Gáz ha öregek a szüleim?
Anyukám 51, apukám 53 éves, én 15. Én nem éreztem ezt gáznak sosem. Persze, titokban vágyom arra, hogy úgy 10 évvel fiatalabbak legyenek, de nem lehet. És ezt is csak azért szeretném, hogy sokáig velem legyenek majd. Van olyan osztálytársam, akinek 60 év körüli szülei vannak, ő mindig azt mondja, hogy nem tudja hány évesek a szülei, vagy simán letagad az életkorukból 20 évet, miközben mindenki tudja, hogy hazudik. Na, szerintem ez nagyon gáz.
Én büszke vagyok a szüleimre, nagyon szeretem őket, tökéletes helyre születtem, és megfelelő anyagi körülmények közé. Mivel egyke vagyok, és még ráadásul lány is, ezért a szüleim (főleg apukám) mindent megadnak nekem, és eléggé elkényeztetnek, ami miatt elég sokan irigyelnek. Bár nem alkoholizálnak (csak alkalmakkor, vendégségben ; de nem isszák le magukat), nem cigiznek, és kicsit le vannak maradva a korral (inkább csak anyu), engem nem fognak vissza 100%-an, sokszor engedékenyebbek, mint a fiatal szülők. (inkább nem írom le, mikben, mert a "kamaszok" témakörben ha hozzászólok valamihez e kapcsán, rendszeresen letámadnak azzal, hogy a szüleim biztos nem törődnek velem egyáltalán, és elhalmoznak ajándékokkal, mintsem, hogy "neveljenek" engem) De van olyan is, hogy sokáig kell fűznöm őket, hogy megengedjenek vagy megértsenek valamit. De elég kitartó, akaratos, és önfejű vagyok, úgyhogy mindig ráveszem őket mindenre.:D
Szóval szerintem vannak azért jó dolgok abban is, hogy idősebbek a szüleid, és ne érezd őket egy percig sem cikinek.
(és egyébként mielőtt valaki azt hinné - nem egészségügyi okok miatt vagyok késői és egyke gyerek. anyukámnak ez a 3. házassága, apu anyu előtt huzamosabb ideig élt együtt egy nővel és annak 5 éves gyerekével ; egyke pedig azért maradtam, mert a szüleim sokáig úgy volt, hogy elválnak, és csakazért, hogy legyen, nem vállaltak még egy gyereket)
15/L
Azért néhány válaszoló visszafoghatná magát...Most a kérdező feltett egy tök normális kérdést, miért kell ezért lehurrogni?
Nálunk apa 54, anya 53 éves, én 14 vagyok. És hogy őszinte legyek, már én is gondoltam erre, hogy bárcsak olyan fiatalok lennének a szüleim, mint az osztálytársaimnak, ismerőseimnek. Azért 40 év elég nagy generációs szakadék szerintem, nem is tudok velük olyanokat megbeszélni, mint a többi velem egyidős fiatal a szüleivel. Persze ettől még én is szeretem őket, csak néha mennyivel könnyebb lenne, ha fiatalabbak lennének!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!