Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tönkretettem a fiamat anyagila...

Tönkretettem a fiamat anyagilag. Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

11 éve érettségizett, akkor tovább akart tanulni, fel is vették egyetemre. Én meggyőztem, hogy dolgozzon inkább nekem, az akkor már 4 éve jól menő cégemben. Havi 300 (később 400) ezret keresett, BMW-t kapott tőlem, hetente 3-4X járt bulizni éveken keresztül.

A válság sajnos minket is utolért és veszteséges lett az üzlet. Hónapok óta munkát keres, de végzettség nélkül nem talál semmi. Most engem okol, amiért nem biztattam a tanulásban.

Mitévő legyek?

2011. dec. 30. 20:31
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
90%

Nem cseszted el. Nagy lehetőséget adtál neki, az ő hibája, hogy nem okosan költötte a pénzét. Ha okosan költötte volna, most el tudna menni valamilyen OKJ-s tanfolyamra, vagy akár egy pici vállalkozást is nyithatna, de ha elbulizta a pénzét, ne sírjon a szája.

20/L

2011. dec. 30. 20:55
 12/36 anonim ***** válasza:
96%
te is és ő is hibás...te hibás vagy hogy vettél neki BMW-t meg ilyeneket és ő is hibás hogy elfogadta és nem ment a saját feje után és nem járta a saját útját..nem kellett volna olyan fiatalon ilyen sok pénzt és ilyen értékeket venni neki...
2011. dec. 30. 20:55
 13/36 anonim ***** válasza:
95%

11-es vagyok

Egyébként ha félretett volna némi pénzt, most elmehetne egy bolti eladói OKJ-re, elhelyezkedhetne, és mellette járhatna egyetemre. Sokan így csinálják.

2011. dec. 30. 20:56
 14/36 anonim ***** válasza:
96%
mondjuk az igaz...amit a 21 éves lány mondott..ha lett volna egy kis esze akkor tett volna félre..azért 300-400 ezerből még úgy is lehet félre rakni hogy ha a felét félre rakja és még akkor is jól él..
2011. dec. 30. 20:57
 15/36 anonim ***** válasza:
93%
20 éves lány
2011. dec. 30. 20:57
 16/36 anonim ***** válasza:
95%

Késő bánat. Ha lenne egy szakmája, amiben nem tud elhelyezkedni, akkor is tanulnia kellene valami újat. Fiatal, egészséges, ne okoljon téged, hogy pénzzel tömted, hanem szálljon magába és tanuljon. Első diploma, úgy tudom, még ingyenes, szakmát tanulhat, tanfolyamot végezhet, nincs semmiről sem lekésve.

Hogy mit tegyél? Rázd fel. Ő a könnyebbik utat választotta, hogy beállt hozzád. nem jött be. Gondolom, ráhagytad volna később a céget és már be is tanult. Hát most majd mást tanul. Ne csüggedjetek! És főleg ne keressétek, ki a hibás.

2011. dec. 30. 20:59
 17/36 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudhattad hogy jönni fog egy válság ami szépen betesz majd az egésznek. Egyszer fenn, egyszer lenn. A fiadnak ezt el kell fogadnia, az élet ilyen, nem láthatjuk előre a jövőt.

Meg aztán én a fiad helyében abból a havi 3-400 ezer forintból annyit raktam volna félre amennyit csak lehetett volna, "sose lehet tudni" alapon (alapból nagyon spórolós típus vagyok, ülök a pénzen). Ha a fiad is így tett volna akkor most lenne pénze tanulásra. De hát ugye a másikat hibáztatni ha beüt a krach szép magyar jellemvonás...

2011. dec. 30. 21:00
 18/36 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem csak abban hibáztál, hogy túl jó szülő akartál lenni, ezért mindent megadtál a fiadnak, így nem tanult meg takarékoskodni, illetve a pénzt megbecsülni.

A fiaddal hasonló korú vagyok (28 éves), mérnökként dolgozok. A kezdő fizetésem nettó 130 ezer volt, most kb. a duplája. Nem irigységből írok, de én még ebből és félre tudok tenni a szűkösebb időkre, pedig nekem sajnos a szüleim nem ennyire tehetősek, így saját erőmből kellett mindent megvennem (kocsi, lakás). Amennyit fizettél a fiadnak, én arról csak álmodozok egyenlőre.

Végül érettségivel is lehet munkát találni, de a fizetés nagyságrendekkel kisebb, mint amit te adtál. Gondolom a fiad egyenlőre ennyiért nem vállal el semmit.

Én sajnálom, hogy erre a sorsra jutottatok, hiszen te csak jót akartál.

2011. dec. 30. 21:02
 19/36 anonim ***** válasza:
97%

Újfent 20 éves lány vagyok

Közben jutott csak eszembe, hogy manapság sok embert (pályakezdőt) a tapasztalatlansága miatt nem vesznek fel (mint pl. engem). De neki több éves munkatapasztalata van, egy (annó) jól menő cégnél dolgozott, gondolom szép referenciát is tudsz neki adni. Ha akármilyen alaptanfolyamot elvégezne, vagy elmenne raktárosnak valahova, simán felvennék, és abból a pénzből tehetne félre.

Itt az ideje, hogy felnőjön, és ne apuci pici fia legyen. Szerintem ő cseszte el, nagyon sokan (többek közt én is) összetennénk a kezünket, ha adódna ilyen lehetőség. Itt csak magát hibáztathatja.

2011. dec. 30. 21:03
 20/36 anonim ***** válasza:
80%

Akkor keresett havi 300-at, amikor a minimálbér 30 körül volt! Ha ennek legalább a felét, 2/3-át nem rakta félre, akkor egy szót se többet a témáról.

Ha jól gondolom, több pénzt adtál neki összességében 10 év alatt, mint amit egy tanár egész életében megkeres.

2011. dec. 30. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!