Mi (/mik) az életcélotok?
Ez kissé általános, már-már közhely. Nyilván mindenki boldog akar lenni, és kiegyensúlyozott, nem pedig boldogtalan és ágról szakadt számkivetett.
Arra gondolok, hogy konkrétan mi célja van az életeteknek. Valaki szeretne anyuka lenni, és ez az egyetlen célja, ettől lesz boldog és érzi, hogy beteljesül az élete.
Van, aki attól lesz boldog és kiegyensúlyozott, hogy elvonul egy zárdába és egész nap imádkozik. Akkor az az életcél, hogy szerzetes legyen.
Szóval kicsit konkrétabban is el tudnád mondani, mivel érted el ezt a boldogságot? Mit tevékenykedsz?
1, váljak a Szabadság Bódhiszattvájává
2, tudjak segíteni az embereken
3, lehessek ligetkertész és termeljem meg az éleliszeremet
4, hozzunk létre egy Menedéket (Sanctuary) azoknak az üldözötteknek, akik bár jók, mégis szenvednek
1. Legyőzni az anorexiát
2. Elköltözni végre innen
3. Boldog életet élni
Amint a 2-es megvalósul, a másik kettőt automatikusan hozza majd magával.
A Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonája szeretnék lenni. Pillanatnyilag és többnyire ez az egyetlen életcélom, és azt hiszem, rövid időn belül valóra is fog válni :)
20/L
Pontosan , ahogy írod. Mindenki boldog akar lenni, de mindenkinél más okozza ezt a boldogságot.Ami téged boldoggá tesz az engem boldogtalanná.
Ez nem közhely. Ez igazság.
Csak címszavakban az életem, ami engem boldoggá tesz:
Szerető, megértő férj, kiegyensúlyozott kapcsolat.
Pezsgő társasági élet.
Harmonikus és mély családi viszonyok.
Nehéz egyetemen diploma szerzése (kb 10 évvel ezelőtt).
Anyagi szabadság, kifejezett anyagi jólét.
Rengeteg közös program családdal, barátokkal.
Nekem nagyon nagy vonalakban ez kellett a boldogsághoz. Másnak pl a gyerek vagy a kimagasló karrier.
Szeretnék utazásokon részt-venni, és egy kedves nővel megismerkedni, aztán majd a többit meglátom. Felvettek tavaly nyáron az egyetemre. 2 évvel ezelőtt nem gondoltam volna, h. valaha jelentkezni fogok és fel is vesznek...
Szóval most itt vagyok a vizsgák előtt, a neheze még csak most jön. De hogy idáig is eljutottam, már ennek is örülök.
Ha sikerül valahogy befejeznem az évet akkor a megspórolt ösztöndíjamból nyáron elmennék az egyesült királyágba pár hónapra melózni, és megújult nyelvismerettel (+ kis pénzel) vennék fel idegennyelven egy szaktárgyat majd szeptemberben.
Szeretek tanulni, csak ez a "tanulj ahogy akarsz, de marhára számonkérünk" még új nekem :)
Fodor Ákos haiku-ja:
AXIÓMA
Aki pontosan
tudja, hogy mitől lenne
Boldog: sosem lesz
Szeretnék továbbtanulni, legalább egy szakmát elvégezni, mindenképpen szeretnék egy vállalkozást.
Az álmaom pedig, hogy családom legyen minimum 2 gyerekkel.
22/F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!