Mit csináljak, ha nincsenek barátaim, mert mindig féltem
megosztani a gondjaimat másokkal?
Figyelt kérdés
Tinédzserkoromban kialakult,hogy nem szabad elmondani,ha gond van,valami nagy trauma volt,mikor elkezdtem kiakadni és segítségért kiáltottam.Végül elfogadtam ezt,és évekig visszahúzódva éltem,most már csak anyámmal állok szóba egy fél éve,és ez nem normális,mert 20 éves vagyok és nagyon rossz! NIncs egy barátom se,mert nem merem megosztani a gondjaimat, és elég ciki,hogy régen elhittem,hogy nem szabad elmondani a gondokat,elteltek így a középsulis évek,hogy maszkot hordtam,csendben voltam,most meg itt vagyok antiszociálisan ! :S
2012. jan. 14. 14:52
1/4 anonim válasza:
Nem kötelező kiadni magad,illetve teljesen kiadni magad, a barátok nem csak arra vannak, hogy gondokat beszélj meg velük. Nem kell rögtön nagy lelkizésekbe bocsátkozni, de valami társasági életet megpróbálhatnál élni. Sok zárkózott ember van,akinek attól haverjai még vannak.
2012. jan. 14. 14:57
2/4 A kérdező kommentje:
De hogyan?Anyám ráadásul állandóan szid,hogy mennyire nyomorult vagyok stb ... !!!
2012. jan. 14. 15:00
3/4 Advocatus Diaboli válasza:
Ilyenkor ne hallgass rájuk, rajtad próbálják kiadni a dühüket, megkeseredettségüket szerintem. De mivel még nem ismerünk igazán, ezért 100%-os választ szerintem nem tudunk adni:(
Lehet hülyeségnek hangzik, de szerintem egy szimpatikus emberkével (akár neten, vagy levélben) el kéne kezdened beszélgetni, és akkor meglátnád milyen hatással van rád egy kis társaság:)
2012. jan. 14. 15:17
4/4 anonim válasza:
Itt kicsit az a fura nekem, hogy cakis arról beszélsz, hogy a gondjaidat megosztani másokkal, és a barátok elsősorban nem erre valók, főleg nem így lehet őket szerezni.
Akkor sem lenne barátod, ha ezzel nyitnál, mert senki nem igazán szereti magát negatív emberekkel körülvenni.
Próbálj meg nyílni (még nem késő) az emberek felé, próbáld meg élvezni ami mondanivalójuk van, próbálj vidám lenni, hamarabb lesz úgy barátod, akivel később majd már a gondjaidat is megoszthatod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!