Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lakás vagy ház? Melyikre...

Lakás vagy ház? Melyikre szavazol?

Figyelt kérdés

Hol/melyikben laksz? Miért szereted, ill. miért nem szereted? Ha tehetnéd elköltöznél "a másikba"? Miért? :)

Csak kíváncsi vagyok az emberek meglátásaira. :)

2012. jan. 21. 21:16
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

Váó, mennyi válasz született. Köszönöm szépen, mindenkinek ment a zöld kéz. :)

Azért többségben mindenki azokat az érveket használta fel, hogy: kiülni nyáron napozni, saját kert, nincsenek közel szomszédok, vagy éppen nincs kerti munka. Kívánom mindenkinek, hogy sikerüljön olyan házba/lakásba költözni, amilyenbe szeretne! :)

Az esetleges további válaszokat nagy kíváncsisággal várom még. :)

2012. jan. 22. 19:40
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Családi házban éltem amíg el nem költöztem otthonról. Azóta laktam 2 panelban, most egy társasházban. El vagyok vele, így is van két kutyánk, de nem mondhatnám hogy minden vágyam/unk itt maradni. Nekem/nekünk azért fura, mert párom is családi házban nőtt fel. Tudom, hogy röhejes, de főleg tavasszal, nyáron majd meg veszek érte, hogy kimehessek a kertbe ami ugye nincs. Amíg otthon laktam nem voltam kifejezetten oda a kötelező jellegű gyomlálásért és társaik, de pont a múltkor röhögtem magamon, hogy mennyire szeretnék kint gazolni a virágágyásban. Szeretnénk majd elköltözni, ha nem is igazi családi házba, legalább egy olyan társasházi vagy bármilyen lakásba, amihez van egy kis kert.

Személy szerint a panelt nem bírtam megszokni. Olyan "egymás hegyén-hátán" érzésem van tőle. Mint egy nagy kommuna. Tudod mit főz a szomszéd, mikor takarít, mos, mikor beteg, melyik adót nézi. Persze ha nem lenne más alternatíva befognám a kis szám és eléldegélnék ott is.

2012. jan. 23. 13:33
 33/34 anonim ***** válasza:
100%
Panelban nőttem fel, most kertes házban élünk a férjemmel és a gyerekekkel egy Budapest melletti településen. Imádom a tágas életteret, azt hogy a gyerekek sokat lehetnek jó levegőn. Közel van a városhoz (Árpád híd még busszal is csak 15 perc), de mégis szmogmentes. Egy gyönyörű lakóparkban lakunk, ahol csupa mediterrán jellegű ház épült, nincs átmenő forgalom, főleg fiatal, kisgyermekes családok élnek itt, a gyerekek nyugodtan bringázhatnak az utcán, nem kell félni, hogy elcsapja őket egy autó. Mindenki köszön mindenkinek. Mi zsákutcában lakunk, nyáron az egész szomszédság kitelepszik az utcára, a felnőttek beszélgetnek, a gyerekek játszanak. Tavasszal virágillat terjeng az utcákon. Éjjel a max. zaj, ha elmegy fölöttünk egy-egy repülőgép. A kertünk mögött egy erdősáv és nagy mező van, nem kell feltétlenül elmennünk kirándulni, ha természetben akarunk lenni, csak kimegyünk a házból. Tavasszal hallom, ahogy a harkály kopácsol a fán, rengeteg rozsdafarkú, gerle, sólyom, sőt még fácán is él a környezetünkben. Imádom, hogy jó időben a teraszon ülhet össze a család reggelizni vagy vacsorázni. Nyáron haverokkal bográcsban lecsófőzés, na meg pálinkázás. :) Szerencsésnek érzem magam, hogy a gyermekeink ilyen helyen nőhetnek föl, remélem sikerül megtartanunk a házat. Nekem panelban is megfelelt, de ez azért egész más.
2012. jan. 23. 15:53
 34/34 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó és Utolsó előtti! :)

Köszönöm a válaszotokat. Az utolsó hozzászóló igazán nagy kedvet csinált nekem ahhoz, hogy a szomszédságukba költözzem. :D

Nálunk is ilyesmi körülmények vannak: szerencsére az utcánk ilyen "tinédzser" út, és nyáron általában összegyűlünk. (Még csak kamasz vagyok.) Sajnos ez az utóbbi években gyengült, mert internet, facebook, kibeszéllek-nem-vagy-a-barátom taramtaram, szóval unom, hogy nyáron is punnyadok. :S De ez van..

Főút mellett lakom, a házunkba sajnos minden busz- és kamion plusz traktor zaj behallatszik, és rezeg a ház. De ez már hiányozna is ha nem lenne. :)

Nyáron szeretek kimenni az udvarra, leülni a földre, és érezni azt, hogy süt a nap, és egy újság plusz a kutyu társaságában elmélkedni. :) Ugyanakkor a lakás környezete is csábít, de nem tudom, meddig tudna magához láncolni. Szerintem nem az a fontos, hogy hol és miben élünk, hanem hogy hogyan fogjuk fel az egészet, és miképp fogadjuk el a dolgokat. :)

2012. jan. 24. 21:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!