg az otthon tölthető időt. Pedig nem jó ez sem a gazdaságnak, sem anyukának, mert ha jó lenne, akkor nem lenne annyi kiszolgáltatott kisgyerekes nő a munkaerőpiacon, aki képtelen elhelyezkedni, vagy megszabadulnak tőle , hiszen több év kihagyás után nem tudja olyan iramban felvenni a ritmust, mint ahogy kellene, felejtett, nem naprakész tudása stb., nem kell ezt ragozni. Érezd magad szerencsésnek, hogy téged visszahívtak, és nem pótoltak! A gyerekedet meg nem 0-24 óráig zártad börtönbe, hanem csak a nap egy részére más gyerekek közé küldted. Uram bocsá, lehet, hogy még jót is tettél neki, mert jól érzi magát a saját kortársai között.
2012. jan. 25. 14:28
 23/29 anonim ***** válasza:
50%

kedves 6-os,miert akkor te sosem fogsz gyereket vallalni? Arra fogsz varni majd h jobb lesz a vilag???/ Megsugom nem lesz jobb, viszont el fogod mulasztani az elet legfontosabb esemenyet, h gyereked legyen. Nincs az a penz, h en ezt kihagynam.

egyebkent kulfoldon teljesen megszokott h 1 eves kortol bolcsibe mennek a gyerekek, sot van olyan h korabban. Megis a gyerekbol egeszseges felnott lesz. Sok Azsiai orszagban nincsen szulesi szabi vagy csak nagyon rovid, megis egeszseges felnott valik beloluk. Tudod szigorubban fogjak az azsiai kulturaban a gyerekeket, es ennek az eredmenye nem pedig annak h meddig maradt otthon anyuka. Tul nagy fuggetlenseg, media, internet ezek a legnagyobb karokozok...

2012. jan. 25. 14:52
 24/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a biztatást,lehet tényleg erre volt szükségem!De higgyétel el iszonyatosan éreztem magam amikor azt mondta,hogy minek szültem ha már lepasszolom!Pedig ez nem igaz!Imádom a gyermekemet és ami tőlünk telik megadunk mindent neki!Ezért is mentem dolgozni!Még soha egyszer sem hagytam mamánál vagy máshol,hogy valahova el tudjak menni!Sőt ha akarnám sem lenne segítségem!
2012. jan. 25. 15:28
 25/29 anonim ***** válasza:
95%

Kérdésedre válaszolva nem vagy rossz anya.

Nekem a 3. úton van és már "sajnos" most tudom, hogy bölcsibe fogom adni 1 éves korában, mivel 100 e-rel kersek többet nettóba mint most a gyedem. Ezt mikor mondtam más anyukáknak én is megkaptam, hogy ez micsoda dolog.

1 kategória aki ezt rossz szemmel nézi: apu hordja lét haza, műkörmösnél verjük a seggünket egész nap, jön majd a takarítónő, meg a fene tudja milyen akárki és majd rendezi a gyereket, háztartást (csoda hogy apukát nem rendezi más vagy ki tudja).

2 kategória, aki soha életében nem dolgozott nem is akar, annyi pénz nincs hogy gyalog hazamenjen, mert jó az a kis anyasági/gyes is csak ne kelljen semmit tenni érte. (normál fehér emberről beszélejk).

Szóval azt is meg kell nézni ki mondja!

Nehogy már ezek az alja nők mondják meg nekem, hogy mit tegyek vagy ne tegyek. Tenni kell rájuk nagy ívben.

2012. jan. 25. 15:32
 26/29 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem, ez jobb megoldás mintha teljesen eladósodnátok és éheznétek, de az tény (évek vizsgálatai és kutatásai bizonyítják), hogy aki 2 éves kora előtt napi kb 8 órára elszakad az anyjától, később sokkal gyengébb lesz szövegértésben, számolásban, nehezebben alakít ki kapcsolatokat. 3 éves kor előtt nem lesz ennyire drasztikusan gyengébb, és 3,5-4 éves kortól már kifejezetten jót tesz neki, ha közösségbe kerül.

Hugomnak is vissza kellett mennie dolgozni, különben elvesztette volna az állását, amikor a lánya 2,5 éves volt. De csak olyan magánbölcsödébe adta, ahol 3 gyerekre van egy dada, és hosszú hetek alatt szoktatta be, csak napi 5 órára.

2012. jan. 25. 16:33
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Az 50-es években a hathetes szülési szabadság volt az elterjedt, minden gyerek bölcsibe járt és teljesen kiegyensúlyozott emberek lettek belőlük. A tudományos vélemények, hogy mennyit ideális egy gyereknek otthon lenni az anyjával, valahogy mindig követik azt, hogy az illető országnak mennyi munkaerőre van szüksége, én ezért is nem tudom elhinni az ilyeneket. Svédországban tudtommal másfél év körül van a gyes, akkor most a svéd gyerekek ennyivel hamarabb önállósodnak, vagy ott direkt idegbeteg felnőtteket akarnak nevelni? :)
2012. jan. 26. 02:54
 28/29 anonim ***** válasza:
Másokat az anyagi helyzetük miatt fikázni meg egyike a legnagyobb bunkóságoknak a világon, az ismerősöd szégyellhetné magát.
2012. jan. 26. 02:55
 29/29 anonim ***** válasza:

Ne tudom elhinni fenntartás nélkül azokat a kutatási eredményeket.

Mostanában "hirtelen" megszaporodott a diszlexiás, diszkalkuliás gyerekek száma. Amikor én jártam iskolába, nem is olyan régen (85-ben születtem, a 90-es években jártam általánosba) egyetlen egy ilyen gyerekről sem hallottam a környezetemben, még a fogalmat sem ismertem, persze olyan szinten ahogy egy gyerek erről hallhat. De valószínűleg ha lett volna ilyen az osztályban, ismerősök között akkor tudtam volna. Idegen nyelvből sem volt felmentve senki sem és mégis a generációm nagyobb része járt bölcsibe. Nem hiszem, hogy konkrétan a bölcsi ártana a gyereknek, inkább a nevelés minősége a fontos, ami vonatkozik a szülőre és a nevelőkre egyaránt. Ha a szülők nem tudnak sokat nyújtani a gyereknek ilyen szinten, akkor hiába van a gyerek az anyjával x éves koráig. Szerintem.

17-es voltam.

2012. jan. 26. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!