Kinek adjam a kiselejtezett ruháim? Ki hova adja az ilyen ruhákat?
Én is a kapu elé, kuka mellé teszem szépen bezsákolva.
Az a baj, hogy a segélyszervezeteknek nincs kapacitásuk tárolni ezeket az adományokat, az ügyfeleknek meg - ha hiszitek, ha nem - nem kell "akármi". (Az akármi alatt nem azt értem, hogy mindenféle vacakot, rongyot vegyenek fel, de a kevésbé divatos, mutatós ruhák nem kellenek nekik.) Ezt azért tudom, mert egy ilyen helyen dolgozom.
Én a gyógypedagógus barátnőmnek adom ő beviszi a suliba a nagylányoknak vagy a szülőknek. Ház elé is tesszük, akkor biztos az viszi el, akinek kell.Sokgyerekes barátnőimnek ímélben bemutatom a jobb darabokat.
Nagycsaládos szervezet tudná, kinek kell.
Vöröskeresztnek ne! Dolgoztam velük. Felajánlották, menjünk be másnap a helyi szervezethez, jöttek jó ruhák, válogathatunk, ők maguk is szoktak haza vinni. A következő körben 100 Ft-ért árulták a maradékot, és csak az itt megmaradt darabok kerültek oda, ahová az emberek szánják.
Újságokba, pl. Családi Lap szoktak lenni kérések, ilyen helyre küldtem 2-szer. Illetve van egy lelkész ismerősöm, neki adtunk már többször, szétosztotta a szegényebb családok között.
Mi a plébániánk karitasz csoportjának adjuk, itt szoktak ruhaosztást szervezni néha a helyi rászorulók részére, amit meg így nem osztanak szét, azokból pedig húsvétkor-karácsonykor illetve évente még pár alkalommal vásárt szerveznek (van ezeken más is, kerámiák, ajándéktárgyak, játékok, amiket összedobnak a hívek, amire valakinek már nincs szüksége, de még használható állapotban van), és az összegyűlt pénz a plébánia jó céljait szolgálja.
Nem tudom, máshol hogy működik, itt így működik, és jól működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!