Kamaszfius csaladok! Hogy birjatok ezt anyagilag?
Kozepsuliba jarok es azt vettem eszre, hogy a fiu osztalytarsaim naponta tobb ezer forintot koltenek el a bufeben, minden szunetben esznek 1 hamburgert, 1 tabla csokit vagy hasonlot. Akik meg otthonrol hoznak kajat azoknak is dugig van tomve a taskajuk rengeteg szendviccsel.
Multkor egyik fiu baratomnal toltottem a delutant es csak ennyi ido alatt megevett 1 grillcsirket 4 -5 zsemlevel, 1 vodor majonezzel, utana meg desszertnek legyurt 2 peksutemenyt es meg igy is volt ereje chipset ragcsalni filmezes alatt. Ertem en, hogy kell az energia a fejlodo szervezetnek, de hogy gyozitek ezt anyagilag? A ti kamaszfiatok is ennyit eszik?
Hát igen, elég ha azzal számolunk, hogy mondjuk napi 1000-ret elkölt a büfében meg itt-ott, az 20 sulis nappal számolva 20ezer forint. És abban még nincs benne, hogy hétvégén is nyilván kap pénzt bulira, stb.
Igen, és ilyenkor sajnáltatják magukat a családok, sok olyat ismerek, ahol a tinik így szórják a pénzt, meg converse cipő, márkás göncök... aztán érdekes mód villanyszámlára már nincs pénz.
Nekem 16 éves iker fiaim vannak.Kamaszok.De nem esznek ilyen sokat,és ha adnék nekik ennyi pénzt se költenének a büfének ilyen sokat..Nem mondom hogy nem kell főzni rájuk.(van amikor viccelődöm velük,hogy inkább öltöztetem őket,mint etessem..) De mértékkel esznek mint bárki más.Rendes ebédnél sem zabálják ki a hűtőt.Mindkét fiam rendszeresen sportol így azt se mondhatom,hogy nincs étvágyuk..Van,de nem zabálnak..
Ha egy gyerek egymaga annyit eszik mint a baátod,akkor ott valami nem stimmel.Egy normális kamasz nem zabál,hanem rendesen étkezik.
Szerintem te a végleteket látod.
Nálunk is volt egy pár fiú, (meg lány is) aki rendszeresen a büfében hagyott 500-800 ftot (2000től voltam gimis) de a többség otthonról hozott szendvicsekkel, teával jól lakott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!