Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meleg srácok, lehetne hozzátok...

Meleg srácok, lehetne hozzátok még néhány kérdésem?

Figyelt kérdés

Milyen vagy milyen volt a viszonyotok a szüleitekkel?

Milyen a viszony apukátokkal? Ismertétek egyáltalán? Elismerte apukátok a sikereiteket? Tudtatok apukátokkal normálisan beszélni? Apukátok férfias? Apukátok szokott nagy dolgokban döntést hozni? Láttátok már őt a sarkára állni?

Anyukátok milyen? Mennyire elfogadó? Mennyire irányító? Mennyire határozott? Mennyire konzervatív?

Ért titeket szexuális molesztálás kiskorotokban? Ha igen rokontól, szülőtől vagy idegentől?

2012. jan. 17. 14:38
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

A szerelmet még nem tapasztaltam meg, de érzelmileg is vonzódom a fiúkhoz.

A filmben a 33.perctől mondanak olyat, ami számomra mindenképpen jelentős.

2012. jan. 20. 22:25
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Dr. Czeizel Endre mégis csak genetikus,azt a gént találták meg, ami befolyásolja a kialakulását,és ez a Xq28-as kromoszóma,azt pontosan még nem tudják mi módon, hogyan mely más gének hatására alakul ki. De a szexuális orientáció is rendszer, több összetevője van. Ez élő kutatási terület, csak mint írtam elfogultan kutatnak. Egyszer úgy is lesz eredmény.

Off:

A vallásról annyit, hogy hívő keresztény vagyok én is, van egy párom négy éve, akit nagyon szeretek, vele akarom leélni az életem. a Bibliát 600 féleképpen értelmezik, de azt már látom, hogy ha bűn is az egész abból csak a szexuális cselekedet a bűn, az hogy meleg vagy szerelmes vagy együtt élsz valakivel az nem bűn. Önmegtartóztatás kéne akkor, vagyis csak a fizikai kapcsolatok mellőzését várja el a biblia, amúgy meleg identitásod, meg hogy kit szeretsz az nem számít... A szabadulás, gyógyulás, vegyél feleségül egy lányt és csinálj 3 gyereket (azt nem tudom ez utóbbit honnan veszik, hogy köztelező) féle megoldások nem működnek. De ez teológiai kérdés nem biológiai nem akarom szét offolni az oldalt.

Ja én onnan tudom, hogy meleg vagyok, hogy fiúba tudok szerelmes lenni, persze szexuálisan is egy férfi izgat. viszont, a homofóbok tagadják, hogy két férfi között lehet szerelem:(

off vége

2012. jan. 20. 22:30
 23/43 anonim ***** válasza:
Még hogy promiszkuitás!!!!!!!! (video 33 perctől)és mi a helyzet az erkölcsös vallásos melegekkel. Igen vannak promiszkuisak, erkölcstelenek, heterókban is. Ekkora előítéleteket:(
2012. jan. 20. 22:34
 24/43 anonim válasza:

Nekem van egy keresztény könyvem. A címe: "Homoszexualitás bűn, vagy betegség?"

Olvastad már? Egy kicsi, vékony könyvecske, de nagyon érdekes dolgok vannak benne.

A könyv három előadás vázlatát írja le. Az egyik előadó pszichiáter, a második genetikus és a harmadik egy protestáns lelkipásztor.

A genetikus leírja, hogy mire alapozzák azt az elméletet, miszerint a homoszexualitás genetikai úton öröklődik. Ez egy nagyon bizonytalan lábakon álló elmélet, viszont inkább azt tartja valószínűnek a genetikus professzor, hogy a homoszexuális hajlam öröklődik. Tehát nem minden esetben lesz homoszexuális a gén tulajdonosa, de némely körülmények között ez előjön, vagy rejtve marad. Valakinél csak később jön ki(pl.: 30 éve kora után).

Én amióta az eszemet tudom a férfiakhoz vonzódok. Vannak erről emlékeim már 4-5 éves koromból is és szerintem akkoriban még nem volt olyan nagy hatással rám a családom, hogy ez a nevelés hatására ilyen korán előjött volna.

Én is keresztény vagyok és folyamatosan küzdök a homoszexuális hajlamommal, de mindig is volt bennem vonzalom a nők felé is. Ezt a vonzalmat szeretném magamban felerősíteni, hogy egy egészséges környezetbe tudjak tovább élni.

Kedves kérdező! Ha érdekel ez a könyv, akkor el tudom küldeni postán a fénymásolatát, csak írd meg privátba a címedet!

2012. jan. 20. 23:21
 25/43 A kérdező kommentje:
Én csak abban vagyok biztos, hogy az én általam elfogadott elmélet rám igaz és az összes általam megkérdezett melegre is.
2012. jan. 21. 00:41
 26/43 anonim ***** válasza:

Nézd, nem olvastam a könyvet, de lehet egyszer ,megteszem amúgy hozzá tudok majd jutni. Viszont ha van vonzalmad a nők felé is, akkor nem meleg hanem biszexuális vagy. A vonzalom alatt remélem azt érted hogy voltál szerelmes lányba is, és fizikailag is lázba hoznak. A testi és lelki vonzalomnak egyszerre és harmóniában kell meglenniük. Nem lehet szerintem egyik vonzalmat felerősíteni, a másikat gyengíteni. Ha lányba leszel szerelemes és Isten egy lányt szán neked, akkor igazából keresztény szemszögből nincs probléma. Ha viszont fiúba leszel szerelmes...

Neked kell tudnod, hogy meleg vagy-e vagy sem.

Az embernek 4 féle szexuális irányultsága lehet: heteró, meleg, biszexuális, aszexuális. Ebből csak a heterókat fogadják el, az aszexuálisokat is cs@sztetik vallási alapon.

Az ilyen könyvekkel, az a bajom, hogy nagyon elfogultak: lényegében a melegek elfogadása ellen vannak burkoltan. Nem az a bajom, hogy leírják, hogy szerintük ez bűn, hanem az ahogy kezelik, hogy meleg embereket akarnak a bűntudat fokozásával heteró házasságra, családalapításra rábírni. Ők maguk sincsenek tisztában a jelenséggel.

Azt mondtad, ha kétséget kizárólag bebizonyosodna, hogy a melegséget gén okozza, átértelmeznéd a bibliát.Lényegében igazat adnál a "liberális" keresztényeknek. Csakhogy ha télleg bebizonyosodna a konzervatív oldal se hagyná annyiban megmagyarázná valahogyan, hogy ettől még nem helyes.

Volt egy vitám a teremtés vs. evolúció kérdésében, és volt aki azt mondta, hogy a Föld az özönvíz óta ferde és végez mozgásokat (keringés, forgás) a teremtéskor nem így volt. Pedig a Bibliában végig az van leírva, hogy meg se mozdul.

Mindenre lehet magyarázatot adni, mert az egész kérdés ideológiai háború. Mindkét oldalon fogsz meggyőző és cáfoló érveket olvasni.

2012. jan. 21. 00:50
 27/43 A kérdező kommentje:

Az, hogy én meleg vagyok, az teljesen egyértelmű.

Egyszer mondtam a lelkivezetőmnek, hogy szerintem az Egyház nem tud mit mondani a melegeknek. Erre ő nagyokat bólogatott. Majd a végén penitenciába adta, hogy gondoljam végig, én mint érintett, mit mondhatnék. Azóta erősebben foglalkozom a kérdéssel.

Kezdek ott tartani, hogy úgy tudom vallási alapon helytelennek tartani a homoszexualitást, hogy közben ne legyen bűntudatom, és ne ítélkezzem.

A szorongást és betegséget keltő (néha alaptalan) bűntudat és az egészséges alázat, a teremtettségnek és a megváltottságnak a szeretetteljes elfogadása nálunk katolikusoknál sajnos tényleg nagyon sokszor összekeveredik. Ebben a kérdésben is ideje rendet tenni.

A Bibliát semmiképpen nem értelmezném át. Ahhoz sem jogom, sem okom nincs.

Ugyanakkor ha gén okozná a melegséget, akkor nem lenne változás, és akkor a melegség kiélését sem lehetne elítélni.

2012. jan. 21. 08:47
 28/43 anonim válasza:

Bocsi, én sem akarom más irányba vinni a kérdést( ami amúgy már régen megtörtént), de én nem tartom magam biszexuálisnak.

Én a férfiakhoz vonzódok szexuálisan és voltam is szerelmes férfiba többször is.

A vonzalmam a nők felé teljesen más jellegű, egy sokkal tisztább inkább érzelmi szintű. voltam már szerelmes lányba is, de a szexuális vonzódásom a nők felé nagyon minimális.

Szerintem ez a minimális vonzalom minden melegben megvan a nők felé, csak sokan elnyomják magukban és minél többször lépnek férfiakkal szexuális kapcsolatba, ez annál jobban a háttérbe szorul.

Én nem hiszek abban, hogy csak négy féle szexuális irányultság van, szerintem vannak köztük átmenetek és az ember a cselekedeteivel igenis felerősítheti, illetve gyengítheti ezeket a vonzalmakat (Isten erejéről nem is beszélve).

2012. jan. 21. 11:16
 29/43 anonim ***** válasza:

Én még soha nem voltam szerelmes lányba. De aki volt szerelmes lányba is meg fiúba is, akkor az szerintem biszexuális.

Sőt amikor barátnőre tettem szert, csak azért mert mindenkinek volt az osztályban és közbe szerelmes voltam egy fiúba, hát nagyon rossz volt. Azt éreztem, hogy erkölcstelen vagyok mert megcsalom a fiút akit szeretek.

2012. jan. 21. 15:28
 30/43 anonim ***** válasza:

Vallási alapon sem bűn a homoszexualitás.

Olvasd el az ötkenyér "Válaszd az életet" cikksorozatát, melyben levezetik, hogy a homoszexualitás miért NEM bűn és miért NEM rossz.

A szeretet nem bűn, ezért ha őszinték és tiszták az érzéseid, akkor annak megnyilvánulásai sem bűnösek.

[link]

Ajánlom minden melegnek és minden kereszténynek illetve keresztyénnek is.

2012. jan. 21. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!