Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire szörnyű...

Tényleg ennyire szörnyű dolgot tettem? Most akkor rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés
Arról van szó,hogy a lányom 18 hónapos és bölcsis lett,mert visszahívtak dolgozni.Nem volt más választásom,mert nem keresünk valami sokat.:(Viszont így 60-nal több a fizu.Na most taliztam egy ismerőssek akinek a fia egyidős a lányommal és teljesen el volt képedve,hogy beadtam bölibe!Most annyira rosszul érzem magam.Nem volt választásom hisz itt a lakás hitel amit már alig birunk fizetni.Jelzem neki semmire nincs gondja,mert nem állnak rosszul anyagilag,de engem ez nem érdekel,csak az,hogy nagyon megbántott.Persze nem hagytam magam,de akkor is.....Biztos én is jobban szeretnék itthon lenni a pici életemmel,de nem tehetem meg....Rossz anya vagyok??
2012. jan. 25. 10:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
54%
Nekünk is bölcsivel kezdték. 2 lányunk és egy fiunk van. 8,6,és 4 évesek. Nincs mese,menni kellett dolgozni. Nem fél millió a havi bevétel egy embernek,hogy anyuka otthon hemperegjen a gyerekkel....persze látom,sokan nagy kényelmükben otthon vannak,sétálnak,komáznak,boltoznak....Apuka meg viszi haza a pénzt,anyuka meg rettentő kényelmesen elvan.
2012. jan. 25. 11:19
 12/29 anonim ***** válasza:
97%

Kedves drága utolsó! Mivel a kérdező dolgozott eddig is, így NEM A PÉNZTELENSÉGBE vállalt gyereket. Ha hiszed, ha nem, a gyed kevesebb, mint a fizetés. Így már érted? És a kérdező nem segélyért áll sorba, és nem azt kéri adakozzanak neki, hanem DOLGOZNI MENT? HOGY TÖBB PÉNZE LEGYEN.

Jól tetted, kérdező. Nekem is hasonló dilemmám lesz, mert egyrészt a munkahelyemen kevés az ember, az ig, tuti visszahív jövőre (a gyerkőc 2 éves korában), másrészt a gyesem 100.000-rel lenne kevesebb, mint a fizetésem. Az pedig elég nyomós érv. Szívesen maradnék itthon, de.....

2012. jan. 25. 11:19
 13/29 anonim ***** válasza:
Azaz nem utolsó, bocs, hanem az az előtti értelmes hozzászóló.
2012. jan. 25. 11:20
 14/29 A kérdező kommentje:
Akkor ne írj 8-as ha unod!
 15/29 anonim ***** válasza:
93%

jaj már, én is jártam bölcsődébe, semmi bajom nem lett tőle. legalább közösségbe szokik a gyerek és nem lesz lesokkolva majd, ha oviba megy!

gondolom nem hajnaltól éjfélig tartod ott :D

:-)

30N

16/29 anonim ***** válasza:
100%

A bölcsiben még egy gyereket sem ettek meg. Én is jártam oda, és Magyarországon még sok tízezer ember, és felnőttünk egészségesen. És szerintem amúgy sem nagy baj, ha korábban kezd el szocializálódni.

Szóval én nem tudom ezt a gyerek elleni "bűntettnek" felfogni.

Nyilván, anyukának is jobb a tudat, ha ő vigyázhat a gyerekre, ez teljesen természetes. Viszont ahogy te is írtad, az emberi tényezőkön kívül az anyagiak is igen fontos szerepet játszanak. Aki megteheti, érthető, ha nem adja bölcsibe a gyerekét, de sajnos nem mindenki van ezzel így.

2012. jan. 25. 11:24
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát én mondjuk nem nagyon emlékszem, de az rémlik, hogy a nyolcvanas években még nagyon sokan jártunk bölcsibe, köztük én is. 85-ben születtem. Nem lett tőle az ég világon semmi bajom, és anyukám a világ legjobb anyukái közé tartozik. Persze az egy más világ volt, most nem tudom milyen a bölcsik nagy része, csak egyet ismerek mert anyósom ott dolgozik, de oda szó nélkül beadnám a gyereket ha lenne. Mesél is néha sztorikat, hogy anyuka csak ámul, mert a gyerek bent szépen viselkedik, mindent megeszik, szófogad, bezzeg otthon nem ilyen.

Nem vagy ettől rossz anya.

2012. jan. 25. 11:49
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

azért, mert Mo.-on 3 évig kényszerűen otthon vannak az anyák, furcsa, ha valaki visszamegy dolgozni, mert van hová.

Nem hiszem, hogy pl. a 3. évben mindenki vígan elvan 26 500 Ft-ból. Csak vagy nincs bölcsihely vagy nem veszik vissza.

Biztos vagyok benne, hogy másfél éves kor után anyának is jót tesz, ha nem fordul be, meg a gyereknek is, hogy van társasága. Sajnos pénzből élünk, és ha valakit hívnak a munkahelyre, menni kell, főleg egy kisgyerekes anyának, mert nehéz lenne másik állást találni.

Biztos vagyok benne, hogy sokan fognak még támadni, hogy a pici gyerekedet beadtad bölcsibe, de mivel gondolom nem éltek meg máshogy, ez kényszerhelyzet. Esetleg visszakérdezhetsz, hogy ő vajon honnan akasztaná le a hitelre valót?? Vagy azt hiszi, direkt rosszat akarsz a saját gyerekednek??

2012. jan. 25. 11:59
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

A bölcsi azért nem egy ördögtől való kínzóhely. Ha az lenne senki sem vinné oda a gyerekét nem? :)

Én is voltam bölcsis, az öcsém is, semmi bajunk nem lett tőle. Nem tudom miért kell ezt egyes anyukáknak túl dramatizálni. Ha annyira szörnyű hatással lennének bárkire is valószínűleg nem működnének.

Ha pedig nem jókedvéből megy dolgozni az anyuka hova tegye a gyerekét? Vigye a munkahelyére?

2012. jan. 25. 13:17
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem kérdezted komolyan, hanem vigasztalódni szeretnél, amit hozzáteszem: meg is értek, mert rohadt egy kegyetlen érzés, amikor egy anya rossznak érzi magát egy olyan dologért, amiről

1. nem tehet

2. nem is feltétlen rossz cselekedet!

Nézd: én kisfiam másfél éves, szeptemberben bölcsibe megy. Mert vissza KELL mennem dolgozni, ugyanis gyesből nem fogunk tudni megélni, és bár még gyedet kapok, de nyártól már csak gyest.

Plusz: minden gyerek más. Van, amelyiknek az a jobb, ha anyukájával van egész nap. És van, akinek az, ha kis barátokat szerez, megnyílik előtte a világ. Neki sokkal, de sokkal könnyebb helyzete lesz az oviban, nem fog sírni, hanem majd ő fogja vigasztalni a kezdő ovisokat, akik három év után először szakadnak el az anyukájuktól egész napra.

Ne aggódj a gyermeked miatt, hidd el, nekik piciknek egyáltalán nem olyan durva dolog a bölcsibe menés, mint nekünk, anyáknak! Amíg mi a gyermekünket anyahiány miatti könnyek között látjuk a bölcsiben, addig ők szépen barátkoznak, a bölcsis nénik által kitalált mondókákat énekelik, és szocializálódnak. Azaz: felkészülnek a nagybetűs Életre. Csak hamarabb, mint azok, akik nem járnak Bölcsibe.

Fel a fejjel! Minden családnak más a jó, nektek ez a megoldás volt a jó. Ne is hagyd magad, ha valaki ezzel csesztet, a Te gyereked lehet, hogy ezerszer talpraesettebb lesz, mint az övé!

2012. jan. 25. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!