Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tönkretettem a fiamat anyagila...

Tönkretettem a fiamat anyagilag. Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

11 éve érettségizett, akkor tovább akart tanulni, fel is vették egyetemre. Én meggyőztem, hogy dolgozzon inkább nekem, az akkor már 4 éve jól menő cégemben. Havi 300 (később 400) ezret keresett, BMW-t kapott tőlem, hetente 3-4X járt bulizni éveken keresztül.

A válság sajnos minket is utolért és veszteséges lett az üzlet. Hónapok óta munkát keres, de végzettség nélkül nem talál semmi. Most engem okol, amiért nem biztattam a tanulásban.

Mitévő legyek?

2011. dec. 30. 20:31
1 2 3 4
 1/36 anonim válasza:
77%

Nézd...te jót akartál neki...és azt is tetted...

nem tudhattad előre,h válság lesz...ahogy senki sem...

elég szomorú,h okol téged...és nem segít inkább átvészelni ezt a számodra is nehéz időszakot...

végezzen el szakmunkást...az első szakma ingyenes,és vannak idősebb osztályok...:)

2011. dec. 30. 20:34
 2/36 anonim ***** válasza:
78%
Ezt elcsesztétek, legközelebb jobban fogjátok csinálni.
2011. dec. 30. 20:35
 3/36 anonim ***** válasza:
98%

Nem hiszem, hogy fegyvert tartottál a fejéhez...

Amúgy ha akart volna, munka mellett tanulhatott volna, havi 300 ezerből meg félre lehet tenni.

2011. dec. 30. 20:38
 4/36 anonim ***** válasza:
86%

Figyelj, inkább örüljön, hogy megkapott Tőled 300-400 ezer forintot havonta, és e mellé BMW-t!

Azt a 3-4 bulit meg le lehetett volna csökkenteni 1-re is, aztán azt a pénzt, ami a többi bulira ment volna, elrakni tartalékba.

Persze, utólag mindenki okos. Ha jól gondolom, 29 éves a fiad? És tényleg könnyű utólag okosnak lenni, de ő sosem vágyott egy kis családra, vagy saját házra, hogy spóroljon abból a rengeteg pénzből?

2011. dec. 30. 20:41
 5/36 anonim ***** válasza:
23%
Elcseszted hagy gratuláljak. Tönkretetted a gyereked életét. Téma lezárva nem tudunk segiteni. Sorry.
2011. dec. 30. 20:47
 6/36 anonim ***** válasza:
64%
tönkre tetted nem csak anyagilag hanem mindenhogyan...ugyan is függővé tetted magadtól...ha meg lenne az egyeteme akkor nem kellene az anyja miatt idegeskednie....hagynod kellett volna járni a saját útját ahogy saját maga tudja és nem BMW-t meg mit tudom én mit venni neki...tipikus mérgező szülő vagy!!még jó hogy elfogadja 21 évesen ki az a hülye aki nem...a kisfiad jó lesz ha elkezdi az önálló életét anyuci nélkül mert komoly gondok lesznek!!
2011. dec. 30. 20:48
 7/36 anonim ***** válasza:
50%

remélem a gyereke rájön hogy az anyja csak így akarta maga mellett tartani hogy ne maradjon egyedül....

tipikus idióta mérgező szülő aki azt hiszi jót tett a gyerekének...

2011. dec. 30. 20:50
 8/36 A kérdező kommentje:
Én az apja vagyok.
2011. dec. 30. 20:51
 9/36 anonim ***** válasza:
58%
akkor az apja tök mindegy..
2011. dec. 30. 20:52
 10/36 anonim ***** válasza:
97%

Üljetek le és beszéljétek meg: akkor már nagykorú volt, dönthetett volna másképp is. Te ajánlottál neki valamit, ő elfogadta. Valószínű, hogy neki is tetszett az az élet: a haverok előtt tele vagyok pénzzel, jó fizetés, jó kocsi stb.

Ahogy előttem már írták: félre is rakhatott volna annyi pénzből, nem kellett volna mindet elbulizni.

Másrészt te is gondolhattál volna arra, hogy nem adsz a fiadnak havi 3-400 ezret, hanem gyűjtöl, hogy másik fajta vállalkozást is beindítsd (=több lábra állás), és akkor ha bármi történik (pl. jön egy tőke-erős konkurencia), akkor sincs baj, mert van másik bevételi forrás is.

Szerintem mindketten tévedtetek a jövőt illetően, sőt, nem figyeltetek oda arra sem, hogy kb. már ezelőtt 5-6 évvel ezelőtt jelentkeztek a gazdasági vissza-esés jelei. Sok vállalkozó már abban az időben "visszakozót" fújt. De ezek szerint ti még akkor sem gondolkodtatok előre.

A helyedben nem hibáztatnám egyedül csak magamat. A felnőtt fiad legalább annyira benne volt a buliban, tetszett neki, ő sem gondolkodott előre. Ketten csináltátok, ketten (és még ki tudja hány tagú a család) isszátok meg a levét.

Meg kellene nézni, hogy ami a vállalkozásból maradt (gépek, árukészlet, üzlet stb.) azokból mihez lehetne kezdeni (bérbeadás, eladás,) esetleg felhasználni másfajta vállalkozás kisebb mértékű indításához, és addig is mindenképpen összébb kell húzni magatokat. Persze ez neked valószínű könnyebben fog menni, mint a fiadnak, aki túlságosan fiatalon jutott hozzá az "aranyélet"-hez.

2011. dec. 30. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!