Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfinak és nőnek, melyik kezének gyűrűs ujjára húzzák az eljegyzési gyűrűt, és melyikre az esküvőit?
Karikagyűrű:
Eljegyzéskor: bal kéz, gyűrűs ujj
Esküvőn: jobb kéz, gyűrűs ujj
Kísérőgyűrű (köves) ha van (és csak a nőnek van), a karikagyűrűvel azonos ujjra, tehát 2 gyűrű van együtt.
mi is úgy hordjuk, ahogy az első írta, de volt egy pár ilyen kérdés volt már itt, és az egyikre érkezett egy olyan válasz, hogy náluk a férfi a jobb, nő meg a bal kezén hordja, mert így, ha kézen fogva sétálnak, akkor a két gyűrű összeér.
ez nekem nagyon szimpatikus hozzáállás.
Amerikában, angliában bal kézre a köves gyűrűt és elé a karikagyűrűt.
Mo-n hagyományosan csak egy gyűrű van a karika amit a bal kézre eljegyzésnél, és a jobbra az esküvőn. De manapság divat a köves gyűrű ami a balra megy és a jobbra a karika, de én mindkettőt egy kezemre teszem majd az esküvő után, mert szerintem állati jól néz ki :) Majd addig még megálmodom melyikre :D
Nővérem Olaszországban ment férjhez, és ott bal kézre rakatták a gyűrűt az olaszok.
(Nővéremék automatice jobb kézre húzták, de rájuk szóltak, hogy nem úgy van a')
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!