17 évesen elkezdeni alapozni a jövőt?
A párommal már jóideje együtt vagyunk, mindketten tanulunk még, ő idén végez én jövőre. Mindketten Pestre megyünk továbbtanulni ês terveztük h együtt élhetnénk. A fősulik közel vannak egymáshoz.Tudom hogy mêg korai így eltervezni, de nagyon szeretjük egymást és ő az akivel eltudnám képzelni az életem.
A barátom nyaranként dolgozni szokott, de nem szokott félre tenni vagy rám költi vagy ha barátaival elmegy kocsmázni. Én idén szeretnék nyári munkát vállalni, ês a jövő évben is. Persze szüleinktől is kapnánk pénzt a kezdéshez de szeretnénk megállni a saját lábunkon.
Szóval az lenne a kérdésem hogy ha 2 évig félretesszük az elég lesz kezdésnek vagy túl későn kezdtünk el gyűjtögetni?
Ja és még annyi h a barátom már idên szeptemberben felmegy pestre de vagy kollégium vagy albérlet egyik haverjával, de miután felmegyek én is külön albérletet szeretnénk 2esben.
Köszi a válaszokat!:)
Köszönöm a dícséretet! :)
Anyuék is beszállnának anyagilag, de én szeretnék a saját lábamra állni. Sztem majd elfogadok tőlük pénzt de csak annyit amennyi hiányzik.
2. válaszoló nagyon örülök nektek h már idén összeköltözhettek!:)
Bárcsak mi is ott tarthatnánk már!
Szia!
Én is 17 vagyok. Mi is együtt vagyunk a párommal jó ideje mondjuk köztünk van korkülönbség bőven. Én nagymamámmal járok néha piacra és ad egy kis pénzt érte meg járok diákmelózni. Ahogy számolgattam szeptemberre én is meg ő is össze tudunk annyi pénzt gyűjteni, hogy el tudunk vonulni. Anyáék is nyilván beszállnak, de tényleg jobb érzés az amikor tudod, hogy te szerezted meg és nem a segged alá tolták. Szerintem menni fog és sok sikert hozzá :):)
17/L
Hát, gyűjtsetek annyi pénzt a közös jövőhöz, amennyit tudtok, ha nem elég, akkor esetleg a szülők kölcsönadhatnak a kaucióra, de ez még tényleg messez van, és olyan bizonytalan manapság a pénzügyi helyzet, hogy szinte felesleges részletes terveket szőni.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy felesleges hosszútávon gondolkodni, csak azt, hogy legyetek rugalmasak, és a terveitek is. Barátod kollégiumba menjen, az olcsóbb. És mire te mész, kerítsen egy apró, olcsó garzont :) Jó, hogy neki lesz már helyismerete.
Hát igen igazad van a bizonytalan pénzügyi helyzettel kapcsolatban. Lehet h 2 év múlva teljesen más lesz a világ:)
Már beszélgettünk erről és ő is jobban szeretne koleszba menni, azt tervezte h keres majd vmi munkát suli közbe h gyűjtögessen ő is:)
Szűcs Rebeka, szerintem neked tuti nincsenek barátaid :D meg nagy társasági események se az életedben. A "buli" alatta miért érti mindenki a night clubban beszívva rángatózást?
A másik vicc, hogy tizenhét évesen ilyen szavakkal dobálóztok, hogy "párom" (akivel itt a kedves válaszoló 5 éve, szóval 12 éves kora óta együtt van, WHAT THE FUCK)... milyen kicsi gyerekek vagytok ti még ehhez, te jó isten... nem baj legyetek csak büszkék az unalmas életetekre. Majd megbánjátok, mint ahogy minden fiatal huszonéves anyuka ismerősöm tette, akik majdhogynem általános iskola óta "komoly párkapcsolatban" élnek és a férjük agybafőbe csalja őket, ők meg már rájöttek, hogy kiöregedtek a szingli, házibulizós, haverkodós időszakból, és járnak nyakra-főre a pszichiáterhez.
MINDENESETRE kedves kérdező, szerintem nagyon szimpatikus, hogy józanul, takarékosan szeretnél bánni a kereseteddel, igaz, nyári munkából valóban nem fog sok összegyűlni, de ahogy itt egy értelmesebb válaszoló megjegyezte, sok kicsi sokra megy! :)
Üdvözlettel 24L (párkapcsolatban, mielőtt hozzám vágjátok hogy irigy vagyok meg hasonlók ;))
Jaj bocsánat, a kettőt ötnek olvastam. Szóval 2 éve éltek boldog párkapcsolatban :) Hát mindegy még mindig jókat mosolygok.
Ne siessetek annyira felnőni, mert esküszöm, hogy megbánjátok, és majd rohantok a normálisabb barátnőitekhez (ha ugyan van olyanotok) sírni hogy nem éltetek eleget szabadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!