Meleg srácok, lehetne hozzátok még néhány kérdésem?
Milyen vagy milyen volt a viszonyotok a szüleitekkel?
Milyen a viszony apukátokkal? Ismertétek egyáltalán? Elismerte apukátok a sikereiteket? Tudtatok apukátokkal normálisan beszélni? Apukátok férfias? Apukátok szokott nagy dolgokban döntést hozni? Láttátok már őt a sarkára állni?
Anyukátok milyen? Mennyire elfogadó? Mennyire irányító? Mennyire határozott? Mennyire konzervatív?
Ért titeket szexuális molesztálás kiskorotokban? Ha igen rokontól, szülőtől vagy idegentől?
Az én információim szerint az apa és az anya egyformán fontos. Normális esetben az apa irányítja a családot, az anya pedig összetartja. És jó esetben mindkét szülő úgy fogadja el és szereti a gyereket, ahogyan van. És a gyerek kap rendszeresen pozitív visszajelzéseket.
Ha ezek közül bármi nem így van, akkor kezdődik a baj. Ha az apa nem fogadja el a fiát, mint férfit, az anya a lányát, mint nőt, akkor kétségei lesznek a gyereknek a saját nemi identitását illetően. Ezért keresi a vele azonos nemű embert és annak elismerését. És ezért öltözik például sokkal nehezebben ellentétes neműnek egy meleg, például farsangon. Ha az anya nem fogadja el a fiút, akkor a fiú nem tanulja meg szeretni és értékelni a női nemet. Ha az anya irányítani próbál, akkor a fiú még meg is ijedhet vagy undorodhat tőle, és ekkor fordulhat el teljesen a női nemtől. Az anya vagy apa teljes vagy részleges hiánya is okozhat problémát.
Testvérek, rokonok, ismerősök, szomszédok, közösségek, intézmények tudják a helyzetet fokozni vagy enyhíteni, de kialakítani nem. Ha időben normális közösségbe kerül a gyermek, például jó vallási közegbe vagy normális intézménybe, akkor ott nyílhat lehetősége a nemi szerepek megtanulására, de az elsődleges felelősség a családé.
És sem a férfiasság, sem a nőiesség elsősorban nem a külső kérdése. Sokkal fontosabbak a belső tulajdonságok. De természetesen a kettő hat egymásra.
És az is csak legenda, hogy mindenhol ugyanannyi a meleg. Konzervatívabb értékeket valló társadalmakban nyilván többen nyomják el, de azzal együtt sincsenek mindenhol ugyanannyian.
Mivel többnyire a nem elfogadó szülők gyerekei lesznek melegek, ezért érthető, hogy ezt a bajukat miért közlik olyan nehezen a szüleikkel.
A genetikai eredetű melegségre sehol soha nem találtak bizonyítékot.
Nincs róla se tanulmány, se kutatás, csak valaki kitalálta és elhitte.
Ha tévedek akkor linkelj be egy hiteles tanulmányt és akkor elolvasom.
Azzal egyetértek, hogy a homoszexualitás rendellenesség, de az kit érdekel? A "rend" egy emberileg önkényesen létrehozott rendszer, ami önkényes alapon rendszerezi a létezőket. Ettől függetlenül a homoszexualitás természetes, vagyis rendkívüli de nem természetellenes.
Én vallásos vagyok, ezért nekem a rend egy kissé objektívebb fogalom. De ha nem veszem figyelembe a vallást, a természet törvényei alól akkor sem húzhatom ki magamat, tehát alkalmazkodnom kell a rendhez.
A betegségek is természetesek, mégis szabadulni szeretnénk tőlük.
Ha a melegség nem genetikus, akkor nincs kizárva a gyógyulás sem. Ha van belőle gyógyulás, akkor az nekem (sajnos) kötelező is. Ezért nem mindegy a dolog.
A melegség kialakulásában biztos, hogy benne van a genetika. A véleményem egy másik kérdésben írt válaszomból:
" A lényeg, hogy a homoszexuális férfiak x kromoszomájának q23-as szakaszán van elváltozás. Ami befolyásolja a szexuális orientációt, erre jönnek a magzati kor hormonális hatásai stb. Természetesen pontosan nem lehet tudni mi okozza ezt a szexuális orientációt, sokan a külső, akár kulturális hatásokkal magyarázzák, viszont érdekes, hogy meleg emberek minden kultúrában, népcsoportban, rasszban élnek. Tehát a mi nyugati civilizációnkban ugyanúgy mint az amazonas mentén élő yanonamiknál. A genetika mellett áll az a tény is hogy a melegek aránya a népességen belül (7-10%) függetlenül a társadalmi környezettől változatlan."
Mivel azt mondod, hogy a konzervatív, vallásos-hívő, patriarchális berendezkedésű és ilyen szerepekben élő családokban levesebb a meleg. Ez érdekes, mert szerintem nem befolyásoló tényező. A más népekről, kultúrákról írok egy a témában szakértő ismerősömnek, aki kulturális antropológus, hogy cáfolja vagy erősítse meg azt, hogy melegek mindenhol ugyanolyan arányban vannak, mert szerintem igen. Amúgy a fő szakterülete a melegség és vallás ezt kutatja.
Azt mondtad kérdező, hogy elfogadtad magad. Számodra mit jelent melegnek lenni? Miből tudod, gondolod, hogy meleg vagy? Bocs a kérdésekért, de kíváncsivá tettél.
A vallás kérdéséről meg rengeteget lehetne írni, már írtam itt, vitatkoztam is emberekkel, a lényeg, hogy nem képesek átlátni és konstruktívan gondolkodni a témáról.
Mit jelent számomra melegnek lenni? Ez jó kérdés.
Miből tudom, hogy meleg vagyok? Fiúkra felizgulok, lányokra nem. Fiúk iránt vonzódom, lányok iránt nem.
Miért érdekel, hogy mitől van a melegség és van-e gyógyulás? Azért, mert ha nincs gyógyulás, akkor a vallásomat kell teljesen átértelmezni, ha van, akkor pedig az egész életemet.
A kutató ismerős véleménye természetesen érdekel.
A linkek hitelességét mi igazolja?
Szeretném már egyszer hitelt érdemlő dokumentumban látni a genetikai érveket, olyan sokan hivatkoznak rá.
De csak fizikailag vonzódsz fiúkhoz? Vagy a szerelem is jelen van az életedben? Majd elmondom miért kérdezem.
A filmet láttam asszem nagyon de nagyon régen ha nem is az egészet, mert az unalmasabb részekbe beletekertem. Sok hülyeséget összehordanak, meg láttam hasonló filmet is ott még nagyobb hülyeségeket hordtak össze.
Egyszer egy egészségügyi szaklap címoldalán vezércikként óriási betűkkel megjelent, hogy "megtaláltuk a homoszexualitásért felelős gént".
Egy későbbi szám sokadik oldal lap alján apró betűvel jelent meg, hogy "mégsem találtuk meg..."
Az információ egy számomra hiteles mentálhigiénét végzett szakembertől származik. A szaklap külföldön jelent meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!