Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy érjem el, hogy ne ovodásk...

Hogy érjem el, hogy ne ovodásként kezeljenek itthon?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, egyetemista, de anya még mindig úgy viselkedik velem mintha általánosba járnék. Felhív állandóan, hogy mikor érek haza, tanultam e, milyen volt a suliban, hogy vagyok.. Ha kinéz a munkahelyén az ablakon és látja, hogy esik a hó, akkor gyorsan felhív, hogy megkérdezze van e nálam sapka és, nem fázik e a kezem. Az agyamra megy!!!! Mondtam neki ezerszer, hogy hagyjon már békén, idegesít ez a sok marhaság, megsértődik, hogy ő csak jót akar. Bejön a szobába megnézi mit csinálok a gépen, elmondja, hogy nagyon tanuljak mert akkor biztos szuper munkám lesz meg minden blabla. Ha korán kell kelnem mert gyakorlatom van akkor sajnálkozik egy sort, hogy úúúristen, én szegény tuti nem fogom kipihenni magam ha estig tanulok. Azt akarom, hogy hagyjon végre békén, ne lógjon állandóan rajtam. Mit tegyek? Idegesít!!! Lány vagyok.
2012. jan. 17. 18:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
23%
Anyám egyedül nevel keresete kevesebb mint az átlagé, de simán eltudott küldeni egyetemre koliba. Első félévben csak szoctámot kaptam, utána már jött a tanulmányi és most még a köztársasági is. Könnyűszerrel eltudnám magamat látni, ha esetleg nem tudna tovább támogatni. Nálunk a koli 10k/hó szval nagyon megéri, és ezen felül már a csak a kaját és a közlekedést kell fizetni.
2012. jan. 17. 18:41
 12/22 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó előtti félévben így több mint 70k huf/hó amit kapok az iskolától.

Ha olyan helyen laknék ahol van egyetem/főiskola biztos hogy nem oda mentem volna. Legalább egy megyényi távolság legyen. Érettségi után már bennem volt, hogy én nem akarok otthon élni tovább, pedig teljesen jól kijövök anyámmal és örömmel megyek haza.

2012. jan. 17. 18:43
 13/22 anonim ***** válasza:
55%
Hat en azert koliba nem mennek.. Nem masokhoz akarok alkalmazkodni, meg havonta x osszeget fizetni feleslegesen mert egy kicsit idegesit a szuloi torodes. :) Ugyhogy szerintem beszeld meg vele!!
2012. jan. 17. 18:45
 14/22 Darkkingdom ***** válasza:
76%
B.sszátok meg offoljátok hogy 21 évesen otthon él!!!!Ez miért is gáz?24 éves F vagyok és otthon élek!Egy nagy családdal itthon tesóm is 27 éves F és itthon él!segítsük egymást!Bnők nyugodtan ideköltözhetnek ha úgyvan!Ember ma már együtt kell túlélni nem egyedül havi 60 ezer forintal 80 ezres rezsi mellet!Gondolkozzatok már!Nevetségesek vagytok!
2012. jan. 17. 19:15
 15/22 anonim ***** válasza:
85%
Úristen és szerintetek hol a lóf@szban éljen nappalisként, kereset nélkül? Mivel jobb az, ha valaki ki mindenáron elköltözik, és mivel elb@ssza a pénzt albérletre, nem jut egyről a kettőre?
2012. jan. 17. 19:26
 16/22 anonim ***** válasza:
41%
Ejj úgy látom szövegértelmezési problémák vannak, de rendesen :S.
2012. jan. 17. 19:44
 17/22 anonim ***** válasza:
66%

Na, hogy egy kicsit ON is legyen:

változtasd meg a hozzáállásod. Egy felnőtt embertől elvárható, hogy átgondolja és értékelje, hogy anyukája törődik vele. Amíg úgy reagálsz, mint egy óvodás vagy hisztis tini ("Mondtam neki ezerszer, hogy hagyjon már békén, idegesít ez a sok marhaság"), addig ne csodálkozz, ha úgy is kezel.

Nem nehéz a megoldás, először is gondold végig, hogy ki tudja, meddig lesz ott melletted, hogy százezredszer is szóljon a sapka miatt. Értékeld azt, hogy törődik veled. Mint látod, akkor is elmondja újra, ha kiakadsz neki. Tehát ez nem oldja meg a problémát. Tehát felesleges is csinálni.

Innen könnyű rájönni, hogy egyszerűen felnőtt módon kell reagálni. Ez nagyjából a következőt takarja: "Igen, van rajtam sapka, de örülök, hogy hívtál." Elsőre semmi nem fog megváltozni (leszámítva, hogy nem bántod meg szegényt), idővel viszont rá fog jönni, hogy már felnőtt módon viselkedsz, akkor talán nem kell annyira figyelni rád.

Ja. A felnőttség baromira nem függ attól, hogy otthon laksz-e!

2012. jan. 17. 20:13
 18/22 anonim ***** válasza:
Elsőnek igaza van.
2012. jan. 17. 20:34
 19/22 anonim ***** válasza:

Anyukád szemszögéből semmi nem változott azóta,hogy általános iskolás voltál.Otthon vagy,jársz suliba,hazamész,megeszed,amit főzött,felveszed,amit kimosott neked,ők fizeti a kiadásaidat stb. Ha ezt így végiggondolom,mitől kellett volna azt éreznie,hogy felnőtt vagy?

Az otthon lakásnak ez egy elég nagy hátránya,hiszen így folyamatosan beleszólnak az életedbe. Sok egyetemistát hozzád hasonlóan eltartanak,de sokan vannak,akiket már nem tudnak,ezért meg kell oldania másképp.A diákmunkák,támogatások,több emberrel való összeköltözés nem új találmány,többeknek sikerült már így diplomát szerezni,persze kényelmetlenebb és sok nélkülözéssel jár,de nem lehetetlen. A szülők pedig ilyenkor kénytelenek elvágni a köldökzsinort,mivel nincs már kéznél a gyerek,hogy megoldjuk helyette a gondokat.

2012. jan. 17. 20:35
 20/22 anonim ***** válasza:
Szerintem ebben semmi idegesítő nincs, én irigyellek, amiért ilyen az anyukád. :( Én is egyetemre járok, de annyira örülnék, ha olyan anyukám lenne, aki nem idegbajos.. Próbáld meg inkább megbecsülni, hogy törődik veled, hogy jól van, dolgozik, gondol rád, érdekli, hogy mi van veled.
2012. jan. 17. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!