Meleg srácok, lehetne hozzátok még néhány kérdésem?
Milyen vagy milyen volt a viszonyotok a szüleitekkel?
Milyen a viszony apukátokkal? Ismertétek egyáltalán? Elismerte apukátok a sikereiteket? Tudtatok apukátokkal normálisan beszélni? Apukátok férfias? Apukátok szokott nagy dolgokban döntést hozni? Láttátok már őt a sarkára állni?
Anyukátok milyen? Mennyire elfogadó? Mennyire irányító? Mennyire határozott? Mennyire konzervatív?
Ért titeket szexuális molesztálás kiskorotokban? Ha igen rokontól, szülőtől vagy idegentől?
A homoszexualitásra való hajlam nem bűn. A homoszexuális állapot nem bűn. A másik ember iránti vonzalom nem bűn. A szeretet senki iránt sem bűn.
A házasságon kívüli szexuális aktus viszont a katolikus felfogás szerint bűn. És szentségi házasság csak egy férfi és egy nő között jöhet létre. És ez dogma illetve szentségi jog, ezért ez nem megváltoztatható.
És az a bánás illetve nevelési mód, ami a gyermeket meleggé tette az vajon bűn? (már ha elfogadjuk, hogy nem vagy nem csak a gének a hibásak.)
Kedves kérdező!
Mivel az oldal szét lett offolva, nagyrészt miattam :), azért felteszem a kérdést. Szóba került a férfiasság. Sokan mondják a melegek nem férfiasak, vagy a férfiasságban lett valami defektjük ezért lettek melegek. (Én találkoztam már férfias meleggel) Mit jelent az, hogy valaki férfias? számodra, ezt te hogyan definiálod? Milyen dimenziók mentén lehet értelmezni, hogy valaki férfias.
A férfiasság és a nőiesség nem külső kérdése. Persze a külső hat a belsőre, de nem az a lényeg. Én is voltam már egy ágyban testépítő meleg sráccal.
Az egészséges férfi az férfinak érzi magát. Nem egyszerűen csak embernek vagy normálisnak esetleg egészségesnek, hanem kifejezetten férfinak. A férfinak vannak elvei, képes ezekhez tartani magát, tud döntéseket hozni, képes vállalni döntései következményét. Ha rosszul dönt, azt is vállalja, képes bocsánatot kérni, képes változtatni. De ha biztos abban, hogy nem hibázott, akkor nem alázkodik meg.
A férfi tud is meg akar is küzdeni. Ha úgy adódik, akkor fizikai értelemben, ha úgy adódik, akkor átvitt értelemben. A férfi szomjazza az elismerést, ha megkapja, akkor érzi jól magát, de csak akkor, ha a dicséret nem alaptalan. A férfi belebetegszik, ha nem ér el semmit az életben.
Az igazi férfi az, aki mellett a nő nőnek érezheti magát, és az igaz nő az, aki mellett a férfi férfinak érezheti magát.
A férfi azért van a családban, hogy irányítsa és mozgassa, a nő pedig azért, hogy összetartsa és táplálja. Az anya megöleli, magához szorítja a gyermekét, ezzel megvédi őt a külvilágtól. Az apa felemeli gyermekét, hogy a gyermek a biztonságos férfi kezek közül kitekinthessen a világra, és ezáltal megismerhesse azt. Az anya szereti, az apa elismeri és becsüli a fiát.
A férfi az út, mint Jézus. A nő a társ, aki elkísér az úton, mint Mária. A férfi megváltja a világot, mint Jézus a kereszten. A nő, mint Mária is, végig kitart, láthatatlan, de nagyon is érezhető jelenlétével adja meg a lehetőséget, hogy a férfi a dolgát megtegye. A nők, az asszonyok nem alszanak el a passió alatt, mint az apostolok a Gecemani kertben. Mária a végsőkig állva marad a kereszt tövében.
Még valami!
Azon is sokan sokat vitatkoznak, hogy kell-e a sport. Kell-e a férfiassághoz, kell-e az egészséghez, stb.
Miről is szól a sport?
A sport először az erőfeszítésről szól. Időt és energiát fektetsz olyanba, aminek az értelme az elején még nem látszik. Aztán szól a küzdésről. Küzdesz magaddal, küzdesz másokkal, küzdesz a körülményekkel. Szól a fel nem adásról. Szól az elesésből való felállásról. Szól a kitartásról, az akarásról.
Szól a hitről is. Ugyanis hinned kell magadban is, az edződben is, akár Istenben is, különben nem érsz el eredményt. Akkor is teljes erőbedobással kell küzdened, ha nem lehetsz biztos abban, hogy te nyersz, hiszen mások is hasonló esélyekkel indulnak.
Ha nyersz, akkor szól a sikerről és az elismerésről is, de ezt senki sem garantálja.
Ugyanakkor ha nem nyersz versenyt, nem lesz tele a szobád érmekkel, kupával, oklevelekkel, akkor is biztos lehetsz abban ha te becsülettel dolgoztál, hogy fejlődtél, erősebb lettél testben és lélekben, és talán még szellemben is. És ez mindenképpen nagy eredmény.
Aki a sportot visszautasítja, az ezt a küzdést utasítja vissza. Nem azért kell a férfinak a sport, hogy izmai legyenek, hanem ezek a belső férfias tulajdonságok miatt.
Ez érdekes. Kell-e a sport? Azt mondom kell, az egészséges életmódhoz feltétlenül, de szerintem a férfiasságot, a férfi identitást nem befolyásolja. Én is most fedezem fel újra a sportot, és van olyan férfi aki férfias, de hát végtelenül lusta és soha nem sportolt.
Azonban tény, hogy a társadalomban a férfias szerepekhez hozzátartozik, hogy egy férfi valamilyen kapcsolatban legyen a sporttal. Említetted az Isten hitet is a sportról írt kommentben. Pár napja tudtam meg, hogy a Biblia is kevésre tartja a sportot. Nem vok neoprotestáns, hogy igékkel dobálózzak de most ide idézem:
" Mert a test gyakorlásának kevés haszna van; de a kegyesség mindenre hasznos, meglévén benne a jelenvaló és a jövő életnek ígérete." 1Tim 4,8
Ezzel az idézettel én is nehezen tudok azonosulni. Bár sejtem azért íródott, mert a korbeli görögök túlzásba vitték a testkultúrát, már-már vallásosan rajongtak érte.
Amúgy a sportolók között is vannak melegek, akikre büszkék lehetünk, gondolj csak Matthew Mitchamre.
Akkor másképpen fogalmazok:
A sport nem csupán a férfias tulajdonságokat, hanem kifejezetten a férfias erényeket növeli.
És nem azt mondom, hogy ezek másképpen nem érhetők el, de aki nem hajlandó a sporttal még szóba állni sem, az másképpen sem fog küzdeni, pl egy hangszer megtanulásában.
Igen, vannak meleg sportolók, meleg egyesületek és meleg világjátékok is. A két utóbbi azonban csak buli, az első meg ritkaság.
A Bibliát meg nehéz jól érteni. Szó szerint biztosan nem szabad. Az mindenesetre biztos, hogy ép testben ép lélek.
És a nő sem lesz sem férfias, sem leszbi attól, hogy sportol. Bár egyes férfias sportot űző nők tudnak nőietlenek és ezáltal rondák lenni.
Megismételve az előző hozzászólásomet, itt nem az izmokról, hanem a belső tulajdonságokról van szó. Küzdeni nemesen és kitartóan csak az tud, akinek helyes az önbecsülése. Az meg csak annál helyes, akit helyesen fogadtak el és értékeltek fejlődése során. A melegek többségénél meg ez nincs rendben.
Kedves előttem szóló!
Ebben igazad van. Ezért nem fogok dogmatikusan kijelenteni semmit. De általánosságban megállapítható egy két dolog.
Napjainkban egyre inkább felcserélődnek és összekeverednek a nemi szerepek. Ezt nem arra értem, hogy ki mosogat és ki ver szöget a falba egy képnek, hanem arra, hogy ki milyen tulajdonságaival próbál érvényesülni, ki hogyan próbál a világhoz hozzáállni. És ez a zavar rossz. És ez mindenképpen összefügg a homoszexualitással, illetve annak ilyen széles körű elterjedésével.
Ha a világot általában gatyába rázzuk, akkor ez is rendbe jön.
Milyen vagy milyen volt a viszonyotok a szüleitekkel? -Anyummal mindig jó volt, apámmal most nem, de gyerekkoromban nem voltak ilyen gondok
Milyen a viszony apukátokkal? Ismertétek egyáltalán?
Sokat látom, de egyáltalán nem kedvelem.
Elismerte apukátok a sikereiteket? Tudtatok apukátokkal normálisan beszélni? Apukátok férfias? Apukátok szokott nagy dolgokban döntést hozni? Láttátok már őt a sarkára állni?
Igen, igen, igen, igen, igen.
Anyukátok milyen? Mennyire elfogadó? Mennyire irányító? Mennyire határozott? Mennyire konzervatív?
Rólam tegnap tudta meg, ezért erről még nem tudok nyilatkozni:D viszonylag határozott és elég konzervatív
Én már eleve a férfias szót sem szeretem,ez egy társadalmilag kitalált maszlag,nem több.
Amiket felsorolt vki előttem,határozottság,céltudatosság,stb,ezek nem kifejezetten férfi tulajdonságok,hanem emberiek,nők között is vannak ilyenek és férfiak között is ennek ellenkezője.
Csak vki beléd akarja verni,hogy mi a helyes.
Szerintem beteg az egész emberiség mióta létezik,természetes dolgokat fojtanak el és olyanná akarják formálni másokat amilyenek nem is valójában,de mivel az emberek jelentős része buta,ezt meg is tehetik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!