Kinek mennyire "termeszetes" hogy a tizeneves gyereke szexualis eletet el?
Erdekelne a dolog. Tudjuk a "mai vilagban" mar mindenkinek mindent szabad, nem szamit ki hany eves, kivel, hol, mikor. Szamomra meglepo a dolog, hogy egyes szulok mennyire lazan tdjak venni a dolgokat...siman kifizetik a fogamzasgatot egy 15-16 evesnek, vagy akar elnezik h egy 12-13 eves kislanynak baratja van(aztan Isten tudja mit csinalnak...)
Engem a szuleim nem igy neveltek, annyi idos koromban azt sem tudtam mi fan terem, es azt hiszem ugy volt a jo. Sajnos azert valahol ugy erzem el van csuszva a dolog, mert bar 19 eves vagyok es ket eve van parom, anyukam meg mindig flramaszik ha felhozom temanak a dolgot, es meg most sem hajlando belemenni egyuttalvasba stb. mar ezt sem talalom helyesnek. ti megtalaltatok a "megfelelo" utat?
Láthatod is az eredményét.
22:43 vagyok. Érdekes, engem küldtek a szüleim bulizni, mert modern szülők akartak lenni, de én nem vágytam abba a társaságba. Nem tiltottak soha sehonnan.
Nekem sose mondták, hogy őrizd meg a szüzességed, meg ilyeneket. Szex sosem volt téma itthon. Anyám szűzen ment apámhoz 40 évesen, aki akkor özvegyült meg. Láttam, hogy neki semmi gondja nem volt abból,hogy korábban nem szexelt. Apámnak ez meg érték volt. Nem maga a szüzesség, hanem az, hogy anyunak nem voltak kusza kapcsolatai, élettársi viszonya meg ilyenek.
Én látom annak a nagyszerű voltát, ha az ember sérülésmentesen, felszabadultan megy egy komoly kapcsolatba. Ott van a mai világ tragédiája, hogy a fiataloknak nem adatik meg a lehetőség, hogy ha ma eldöntik, akár holnap elkezdhessenek a párjukkal külön, háborítatlanul egy új életet,és ezt mindenkinek, a szülőknek is tisztelniük kellene. A házasság eredetileg valami ilyesmire lett kitalálva, nem arra, hogy a távoli jövőben, húsz akadály után egyszer csak megköttessék...
Érzékenyen érint lányos anyaként a téma!
A saját fiatalságom ilyen szempontból keserves volt. Felvilágosítás semmi, majdani férjemmel bújkálás, titkolózás igen. (Igazi felszabadultságot nem is éreztünk sose.)
Na, hát ezt semmi esetre sem akartam a lányomnak! Nem bántam volna, ha megvárja a szexuális kapcsolat elkezdésével a 18-at, hát ez egy évvel előbbre került. Szerencsére szólt, és együtt mentünk nőgyógyászhoz. Azzal, ha tiltottam volna, legfeljebb azt érem el, hogy úgy ismerkedik meg a testi szerelemmel, ahogy én, szorongva, titkolózva. Emellett, ha egyéb gondja, baja lenne, azt sem kötné az orromra, és így segíteni sem tudnék neki.
Mint annyi dologban, itt is kerülni kellene a szélsőségeket. Általános iskolás gyerekeknél véleményem szerint korai, 20 felett meg talán egyre nehezebbé válik belevágni.
Nekem is van egy hozzád hasonló barátnőm, akit az anyja 19 évesen még mindig őrizget, tök hülyének nézi, és minden dolgába beleszól, és teljesen ledermedt mikor a lány közölte, hogy nem szűz már (19évesen történt meg). Ő hülyét kap az anyjátót, alig jár haza kollégiumból (havonta egyyszer) és semmit nem mond el neki, még a bajait sem. Nem szeret otthon leni, mert elege van a szülőkből, alig várja h végleg különköltözhessen.
Aztán itt vagyok én, 15 évesen lett egy 4 évig tartó kapcsolatom, ahol 15 évesen együtt anyuval mentünk fogamzásgátlót feliratni. Sokat sírt, mert nem tudta mi a helyes, de az idő őt igazolta. Anyu már kb egy éve nem szól bele a magánéletembe, és nem számoltat el, képes felfogni, hogy felnőtt nő vagyok. Nem kérek semmire sem engedélyt, de mindig megmondom hol vagyok, és mit csinálok. Én pedig nagyon szeretem őt, szeretek itthon lenni, rengeteget beszélgetünk, minden titkom vele osztom meg és nem félek tanácsot kérni tőle. Olyan nekem, mint a legjobb barátnőm. Az elsőt azóta sem bántam meg, soha nem is fogom, és NEM voltam éretlen hülye kislány. Szerettem a volt párom, és józan ésszel, a dolog teljes felmérésével feküdtem le vele.
Részemről erről, és arról, hogy mi a helyes meg mi nem kb ennyit.
20/L
A fogamzásgátló témára reagálva: igen, korai 15-16 éves korban szedni, de még a felnőtt férfiakra is alig lehet ráerőszakolni a gumit, de tudom a tini fiúkra mennyire lehet. Persze lehet mondani, hogy akkor a lány ne menjen bele, de a fiú elkezdi győzködni, hogy majd vigyázok, és ha már úgyis pucérok a csaj csak belemegy. Nem én vagyok a legjobb példa, mert 14 évesen túlestem rajta, nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, és az életemre se volt kihatása. Több kapcsolaton túl vagyok, és mindenből tanultam valamit. És azt veszem észre, hogy (nemcsak ennek köszönhetően), de sokkal több élettapasztalatom van, mint azoknak, akik az első lámpaoszloppal andalognak. A csalódásokon is hamarabb teszem túl magam, és erősebbé tesz, nem vagyok naív. Az ember szakértők szerint nem monogámiára és házasságra termett. Amúgy régebben ilyen korban már férjhez adták a lányokat. Le lehet pontozni
25/L
Nagyon szepen koszonom a sok sok valaszt szamomra minden velemeny hasznos volt...
az az igazsag sajnos tenyleg ilyen konzervativ nezeteim vannak anyukamnak, ugy igazabol nem beszeltunk soha semmit meg a szexrol(nalunk tabu...marmint nala inkabb) szoval ugy nekunk is teher ez, es biztosan nem kenyszeritem majd ebbe a gyerekemet elprobalom monadni neki mi a helyes es tamogatom amiben kell, hogy neki ne kelljen "bujkalnia"...
Sajnos ez mar igy marad nalunk, majdnem ket eve vagyok a parommal de meg mindig mintha "semmit se sejtene" koszonom meg egyszer a valaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!