Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nagyon bánt, hogy...

Mit tegyek? Nagyon bánt, hogy így viselkedik velem. Kérlek adjatok tanácsot.

Figyelt kérdés

A párommal lassan 2 éve élünk együtt. Eleinte (mint mindig) ez a kapcsolat is tökéletesnek tűnt. Aztán (lakva ismeri meg az ember a társát) amikor összeköltöztünk egyre kevesebbet foglalkozott velem. Eleinte azt gondoltam idővel változik. De nem. Munka után hazajön eszik, és beül TV-zni vagy könyvet olvas. Hétvégén egész nap könyvet olvas, este kicsit TV-zik, és még éjfél előtt elalszik. Reggel 7kor felkel, kávé, cigi, és ugyan úgy megy minden tovább. Számtalanszor leültem vele beszélgetni, ami úgy nézett ki, hogy én beszéltem Ő hallgatott. Százezerszer elmagyaráztam neki, hogy egy párkapcsolat egyik lefőbb alapja az, hogy beszélgessünk. Egyszer azt mondta minek annyit beszélgetni. Mennyit? Ha én nem szólok hozzá, ő hozzám sem szól. Persze szeret, meg minden...Szilveszterkor azt mondta, megígéri többet törődik velem, és kevesebbet a tv-vel és a könyvekkel (milyen kedves...). Tudtam, hogy nem fogja betartani, és eddig minden a régi. Szerinte minden rendben. Amikor megkérdeztem minden oké e a kapcsolatunkkal azt mondta szerinte igen, azt kivéve, hogy most nem keres olyan jól. Én őt nagyon szeretem, és már nem tudnék élni nélküle, az életem részévé vált, és sosem tudnám elhagyni. De legyünk őszinték ez így pár hónap múlva egy szenvedős se veled se nélküled lesz. Nem tudom mit tegyek. Ha beszélgetni akarok látom rajta, hogy a francba kívánja az egész beszélgetést. Ő a két év alatt egyszer sem jött oda, hogy beszélgessünk.

Én 21 éves lány

Ő 25 éves fiú.

Arra már ki sem térek, hogy néha zavartan viselkedik, folyton elfelejt mindent, és legtöbbször az a válasza egy adott kérdésre, hogy "nem tudom". Édesanyám azt mondja "formáljam", és "próbáljam meg megértetni vele, hogy nekem a beszélgetés, és a közös programok mennyire fontosak". Megpróbáltam. Ilyenkor fél órán keresztül csak velem foglalkozik, aztán szó szerint elfelejti hogy miről beszéltünk. Sokszor felháborodik ha beszélgetni akarok vele. Néha elég agresszív is tud lenni, de megütni sosem tudna. És mindezek ellenére, még csak nem is az a tipikus férfias pasi...

Jesszus..

Mit tegyek? Hogy próbáljam meg "formálni" vagy "rávenni", hogy törődjön velem? Tudom, hogy ha rá kell venni az régen rossz, de jelen esetben nincs mit tenni. Kérlek segítsetek.

2012. jan. 8. 12:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlanék neketek egy könyvet (GAry Chapman: Egymásra hangolva), a leírtak alapján neked a minőségi idő lehet a szeretetnyelved, neki pedig valami más, ezért nem tudtok közös nevezőre jutni. Ez a könyv már nagyon sokak párkapcsolatát hozzta vissza a sűllyesztőből, valamint jobbította, köztük a miénket is.
2012. jan. 9. 11:27
 22/27 anonim válasza:
Az a baj hogy erőltetni nem szabad a dolgot,mert az csak rosszra vezethet.Az a baj,hogy itt csak az egyik oldalt halljuk,a másikat nem..így nehéz tanácsot adni.Pl én ismerem a párom,nagyon uncsi néha.De én talpraállok,és kiosztom!Ebéd??Felejtsd el!!!Hol van tiszta ruhám??Jaaaa hogy ilyenkor hozzám tudsz szólni?Kérdezzd meg a szamìtógeptől,vagy!! a távirányítótól
2012. jan. 10. 10:26
 23/27 anonim válasza:

Előző vagyok elnyomtam.folytatom. majd az mos meg főz rád!! Nekem bevállt. De ezt is ismételnem kell soxor.Próbáld meg teis hát

ha.Hanyagold egy kicsit.Ha nem megy akkor gáz van.Lépj!!!Sok sikert

2012. jan. 10. 10:32
 24/27 Lifeishard ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Jómagam faszi vagyok, nem is a csendesebb fajtából, már csak az életvitelemből adódóan sem, de néha én is igénylem a csendet. Persze a nyugi, és az, hogy nem foglalkozik Veled, két különböző dolog.

Szerintem 17-es Válaszoló nagyon jól megfogalmazta.

A helyedben leülnék vele beszélgetni - tudom, hogy már megtetted párszor, de ezek szerint nagy gyakorlatod van benne :) - és megkérném, mondja el, neki mire van igénye ebben a kapcsolatban, ne azt, szerinte rendben van-e. Ha elmondta, mondd el, Neked mire van igényed, és tedd hozzá, hogy nagyon szereted, és nagyon szeretnél kompromisszumos megoldást találni a helyzetre, mert boldogtalan vagy. Ne zsarold semmivel, ne kényszerítsd. Ha erre nem hajlandó, az nem nyugodt természet vagy a "nem illetek össze esete" szerintem, hanem önzés a részéről, és akkor gondolkodnod kell a folytatásról...

26/f

2012. jan. 10. 22:30
 25/27 anonim ***** válasza:
Semmiképp se próbáldd átformálni. Ő ilyen, így kell elfogadnod, ha szereted. Ne bombázd folyton az elvárásaiddal,egyszerűen csak szeresd! Ha nem szeret kimozdulni,menj el barátnőkkel időnként, majd meglátod, hogy fog örülni neked, mikor hazaérsz. Nem szabad rátelepedned, úgy szeresd, hogy neki is jó legyen!
2012. jan. 23. 11:35
 26/27 anonim ***** válasza:

Ne áldozd fel a saját lelki egészségedet és az egész fiatalkorodat egy nagy büdös semmiért.

Egy férfi se ér annyit.Neki ennyi a lényeg h van ott valaki aki kedves,ad enni,megsimogat,rendet rak.Ennyi erővel egy cicával is élhetnél. :( Együttérzek mert én 18-23 éves koromig nem tudtam dönteni menjek vagy maradjak.Ha az eszemre hallgattam volna most lenne diplomám ingyen.Nehogymár mindig csak te próbálj meg mindent,ő egy lekvár,egy kis nyuszi akkor keressen magának egy hasonló társat,te meg egy olyat aki AKAR téged.

2012. jan. 24. 21:10
 27/27 A kérdező kommentje:
Minden válaszolónak köszönöm, köztük az utolsónak különösen. Mostantól nem kérek több választ kérdésemre, mert már döntöttem! Nagyon szépen köszönöm hogy eddig is írtatok!Sziasztok.
2012. jan. 25. 02:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!