Tényleg ennyire szörnyű dolgot tettem? Most akkor rossz anya vagyok?
kedves 6-os,miert akkor te sosem fogsz gyereket vallalni? Arra fogsz varni majd h jobb lesz a vilag???/ Megsugom nem lesz jobb, viszont el fogod mulasztani az elet legfontosabb esemenyet, h gyereked legyen. Nincs az a penz, h en ezt kihagynam.
egyebkent kulfoldon teljesen megszokott h 1 eves kortol bolcsibe mennek a gyerekek, sot van olyan h korabban. Megis a gyerekbol egeszseges felnott lesz. Sok Azsiai orszagban nincsen szulesi szabi vagy csak nagyon rovid, megis egeszseges felnott valik beloluk. Tudod szigorubban fogjak az azsiai kulturaban a gyerekeket, es ennek az eredmenye nem pedig annak h meddig maradt otthon anyuka. Tul nagy fuggetlenseg, media, internet ezek a legnagyobb karokozok...
Kérdésedre válaszolva nem vagy rossz anya.
Nekem a 3. úton van és már "sajnos" most tudom, hogy bölcsibe fogom adni 1 éves korában, mivel 100 e-rel kersek többet nettóba mint most a gyedem. Ezt mikor mondtam más anyukáknak én is megkaptam, hogy ez micsoda dolog.
1 kategória aki ezt rossz szemmel nézi: apu hordja lét haza, műkörmösnél verjük a seggünket egész nap, jön majd a takarítónő, meg a fene tudja milyen akárki és majd rendezi a gyereket, háztartást (csoda hogy apukát nem rendezi más vagy ki tudja).
2 kategória, aki soha életében nem dolgozott nem is akar, annyi pénz nincs hogy gyalog hazamenjen, mert jó az a kis anyasági/gyes is csak ne kelljen semmit tenni érte. (normál fehér emberről beszélejk).
Szóval azt is meg kell nézni ki mondja!
Nehogy már ezek az alja nők mondják meg nekem, hogy mit tegyek vagy ne tegyek. Tenni kell rájuk nagy ívben.
Szerintem, ez jobb megoldás mintha teljesen eladósodnátok és éheznétek, de az tény (évek vizsgálatai és kutatásai bizonyítják), hogy aki 2 éves kora előtt napi kb 8 órára elszakad az anyjától, később sokkal gyengébb lesz szövegértésben, számolásban, nehezebben alakít ki kapcsolatokat. 3 éves kor előtt nem lesz ennyire drasztikusan gyengébb, és 3,5-4 éves kortól már kifejezetten jót tesz neki, ha közösségbe kerül.
Hugomnak is vissza kellett mennie dolgozni, különben elvesztette volna az állását, amikor a lánya 2,5 éves volt. De csak olyan magánbölcsödébe adta, ahol 3 gyerekre van egy dada, és hosszú hetek alatt szoktatta be, csak napi 5 órára.
Ne tudom elhinni fenntartás nélkül azokat a kutatási eredményeket.
Mostanában "hirtelen" megszaporodott a diszlexiás, diszkalkuliás gyerekek száma. Amikor én jártam iskolába, nem is olyan régen (85-ben születtem, a 90-es években jártam általánosba) egyetlen egy ilyen gyerekről sem hallottam a környezetemben, még a fogalmat sem ismertem, persze olyan szinten ahogy egy gyerek erről hallhat. De valószínűleg ha lett volna ilyen az osztályban, ismerősök között akkor tudtam volna. Idegen nyelvből sem volt felmentve senki sem és mégis a generációm nagyobb része járt bölcsibe. Nem hiszem, hogy konkrétan a bölcsi ártana a gyereknek, inkább a nevelés minősége a fontos, ami vonatkozik a szülőre és a nevelőkre egyaránt. Ha a szülők nem tudnak sokat nyújtani a gyereknek ilyen szinten, akkor hiába van a gyerek az anyjával x éves koráig. Szerintem.
17-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!