Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy fogjuk bírni anyagilag?...

Hogy fogjuk bírni anyagilag? Már lassan gyomoridegem van.

Figyelt kérdés
Van most ez a felsőoktatási mizéria, röviden tömören, rengetek állami támogatottból költséges lesz, a költségtérítés meg szinte a duplája. Anyáék elvállalták, hogy fizetik a tanulmányaimat még két és fél éve, és még van egy évem az alapképzésből (akartam mesterre menni, de így?!). Most is költségesen vagyok, és mivel nem lettek jók az anyagi körülményeink én fizetem diákhitelből a sulit, és anyáék meg az itt lakást. DE mi lesz ha már 350ezer körül lesz a tandíjam? Aludni se tudok, eleve hitellel indítom az életem amit nem is akartam, de elfogadtam, de így? Mindenféle állásra jelentkeztem, de semmi, bár most várok egy hívást egy cégtől hátha... Annyira kilátástalan a helyzet. Még az albérletnél is gondok vannak, mert inkorrekt a tulajdonos, olyanokat vár el amit egy diák nem tud fizetni. Úgy érzem szétrepedek a pénzbeli nyomástól. Alig eszem rendes kaját, folyton tészta, krumpli, kenyér. Volt hogy hónapokig nem ettem húst mert nem volt rá pénz. Rengetegszer sírok és a falat bámulom, szerintem megőrülök :(. Van még más ilyen helyzetben?
2012. jan. 11. 10:31
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
nagyon egyszerű: szépen költözz haza,halassz 1 évet,dolgozz amennyit csak tudsz,és tegyél félre. nem itt kell sirni h jaj,kevés lesz a hitel meg anyámék h tartanak még el!! basszus felnőtt ember vagy! és igen,mekiben mindig el tudsz helyezkedni,vagy call-centerben,ne sirj,lépj!!!!!!!!!!
2012. jan. 11. 11:11
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

ha nem vagy jó matekos,hiába végzel el oylan szakot ami matekfüggő,nem fogod tudni ellátni a munkád-már ha lesz mert tólkinálat van közgázosokból és mérnökökből. ha szereted a biológiát miért nem azt tanulod? természettudományos végzettségűekből hiány van,biológus,geológus stb lesz a keresett,nézz csak körül.

teljesen értelmetlen amit csinálsz,ne is haragudj. mehettél volna simán államira biológiából pl, és MA-ra pedig szinte bármilyen irányba!!

pont ez a baj a diplomások többségével: eszük semmi,de milliomos közgazdászok meg bankárok akarnak lenni. ha ennyire nem vagy életrevaló,mi lesz veled? és átmehetsz levelezőre is,és akkor tudsz nappalin dolgozni.

2012. jan. 11. 11:15
 13/40 A kérdező kommentje:

Kínaiul beszélek, vagy tényleg nem érted, hogy nem kapok munkát? Azonnal átmennék levelezősre, vagy egyéni tanrendesre, ha egyszer felhívnának. ÉS nem azon sírok, hogy anyáék tartanak el de sz@r nekem, hanem, hogy ennyivel sem tudom segíteni őket. Hogy még egy retkes állást sem kapok Kelet-Magyarországon.

Igazából most döbbentem rá, hogy a válaszadók fele funkcionális analfabéta.

2012. jan. 11. 11:15
 14/40 anonim ***** válasza:
mármint: tudsz napközben dolgozni
2012. jan. 11. 11:16
 15/40 anonim ***** válasza:
100%

Egyéniséget? miért művésznek készülsz? mert ha nem, akkor elárulok egy nagy titkot: senkit nem érdekel az egyéniséged, csak az, hogy mennyire bírod a melót, és milyen minőségben végzed.

Elég baj az, hogy sokan csak azért kerülnek be egy képzésre, mert ki tudják fizetni a tandíjat, mert egyébként az elvárt színvonalat (pontszámban kifejezve) már nem tudják teljesíteni. Nem kellene azt bántani, aki "bemagolja" az anyagot, és jó tanuló. Ha matekos tárgyaitok vannak, akkor talán nem pusztán magolásról van szó, hanem talán érteni is kell a dolgokat,nem? Vagy akkor neked miért nem megy a bemagolás? Ahhoz csak a hátsód kell, amire leülsz.

Reális meglátásokat kaptál, mit kell ezen kiakadni?

2012. jan. 11. 11:19
 16/40 A kérdező kommentje:
Vannak olyan körülmények, amik nem tették lehetővé, hogy biológiát tanuljak tovább. Még mindig nem tudtok rólam semmit, de elfogadom: Hülye vagyok. Biztos igazatok van. Soha senki nem követett el hibát életében. Nem bánom ezt a szakot, csak azt, hogy kimertem nyitni egyszer is a számat, hogy megosszam valakivel a gondjaim. Utolsóképp annyit, hogy NEM KÉREK TÖBB VÁLASZT! Köszönöm
2012. jan. 11. 11:20
 17/40 anonim ***** válasza:
77%
és még meg is sértődsz! inkább próbálnád megérteni az épitő kritikákat! istenem,még egy elkényeztetett,rinyagép. a munka nem szégyen! semmivel sem alantasabb árút pakolni,mint igazgatónak menni. csak van amit jobban megfizetnek. ez van. először tanulj alázatot,és próbáld megérteni,h mindenért meg kell dolgozni. alulról. persze lehet sirni évekig h nincs melód. de ha igazán akarnál,találnál munkát. szedd végre össze magad! döntsd el h mit akarsz igazán! és ha eltökélt vagy sikerül is. de ne mástól várd el h megoldja az életed
2012. jan. 11. 11:20
 18/40 anonim ***** válasza:
79%
Én úgy tudtam, hogy ezek a változások csak a 2012-1013-as tanévben kezdőket érinti. Tehát én pl halálra aggódom magam, mert elkezdtem egy mérnökképzést, amit utálok és át akartam menni pénzügy és számvitelre, de nem lesz államilag támogatott hely, legalábbis nekem tuti nem. :( De szerintem neked nem kell, mert ugyanannyi lesz a tandíj. Legalábbis én így tudom, de nem akarok hiú ábrándokat kelteni :)
2012. jan. 11. 11:21
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok funkionális analfabéta, először is, de leírom, a többiek miért mondják, h veszett ügyed van.

Honnan szerezhetnél pénzt?

1. diákmunka - írtad, hogy nem kapsz

2. tanulmányi ösztöndíj - ezt is írtad, hogy nem éred el (meg úgy tudom, fizetősök nem is kaphatnak, de ebben nem vagyok biztos)

3. szoiális ösztöndíj - mivel fizetősön vagy, ilyet nem igényelhetsz

4. diákhitel - ebből fizeted az iskoládat, mert fizetősön vagy

Látod, folyton abba ütközünk, hogy fizetősön vagy :/

2012. jan. 11. 11:22
 20/40 anonim ***** válasza:
81%
Neked nem fog a duplájára nőni a tandíjad.Régiekre nem vonatkozik csak akik szeptemberben akarnak felvételizni.
2012. jan. 11. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!