Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy fogjuk bírni anyagilag?...

Hogy fogjuk bírni anyagilag? Már lassan gyomoridegem van.

Figyelt kérdés
Van most ez a felsőoktatási mizéria, röviden tömören, rengetek állami támogatottból költséges lesz, a költségtérítés meg szinte a duplája. Anyáék elvállalták, hogy fizetik a tanulmányaimat még két és fél éve, és még van egy évem az alapképzésből (akartam mesterre menni, de így?!). Most is költségesen vagyok, és mivel nem lettek jók az anyagi körülményeink én fizetem diákhitelből a sulit, és anyáék meg az itt lakást. DE mi lesz ha már 350ezer körül lesz a tandíjam? Aludni se tudok, eleve hitellel indítom az életem amit nem is akartam, de elfogadtam, de így? Mindenféle állásra jelentkeztem, de semmi, bár most várok egy hívást egy cégtől hátha... Annyira kilátástalan a helyzet. Még az albérletnél is gondok vannak, mert inkorrekt a tulajdonos, olyanokat vár el amit egy diák nem tud fizetni. Úgy érzem szétrepedek a pénzbeli nyomástól. Alig eszem rendes kaját, folyton tészta, krumpli, kenyér. Volt hogy hónapokig nem ettem húst mert nem volt rá pénz. Rengetegszer sírok és a falat bámulom, szerintem megőrülök :(. Van még más ilyen helyzetben?
2012. jan. 11. 10:31
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

nem diákmunkát kell keresned,hanem simát. hidd el,találsz. és senki sem akart itt bántani! csak a hozzállásod nem jó. nem magyarországot kell szidni,és nem várni a csodára. kezdj el munkát keresni.ha nagyon akarod,meglesz. én is levelezőn tanulok,2 gyereket nevelek,megszűnt a munkahelyem nincs hová visszamennem,jelenleg telefonos munkám van: időpontokat egyeztetek,asszisztálok egy cégnek itthon. nem vagyok milliomos,de suli és gyerekek mellet ez az ideális. próbáld meg. diákhitelből megvan a sulid, amit keresel az meg mehet albérletre,ha nem tudsz hazaköltözni.

amit én az évek során megtanultam: nem szabad 1 dologba belekapaszkodni,igenis minden variációt ki kell próbálni az visz előre! sok sikert!

2012. jan. 11. 11:26
 22/40 anonim ***** válasza:

Tudod, hogy lesz sok embernek a diplomájával összefüggő állása? úgy, hogy már a képzés alatt is gyakornokoskodik a kiszemelt területen, esetleg egy kiszemelt cégnél. Bár sok esetben sajnos ezek ingyen munkát jelentenek, de ez hozzátartozik a jövődbe invesztáláshoz. De pl. az SZTE-n van karrier iroda, rajtuk keresztül lehet (vagy legalábbis még az én időmben lehetett) fizetős gyak.helyeket szerezni, mert azt pályázati pénzből fizetik,és a munkáltatónak nem került pénzbe. Minimálbér, de jobb a semminél, de lesz SZAKMAI gyakorlatod, és nekem sok évfolyamtársam kapott ott munkát végzés után, ahol annó gyakornokoskodott. Az viszont biztos, hogy az ilyen egyetem által szervezett, fizetős gyak. helyek megszerzésénél is a tanulmányi eredmény és az egyéb eredmények játszottak szerepet. Nézz körül a te egyetemednél, hogy ott milyen lehetőségek vannak. ERASMUS-ösztöndíjjal meg ki lehet menni külföldre, ott teljesíteni egy-két félévet. Az is jól mutat az önéletrajzban, és talán mellette külföldön jobban találsz diákmelót is.

Ha meg semmi lehetőséged, és nincs anyagi keret, akkor nem tudsz mit csinálni, passziválni kell magadat.

2012. jan. 11. 11:28
 23/40 anonim ***** válasza:
Szia, en nem minositenelek, mert tenyleg nem ismerlek, meg a szakod sem irtad le. Sajnos az egyenesig tenyleg nem erdekel senkit, ez a modern rabszolgasag szazada, nem a humanitase. Mesteren egyebkent nem valtoztattak semmit, tehat arrol meg nem kell lemondanod. A masik, hogy ne a hivasra varj, hanem vegyel fel egy cipot, es menj be ahova csak tudsz, majd kerdezd meg nem keresnek-e reszmunkaidoben alkamazottat. Pl. meki, burger, szallodaba szobalany, mosogato stb. Tobbet ersz vele, mintha csak ulsz a hivast varva, mert ezek a szovetkezetek nem nagyon eroltetik meg magukat. Sok szerencset kivanok hozza! (egyebkent neked mar szerzodesed van az iskolaval, biztosan erint teged a valtoztatas? Nem lehet, hogy "fel allamira" kerulsz, igy es ugyanannyi marad?)
2012. jan. 11. 11:33
 24/40 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Végre egy korrekt, hasznos, és nem megalázó válasz. És akik írták, hogy ez nem fog rám vonatkozni azoknak is köszönöm nagyon, mert ebben reménykedek én is. Ahonnan már két hete várom a hívást az egy gyakorlati hely. Felvettek volna az otthonom mellett, és én megkérdeztem, hogy ebben a városban ahol a sulim van nem lehetne-e az itteni irodába. Azt mondták persze, és felhívják őket. Ennek vagy 2 hete, igazából emiatt, meg a holnapi matek vizsga miatt vagyok ennyire frusztrált. Köszönöm a választ.
2012. jan. 11. 11:35
 25/40 anonim ***** válasza:
18%
Aki akar, az dolgozik, nem nyafog. Tőlünk mit vársz? Komolyan érdekes, én akármikor mentem be egy melódiákhoz, vagy egy pannonworkhöz, bárhová már a hétre adtak munkát.. Expresszen folyton keresnek alkalmazottat.. Ne nyafogj, tegyél érte.
2012. jan. 11. 11:38
 26/40 anonim ***** válasza:
72%
Szivesen. :) Ha igy all a helyzet, telefonalj rajuk, hatha megkapod. Ha meg nem, probalkozz tovabb. Hivogasd az irodakat, vagy menj be tobbszor szemelyesen, egyszer ugyis megunjak, csak muszaj picit eroszakosnak lenni. Ugy latom nincs ebben gyakorlatod, ne aggodj, majd belejossz, csak tenyleg eroltesd es probalj meg ne gondolni a rossz helyzetre, mert az sajnos nem segit. Sok sikert holnapra, en 17-en megyek matekra! :)
2012. jan. 11. 11:44
 27/40 anonim ***** válasza:
76%

Hát, én 3 szakmával nem találok állást, mert NINCS, ha meg mégis kiírnak valamit, az vagy kamu, vagy már be van töltve.Nos, a diplomának meg én is örülnék, de erre sajnos sosem telt anyagilag.Hőbörögni, ítélkezni itt az szokott, akinek már(még) van munkája, vagy anyukáék alátolták a diplomát.

Lényeg, hogy ne keseregj, nem éri meg, a helyzet az, hogy itt sem diplomásra, sem szakmunkásra nincs szükség.Talán jobban járnál, ha inkább elmennél külföldre dolgozni 1-2 évre.Ha van nyelvtudásod, vagy itthon vállalnál valamit, amihez érettségi is elég.Protekciót nem tudsz összehozni valahová?Szomorú a fiatalok helyzete, de talán csaknem lesz mindig ilyen sz*ar világ.később még elvégezheted az egyetemet.Nem a fiatalok és a becsületes családok hibája, hogy nincsenek lehetőségeik!Legalább a nyugalmat és a családi békét meg kéne őrízni, azt nem veheti el senki sem.

2012. jan. 11. 12:03
 28/40 anonim ***** válasza:
77%

Tudom, nem kérsz több választ, de:

1, Ez rád már szerintem nem fog vonatkozni, ha bevezetnek valami ilyesmit, akkor az az x. évtől kezdőkre vonatkozik először.

2, Keress továbbra is munkát, majd átmész egyéni tanrendre. Tudom,hogy nehéz, én is már tök régóta keresek munkát, de majdcsak sikerül.

3, Nálunk minden félévben lehetett pályázatot beadni, hogy átmehess ingyenesre. Nálatok nem? Hátha.

4, Biztos van nálatok is szociális ösztöndíj, próbáld meg.

Én is elég nehéz körülmények között végeztem el az egyetemet, tudom, milyen érzés, de azért tanulsz most, hogy majd jobb legyen.

2012. jan. 11. 12:03
 29/40 anonim ***** válasza:
36%

Egyébként nem tudom miért szükséges mesterre menni. Baromira felesleges a mai helyzetben. Semmivel sem fogsz tudni könnyebben elhelyezkedni azzal, mint a sima Bsc-s diplomával. Úgyhogy én a helyedben átgondolnám a továbbtanulást.

Vagy ha mindenképpen szeretnéd, akkor csináld, csak ne most. Dolgozzál, gyűjtögesd a pénzt és majd ha már úgy álsz, akkor vágj bele.

2012. jan. 11. 12:10
 30/40 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem nem akarnak a többiek bántani, csak objektíven látják az általános helyzetet, és biztos tapasztalatuk is van.

Én is azt mondom Neked, hogy nem biztos, hogy ezt kell erőltetned csak azért, mert már elkezdted.

Én is végigcsináltam négy évig, munka mellett egy szakot, mert már elkezdtem. Az első félévben rájöttem, hogy nem ez az igazi, de nem váltottam. Örültem, ha átmentem a vizsgákon, ha lehetett lógtam, mert a hiányzó óráimat le kellett dolgoznom a munkahelyemen. Most másfél éve nem találok munkát, mert nincs gyakorlatom, se ismeretségem, ami ezt kompenzálná. Nagyon sok olyan álláskereső van aki már iskola alatt is a szakmában dolgozott. Vagy aki már évek óta dolgozik, csak elégedetlen és váltani akar. Természetes, hogy őket veszik majd fel. Nem fognak teret adni neked az egyéniséged kibontakoztatására, ha felvehetnek egy szakmailag már kiforrot személyiséget. Ezt be kell látnunk. Diplomája ma már bárkinek lehet és éppen ezért nem kell olyan sokat gondolnunk magunkról azért, mert nekünk is van egy. Igazuk van a többieknek.

Lehet, hogy jobban jársz, ha rendes munkát keresel és nem halmozod tovább a diákhiteledet is, mert utána miből fogod visszafizetni, ha nem találsz munkát a diplomáddal?

2012. jan. 11. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!