Hogyan lehetne családostul kivándorolni külföldre?
Adott egy kis család, férj, feleség, kisbaba.
Nyáron el akarunk menni külföldre, mert ennyi pénzből itt nem lehet megmaradni...
Feleség beszél angolul, németül, jogi végzettsége van, munkatapasztalata a vendéglátásban.
Férj beszél spanyolul, olaszul, színművészeti diplomás, de taxiengedélye is van, és MAC designer végzettséggel is rendelkezik.
Továbbá van egy nagymama, aki imádja az unokáját, és nem igazán mennék tőle túl messze, tehát mindenképpen a közelben maradnánk (pl: Ausztria).
Van bármi esélyünk kivándorolni? És ha igen, hogyan kezdjük? Ismerősünk sehol sincs.
na idefigyelj..Nem nyomoztam utánad,csak a másik kérdésre is válaszoltam,és ott tűnt fel,hogy a neved alatt mennyire ki vagy akadva ha valaki el akar menni külföldre,Sőt ezeket is te írtad.
" Dorisz válasza:
Baromi egyszerű, kedves utolsó kettő!
Aki menni akar, menjen, de szerintem annyira nem kell túldramatizálni, itt Magyarországon is lehet tisztességes munkával elegendő pénzt keresni.
" Dorisz válasza:
14:18
Akkor én miféle elcseszett lény vagyok, hogy itthon is elboldogulunk a családommal? :) nem kell általánosítani, attól még, mert neked nem jött össze a szerencséd Magyarországon, más élhet jól."
"Dorisz válasza:
ha neked ott jobb volt, menj vissza, ennyi.
nekem jó itt, köszönöm."
Én megnéztem a dátumot.5 hónap telt el..(ha a januárt beleveszem akkor 6 hónap) Ha annyira szuper volt ahogy írtad ,most meg annyira pocsék hogy élni sem tudsz..Ugyan már!!!
Vagy ott a másik.Itt írod,hogy jogi végzettséged van.de egy másik kérdésben meg leírod,hogy 2010-ben érettségiztél???
(ezt nem én találtam meg,de érdekes volt olvasni)
Arról nem is beszélve,hogy a kezdésben kérsz segítséget,holott már leírtad valakinek,hogy te dolgoztál már Németországban..Akkor te már nem vagy kezdő..
Legközelebb vedd le a neved ha nem akarsz így lebukni..
(már-már sajnáltalak,és segíteni akartam melóügyben)
1. Jogi asszisztens, OKJ-s végzettségem van, szóval nem hazudtam, nem csak a diplomát nevezzük végzettségnek.
2. Németországban tanultam kint, és mellette dolgoztam, mint diákmunkás. Tudod, ott a diákmunka, és az állandó munkaviszony élesen elkülönül egymástól. Mivel a kollégiumban csak hozzám hasonló korúakkal ismerkedtem, nem építettem ki túl szilárd kapcsolatokat. Másrészt Németország messze van, ha elolvastad, tudhatod, hogy Ausztriában gondolkodom, ahol nulla kapcsolatom sincs.
3. Miért van kiírva a nevem? Mert nincs szégyellnivalóm, miért ne vállalnám magam? És te miért nem vállalod magad?
4. Ha nem nyomozol utánam, miért szántad rá a drága idődet, hogy utánanyomozz az előzményeknek?
Egyébként nem is értem, miért írom le mindezt, nem tartozom neked magyarázattal, sem másnak, segítséget kértem, nem pedig bírálatot. De ha ezen múlik, eztán én is leszedem a nevemet, névtelenül talán el lehet kerülni a hozzád hasonló kukacoskodó unatkozó emberek megjegyzéseit, és okoskodásait...
nem vagyok kukacoskodó..nem is állt szándékomban..De aki nem bírja a kritikát az ne tegyen fel kérdéseket..
és köszike,nem unatkozom,és ezennel nem is kívánok többé reagálni a mondandódra..Én tényleg szívesen segítettem volna hogy a párod vagy te Angliában tudjon dolgozni.Én itt élek kint,és épp van felvétel ahol dolgozom,gondoltam jó lenne ha rajtam kívül dolgozna más magyar is( samsung cég,forrasztás,összeszerelési melók 10.50 font/óra)
Most már értem miért mondják,hogy magyaroknak nem érdemes segíteni..
Na további szép napot,és remélem hogy sérelmező beszólásod ellenére is sikerülni fog amit elterveztél..(nem vagyok rossz indulatú,sem kukacoskodó..és a gyermekednek szebb és jobb jövőt kívánok)
üdv
A másik meg, hogy ide azt írtad, hogy a férjed 12 órában dolgozik, máshová meg pont ma, hogy " A páromat visszaminősítették 4 órába, próbál mást keresni, nem kap."
Tényleg feltűnő ellentmondásaid vannak.
"A jogi végzettség valóban nem sokat ér küldöldön, de dolgoztam már millió helyen, gyorsétteremben, pénztárban, árut pakoltam, cukorkás standot vezettem, takarítottam, mondhatni mindent elvállalok."
Ezert nem vesz karba a tudasa, nem adja el???? Kedves 3-as. szerintem az SOKKAL nagyobb szegyen, h egy diplomas embernek ilyen munkakat kell elvallalnia, mint az, hha esetleg kulfoldon kamatoztatja a tudasat. Azert tanulta amit, hogy azzal keresse a kenyeret. Ha a magyar allam van olyan birka, h allami penzen kikepez millionyi diplomast, majd nem biztosit megfelelo munkat, akkor miert a diplomas van szidva??? Az az allam hibaja... (bocsanat az OFFert, de UTALOM az ilyen egyugyu majmokat, akik lokik a "denagymagyarvagyok" dumat, de nem dolgoznak, veszik a lopott adidast, minimalberre bejelentett vallalkozok es meg sorolhatnam. Es nem vesz magyar termeket, mert "nem hulye", h a dragabbat vegye meg...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!