Valaha az életben meg lehet bocsájtani annak a szülőnek, aki gyerekkorban sokat bántott?
Figyelt kérdés
2012. jan. 17. 18:03
21/25 Lollesz válasza:
Hát biztos vannak benne használható dolgok is én nem tudom xD.
A lelki szerintem is ezerszer rosszabb mint a fizikai, bár nekem nem nagyon van viszonyítási alapom.
Hát tudom, nem is úgy értettem, hanem egyszerűbb megbocsátani, ha tudod, hogy nincs olyan aki ne követne el millió meg egy hibát. :D
22/25 A kérdező kommentje:
Hát én nem így gondolkodok,más az,ha a hibákat velem szemben követik el és itt a baj,ezért nehéz.
2012. jan. 24. 17:50
23/25 anonim válasza:
persze ennek a gyerekkornak a hátralékaiba én mindennap beleütközök pl: folyton van egyfajta kisebbség, elnyomott érzetem, önbizalom hiánya és még lehetne sorolni napokig... de ha te a fizikai bántalmazást rosszabbul élted meg ( embere válogatja) a te esetedben másképp is láthatod (elpakolhatod az agyad egy mééélységes kis zugába) ezeket az emlékeket
24/25 anonim válasza:
Meglehet, sőt, az Amerikai barátomat az alkoholista apja verte a lánytestvéreivel és az anyjával együtt, de most meg azt mondja hogy lehet hogy jobban szereti őt mint azt a nőt aki felnevelte.
25/25 anonim válasza:
Velem sajnos apukámmal lett ilyen gondom, hogy gyermekkoromban sokat bántott, lelkileg is meg testileg is, a legtöbbször ok nélkül. De mérges sosem voltam igazán rá, meg nem is harag volt bennem, inkább szomorú voltam, és mérhetetlenül csalódott, hogy ha a saját apámtól ezt kapom másoktól ezt várhatok :S Ahogy teltek az évek sikerült kiismernem etéren, de még így is mindig rosszul esett és megdöbbentett. Elfelejteni sosem fogom ez bizonyos, és nem azért mert van aminek még ma is látszik a nyoma, pedig több mint 12 a sérülés...Szerintem a megbocsátás a domináns. Ha úgy nevelt fel hogy folyton bántott és megalázott, mire felnősz hiába látod át a szituációt meg bölcsebb is leszel, ő nem lesz ettől sem több sem kevesebb, ugyanaz az ember marad aki 20 évig megkeserítette az életed. Kutyából nem lesz szalonna :) De haragudni vagy gyűlölködni nem érdemes, inkább gondold át, bár jópárszor biztos megtetted már, és ne hayd hogy ez gyengeséged legyen. A sok megpróbáltatás emlékéből erősséget, szívósságot kovácsolhatsz magadban !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!