Lakás vagy ház? Melyikre szavazol?
Hol/melyikben laksz? Miért szereted, ill. miért nem szereted? Ha tehetnéd elköltöznél "a másikba"? Miért? :)
Csak kíváncsi vagyok az emberek meglátásaira. :)
Én megszoktam a lakást, több exem is családi, kertes házban lakott, állandóan takarítani kellett, az előszoba, konyha koszos volt, mert a kertből behordtuk a port, sarat, havat. A földszintes szobák tök sötétek voltak, mire a konvektorral sikerült bemelegíteni a szobákat, szétfagytam. És akkor még retteghettem a pókoktól, mert azok imádják a kertes házak szobáiban meghúzni magukat.
Jelenlegi panel lakásomban még egyszer nem volt koszos a felmosóvíz, déli fekvésű, világos, ha süt a nap, télen sem kell fűteni (szabályozható a fűtés), nincs hólapátolás, fűnyírás, tetőjavítgatás, stb. Mivel egyedül élek, nekem ez ideálisabb.
Kertes családi házban lakom. Két évig laktam panelban a hetediken. Na oda soha nem fogok visszamenni. Engem nagyon zavar, hogy kilépek az ajtón, és máris az utcán vagyok. A felső szomszéd kétszer eláztatott bennünket. Az alattunk lakó meg folyton az erkélyen cigizett, és persze a füst felfelé szállt. De az is igaz, hogy más szomszédokkal sokkal elviselhetőbb lett volna.
De én ezek miatt a kertes házra szavazok. Szeretek nyáron kiülni a kertbe, vagy napozni, füvet nyírni is. Szeretek kertészkedni, szerencsére itt normális szomszédok vannak, eddig még nem lopták el a terményt. A hólapátolással úgy vagyok, hogy egyszer kétszer egy évben bőven ki lehet bírni. A tűzfaaprítást a párom csinálja, de nem volt még vele semmi baja. Az egész favágással, berakással ha nagyon ráérősen csináljuk is végzünk egy hét alatt, aztán egész télen meleg van. És még egy amiért kertes ház. Papagájokat tartok, és itt a kertben tudtam nekik csinálni egy elég tágas röpdét. Úgyhogy talán, ha már túl megerőltető lesz a kerti munka, akkor talán lakás. De akkor is inkább egy lakóparkban első második emeleten max.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!