Tönkretettem a fiamat anyagilag. Most mit tegyek?
11 éve érettségizett, akkor tovább akart tanulni, fel is vették egyetemre. Én meggyőztem, hogy dolgozzon inkább nekem, az akkor már 4 éve jól menő cégemben. Havi 300 (később 400) ezret keresett, BMW-t kapott tőlem, hetente 3-4X járt bulizni éveken keresztül.
A válság sajnos minket is utolért és veszteséges lett az üzlet. Hónapok óta munkát keres, de végzettség nélkül nem talál semmi. Most engem okol, amiért nem biztattam a tanulásban.
Mitévő legyek?
Úgyan már a fiad felnött fejel döntött úgy hogy az egyetemi tanulás és csóroság helyett apuci cégénél elfogad egy laza melót baromi jó pénzért.
Ennyi pénzből bőven sporolhatott volna és most mehetne tanulni.
hát egy ilyen fizetésnek legalább a felét félre lehet tenni, ha ilyen kis p*cs, köszönje magának, ha nem tett el semmit belőle.
tanulni sohasem késő, én is 25évesen diplomáztam, és? menjen levelezőre.
te nem vagy hibás. az ő döntése, felnőtt.
és a 11 év alatt a havi 3-400 ezerből nem sikerült annyit félretennie, hogy válságos időkben ne legyen gondja? ha 11 évig dolgozott a fiad az adott vállalkozásban akkor van akkora tapasztalata, hogy ki találjon valamit.
a lényeg az, hogy bár szerintem is jó lett volna azért az egyetem, de azért ez részben az ő döntése volt. valamint ahogy mondtam tehetett volna félre is!
Jesszus...megnézém a válaszolók hány százaléka döntött volna ugyanúgy, mint a kérdező fia. Érettségi után iskola, vagy egy jól menő cég, kocsi, álomfizetés? Hát nem sok 18 éves mondana erre nemet. Én sem mondtam volna. Nekem saját cégem van, rengeteget gürizek vele, napi 12 órát, és szinte csak arra futja a bevételemből, ami kell a megéléshez, mellette fősuli. És tollat könyvet dobnék hogy ilyen fizető állásom legyen, mint a fiúnak. Nem kell álszenteskedni. Más is így tett volna.
Amit most tudsz tenni: irány a suli, tanuljon szakmát, itt az ideje, hogy saját lábra álljon. Majd mikor nem lesz a segítséged, megérti milyen jó dolga volt!
Nehéz úgy megtanulni megbecsülni a pénzt és spórolni, hogy sok van belőle és nincs rákényszerítve az ember.
A sok válaszoló azt gondolja, hogy ők okosabban kezelték volna azt a sok pénzt a helyetekben, mert nekik olyanok a körülményeik, hogy meg kellett tanulniuk kevés pénzből megélni és ezért jobban tudják értékelni. De ők is csak feltételes módban tudnak nyilatkozni és nem lehetnek biztosak benne, hogy milliókat spóroltak volna 11év alatt úgy, hogy közben anyagilag biztonságban érzik magukat.
Gondolom, hogy a legjobbat akartad a gyerekednek, és abban a helyzetben, azok között a körülmények között, az volt a legjobb neki. Évekig jobb fizetést kapott, mint egy diplomás. Azt meg nem tudhattad, hogy válság lesz. Sokan diplomával sem találnak munkát. A fiad sem tudhatja biztosan, hogy most lenne munkája, ha egyetemre ment volna. Nem tudsz tenni semmit. Neki kellene belátnia, hogy már felnőttként ő nem tudta beosztani a pénzét, és nem téged hibáztatni. És ha az egyetemet választotta volna, akkor levetted volna róla anyagilag a kezedet? Szerintem továbbra is támogattad volna, és akkor sem csak a diplomás fizetéséből kellett volna megélnie. Tehát lehet, hogy ugyígy nem tanult volna meg spórolni. És ahogy már írtam, sok diplomásnak nincs munkája. Nézzen egy kicsit körül a világban.
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek! Nehéz az anyagi teher az ember vállán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!