Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lakás vagy ház? Melyikre...

Lakás vagy ház? Melyikre szavazol?

Figyelt kérdés

Hol/melyikben laksz? Miért szereted, ill. miért nem szereted? Ha tehetnéd elköltöznél "a másikba"? Miért? :)

Csak kíváncsi vagyok az emberek meglátásaira. :)

2012. jan. 21. 21:16
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
80%
az igen, gratulálok a hozzaszólónak aki távfűtéses családi házban akar élni!! :D LOL.
2012. jan. 21. 21:52
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Én megszoktam a lakást, több exem is családi, kertes házban lakott, állandóan takarítani kellett, az előszoba, konyha koszos volt, mert a kertből behordtuk a port, sarat, havat. A földszintes szobák tök sötétek voltak, mire a konvektorral sikerült bemelegíteni a szobákat, szétfagytam. És akkor még retteghettem a pókoktól, mert azok imádják a kertes házak szobáiban meghúzni magukat.

Jelenlegi panel lakásomban még egyszer nem volt koszos a felmosóvíz, déli fekvésű, világos, ha süt a nap, télen sem kell fűteni (szabályozható a fűtés), nincs hólapátolás, fűnyírás, tetőjavítgatás, stb. Mivel egyedül élek, nekem ez ideálisabb.

2012. jan. 21. 22:27
 23/34 anonim ***** válasza:
76%
21:52: mi az ilyen embereket nevezzük viccesen panellakó parizerhuszárnak :D
2012. jan. 21. 22:44
 24/34 anonim ***** válasza:
76%
Én utoljára csecsemő koromban éltem panelban, szóval nem emlékszem, hogy milyen volt, de a szüleim elmondása alapján nem volt jó, ők nem szerették, ezért költöztünk kertes házba. Azóta 6 településen laktunk, de mindig kertes házban. Nem tudom elképzelni, hogy panelban éljek, és biztos traumaként érne, ha rá lennék kényszerülve, mert sajnos nagyon nehezen alkalmazkodom másokhoz, és kiborulnék, ha a szomszédban meghallanám a gyereket üvölteni, vagy hallgatnám a másik szomszédból a híradót, közben a felettem lévő tusolna fél órát és ez mind hallatszódna nálam. A barátomék is kertes házban laknak, de náluk is papírvékonyak a falak, nagyjából ilyen lehet egy panel is (bár még amúgy sosem voltam, csak hallomásból tudom ezeket), náluk például az is hallatszódik, ha a szomszéd szobában valaki krákog. Nálunk szerencsére ilyen nincs. Apukám iszonyatosan horkol, de nem hallatszik át a szomszéd szobából. Szóval én semmiképp nem költöznék lakásba, de ha egyszer muszáj lesz, azt biztos nagy szívfájdalommal fogom megélni, és valószínűleg életem legborzalmasabb éveiként fogok rá visszaemlékezni. 19/L
2012. jan. 21. 23:15
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Lakás mindig itt laktam és nem is vágyok kertes házba több kiadás, több munka.
2012. jan. 21. 23:50
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
11 éves koromig lakásban éltünk, aztán elköltöztünk kertes házba. Sokkal jobban szeretem a kertes házat, csend van, nyugalom, nyáron kimész a kertbe olvasni, vagy napozni, vagy csak úgy, de a legjobb, hogy kisétálsz egy barackfához, és már eheted is a saját barackodat :):) Ha van medence, még csak strandra se kell menni, óó és a szalonnasütések, bográcsozások :)Szóval egyértelműen a házra szavazok.
2012. jan. 22. 01:20
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
kertes családi házban éltem egész életemben...és erre szavazok a jövő szempontjából is.
2012. jan. 22. 08:23
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Kertes családi házban lakom. Két évig laktam panelban a hetediken. Na oda soha nem fogok visszamenni. Engem nagyon zavar, hogy kilépek az ajtón, és máris az utcán vagyok. A felső szomszéd kétszer eláztatott bennünket. Az alattunk lakó meg folyton az erkélyen cigizett, és persze a füst felfelé szállt. De az is igaz, hogy más szomszédokkal sokkal elviselhetőbb lett volna.

De én ezek miatt a kertes házra szavazok. Szeretek nyáron kiülni a kertbe, vagy napozni, füvet nyírni is. Szeretek kertészkedni, szerencsére itt normális szomszédok vannak, eddig még nem lopták el a terményt. A hólapátolással úgy vagyok, hogy egyszer kétszer egy évben bőven ki lehet bírni. A tűzfaaprítást a párom csinálja, de nem volt még vele semmi baja. Az egész favágással, berakással ha nagyon ráérősen csináljuk is végzünk egy hét alatt, aztán egész télen meleg van. És még egy amiért kertes ház. Papagájokat tartok, és itt a kertben tudtam nekik csinálni egy elég tágas röpdét. Úgyhogy talán, ha már túl megerőltető lesz a kerti munka, akkor talán lakás. De akkor is inkább egy lakóparkban első második emeleten max.

2012. jan. 22. 10:53
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Kertes ház. Jobb, szabadabb vagy, egy panelba megrohadnék. Én nem bírnék ott élni. Vagyis nagyon nehezen. Inkább egy kis kertes viskó nagy kerttel, mint egy belvárosi lakás.
2012. jan. 22. 14:49
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Ház! Kertesben nőttem, most is abban lakok a férjemmel. Főiskola alatt éltem panelben egy évet. Hát nem lettem bele szerelmes!
2012. jan. 22. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!