Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valaha az életben meg lehet...

Valaha az életben meg lehet bocsájtani annak a szülőnek, aki gyerekkorban sokat bántott?

Figyelt kérdés
2012. jan. 17. 18:03
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,kíváncsi voltam,hogy ki hogy van ezzel...
2012. jan. 18. 21:25
 12/25 anonim válasza:
bocsátani J nélkül kell. de meg lehet.
2012. jan. 21. 13:18
 13/25 Lollesz válasza:
Hát lehet mondani, de őszintén szerintem nem. Max ha helyrejön a kapcsolat. Ha a szülővel sikerül megértetni a dolgokat és nem keresi továbbra is a saját gyerekében a hibákat. Erre viszont, ha x idő alatt nem jött rá, akkor nem túl sok esély van szerintem. Jó sok türelem kell hozzá akkoris. Könnyű a dolgokat végleg tönkretenni. Te gyerek vagy vagy "megvilágosult" szülő? Beszéltetek már erről? Hány éves vagy?
2012. jan. 22. 20:46
 14/25 A kérdező kommentje:
22L vagyok és még a szüleimmel lakok.A kapcsolat javult,még azt is mondhatnám,hogy sok mindenben megváltozott(apámról van szó),de még nem bocsájtottam meg neki.Lehet,hogy csak akkor fogok,ha már nem lakok vele,nem tudom.Igazából elég bonyolult,hogy hogy jutottam el idáig,hogy ilyesmi megfordult a fejemben vele kapcsolatban,bogarat ültettek a fülembe,hogy meg kéne neki bocsájtanom.
2012. jan. 22. 21:37
 15/25 A kérdező kommentje:

"Jó sok türelem kell hozzá akkoris."

Ez az,ami nekem sajnos nincs:)

"Könnyű a dolgokat végleg tönkretenni."

Ez viszont sajnos igaz lehet.

Ezekre még muszáj volt reagálnom.:)

2012. jan. 22. 21:40
 16/25 anonim válasza:
Kezdjük ott mit értesz bántás alatt? nekem jobban fájt a "lelki terror" ( hogy lehetsz ilyen h*lye, te szerencsétlen, nem vagy jo semmire, bezzeg A TESTVÉRED stb stb ) mint a mellé járo pofonok... Most ott tartunk ha bármi bajuk, kérdésük van pl a számitogéppel kapcsolatban ide jönnek( külön lakunk már) nem kérdezik meg, hogy vagyok, jol élek-e miujság az unokájukkal, semmit. A testvéremmel átlagos a viszonyuk már ha van átlagos szülö- gyerek kapcsolat:) Hogy meg tudtam-e bocsátani? igazság szerint nem lehet /szerintem/ Haragszok rájuk mert tönkretették az életem fontos és meghatározo részét és egyben hálás vagyok nekik mert ez által egy negativ pl-t mutattak nekem.:)
2012. jan. 22. 22:17
 17/25 Lollesz válasza:
Hát mindennek van jó oldala, bár ennek nem sok :D Bogarat ültettek a füledbe? Előtte mi volt? Nem értem. Aki eljut ilyen szintre, az nagyon sok szenvedés után jön rá magától, hogy mi is a baja. Szerintem. Ha bogarat ültettek a füledbe akkor szedd ki :D, ráadásul javult is a helyzet. Hát ne legyél telhetetlen :D Mintaszülő csak a filmekben létezik, arról is általában kiderül, hogy pszichopata :D :D Mindenkinek vannak szerintem sérelmei a szülőkkel kapcsolatban, de ha kompenzálták jó dolgokkal is, szép emlékekkel, akkor nem nagyon kéne keresni bennük a hibát.
2012. jan. 22. 22:48
 18/25 anonim ***** válasza:
Én így voltam anyámmal. 80 fölött, mikor megkezdődik a lassú leépülés, egyszerűen nem emlékezett a gyerekkori dolgaimra - mármint amit elrontott. Persze akkor már szó sem volt arról, hogy haragudnék rá. Csak furcsa volt, hogy neki egyszerűen meg nem történtté váltak egyes események.
2012. jan. 23. 10:40
 19/25 A kérdező kommentje:
22:17 Hát nekem a fizikai jobban fájt,szerintem az rosszabb.Na az az,amit nehéz megbocsájtani,meg a következményüket(szorongás,stb).Már minden rendben van,de még így is feljön bennem a harag régi dolgok miatt és akkor napokig idegbeteg vagyok.Neked szokott ilyen lenni?
2012. jan. 23. 18:23
 20/25 A kérdező kommentje:
Lollesz:D Nem mintaszülőről álmodoztam,amúgy is már minek,ahhoz egy kicsit öreg vagyok:D Egy barátnőm beszélt ilyenekről,ő vallásos és lehet,hogy van valami azokban,amit mondott.Lehet,hogy nem is akkora baromság az a Biblia.
2012. jan. 23. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!