Lakás vagy ház? Melyikre szavazol?
Hol/melyikben laksz? Miért szereted, ill. miért nem szereted? Ha tehetnéd elköltöznél "a másikba"? Miért? :)
Csak kíváncsi vagyok az emberek meglátásaira. :)
Ház. Házban éltem 15 évet, aztán néhány kolis év után több lakásban, most is.
Vannak előnyei a lakásnak, sokkal kevesebb a munka vele, de sokkal kevesebb a lehetőség is, és drágább a fenntartása. Hiába olcsóbb néhány dolog, ha rengeteg másra nincs mód (pl. akcióban bespájzolni, mert nincs spájz, vagy pl. nyáron ha melegem van, és becsobbannék egy medencébe, még egy kis pancsolót sem állíthatok fel, hanem strandra kell menni, sok drága apróság).
Egyértelműen ház.
18 évig családi házban éltem, imádtam. Aztán elköltöztem albérletbe az egyetem miatt, gyűlöltem, hogy papírból vannak a falak.
Jelenleg is lakásban élünk és alsó szomszéd kikészít azzal, hogy folyton feljön, mert zajongunk. Van egy 1 évesem, aki néha odacsapja a játékát, lever vagy ledob valamit és ezt a hatalmas zajt az alsó fiatal "hölgy" nem képes elviselni. Fölöttem meg álló nap húznak-tolnak valamit, szaladgálnak mégsem megyek fel vonyítani. Tulajdonképpen nem is zavar, mert ezt el kell fogadni egy lakóházban.
Szóval hiányzik a kertes ház. Az állattartás lehetősége, a kert maga stb....
Kertes ház!
Lakásba nem költöznék. Kertes házban lakom, és maximum másik kertes házba költöznék, amit nagyobb földdarab vesz körbe, hogy ne kelljen a harmadik szomszéd fingását is hallanom, ha kimegyek a kertbe.
Kertes ház előnyei a társasházi lakással szemben:
autótárolás, kevéssé van áthallás a szomszédoktól, nyugodt környék, van hová kiülni, kutyabarátabb megoldás, stb stb.
Hm, eddig nagyon a kertes ház vezet. :)
Igaz, a lakásokkal sincs semmi bajom, mert igazán jók, nincs kerti munka, stb. De ez valahol hiány is. :/
Én szerencsére kertes házban lakom, el tudnám magam képzelni lakásban is, de azért ez az igazi. :)
0-14 éves koromig lakásban laktam, és vágytam rá hogy kertesházunk legyen.
Aztán összejött a pénz és költöztünk. Eltelt lassan 10 év, és bár szeretek itt lakni, meg sok emlék köt ide, de néha azt mondom ott kellett volna maradnunk. De aztán meg az jut eszembe hogy nyáron mennyire szeretek kiülni az udvarra, télen meg csak úgy nézelődni, a csendes környéket és azt hogy lehet kutyám. Szóval azért legtöbb esetben a ház mellett döntök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!