16 éves vagyok és 10 hónapja vagyok együtt a barátommal. A szüleim elég régimódiak, már nem vagyok szűz. De ezt még anyámmal se tudom megosztani . Hogy vezethetném fel nekik hogy kicsit enedhetnének a pórázon?
Sajnos, ez nem megy másképp, csak úgy, ha leülsz velük beszélni. Kezdesz felnőni, már nem vagy kislány, ezt nekik is el kell fogadniuk, mást úgysem tehetnek.
El kell kapnod egy jó pillanatot, amikor nem idegesek pl. munka, vagy más miatt, vagy ha valamikor éppen szóba kerül.
Sajnálatos, hogy nincs köztetek ilyenfajta bizalom, ami pedig elengedhetetlen lenne.
egyetértek a 22:41-el
Szerintem az, hogy valaki nem helyesli, hogy 16 évesen valaki szexuális életet éljen az még nem jelent konzervativizmust. Én sem helyeslem, pedig fiatal vagyok és nem vagyok prűd meg ilyenek. Egyszerűen van aminek helye van ebben az életkorban, van aminek nincs.
Az meg, hogy 16 évesen lefeküdtél valakivel nem jelenti azt, hogy felnőtt lettél, vagy a pórázon engedni kellene, sőt...eddig kellett volna megszorítani...:-S
Amúgy nem hiszem, hogy segítene a kapcsolatotokon ha elmondanád, hogy már nem vagy szűz...szerintem édesanyásat ez nem győzi majd meg arról, hogy te egy érett 16 éves lány vagy, akinek van felelősségérzete.
Kívülállóként arra, hogy nem vagy szűz annyit tudok mondani, hogy "s akkor mi van???" az nem jelent semmit, max erkölcsi téren...
Amúgy pontosan nem értem én sem mit értesz azon, hogy engedjenek a pórázon. Ha ilyenekre gondolsz, hogy aludj a barátodnál, maradj kint éjfél után, akkor részemről ezt elfelejthetnéd (s ezeket mind érted tenném, nem ellened)...
Ha beszélni akarsz anyukáddal kezd mindent az elején. s ha azt karod, hogy felnőttként kezeljenek akkor úgy is viselkedj.
21-L
Nem értem, mit kell ennyire nyúzni ezt a szexuális témát (nem a kérdezőre értem, inkább a válaszolókra, nem csak ennél a kérdésnél, a többinél is.)
Mintha a szüzesség valami kincs lenne..
Én azon voltam, minél hamarabb elveszítsem. (Ez lehet, hogy hülye hozzáállás volt, de ez volt...) 14 és fél éves voltam, 2 hónapja voltam együtt a barátommal, mikor összejött. És nem érzem úgy, hogy nem kellett volna, meg korai volt, sőt, örültem, hogy végre túl vagyok rajta.
És nem sérültem sem lelkileg, sem testileg.
Nem lettem nemi beteg, nem lettem kur-va, nem csúszott be idő előtt nem kívánt terhesség, mert NEM VAGYOK HÜLYE!
Nem tiltani, meg ellenezni kell a szexet, hanem felvilágosítani időben, helyesen a gyereket. Aki buta, felelőtlen, az 18-20 évesen is az lesz, és akkor is megtörténhet a baj.
Ezen kéne elgondolkodni, nem azon, hogy "a 15-16 éves ne szexeljen"...
22,5 N
utolsóval értek egyet. nem minden ilyen egyértelműen korfüggő!
Amúgy meg sztem az egyenes út a legrövidebb, őszintén állj elő a szüleidnek az érzéseiddel és a tényekkel. Mivel szeretnek, úgyis elfogadják, és ha nem értenek egyet, akkor se kell kétségbeesni, te mindent megtettél:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!