Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én lennék a bunkó, felforgató...

Én lennék a bunkó, felforgató elem?

Figyelt kérdés

Az van, hogy 7 éve vagyunk külön az ex férjemmel, van 2 gyermekünk. Azóta megnősült, gyermek is van az új feleségével. Soha nem piszkáltam őket, nem keserítettem meg az életüket.

A kisebbik gyermeket tavaly megkeresztelték, engem nem hívtak meg (végülis mi közöm hozzá). Most lesz az elsőáldozás.... elmennék, de nem akarok balhét, bár ezt nem én csinálnám, hanem az új asszonyka, akire soha nem szóltam egy rossz szót sem. Az ex férjem eleinte ellenségesen állt hozzám, most már úgy-ahogy, de nem piszkál. Szóval elmennék a saját lányaim első áldozására. télleg nem akarok balhét, csak egyszerűen annak ellenére, hogy én nem vagyok templomba járó ember, mégiscsak a lányaimank egy esemény az életükben. nem piszkálnék senkit, csak odamegyek, megnézem, eljövök.... mindezt szépen, halkan, csendben.... Mégis az az érzésem, az új asszonyka megtépne, és nem akarok kellemetlenséget okozni.... na, akkor most mi legyen?

2009. máj. 23. 22:03
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
na, O.K., hallgatok rátok, hátha új fordulatot vesz az életem... majd meglátjuk mi lesz....
2009. máj. 23. 23:14
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
szia szerintem teljesen igazuk van a többieknek. El kell menned, és kész. Ha nálad van a gyerek s te neveled, akkor felöltözteted, te is felöltözöl és együtt mentek a nagy eseményre.Ja és nem kérdés hogy nem az új asszonykával. Neki kéne engedélyt kérnie, hogy ott lehessen hiszen neki semmi köze a te gyerekedhez. Még nem is ő neveli, akkor mit akar?Nincs egyik templomban se kitéve hogy csak vallásos emberek jöhetnek be. Különben meg nem hiszem hogy a homlokodra van írva, hogy te nem gyakorlod a vallást. Jó lenne ha a sarkadra állnál, mert ezt a nem visszaszóló típusodat használja ki a csajszi. Én a gyerekeimért bármire képes lennék, és nem azt nézném hogy ne veszekedjek, ha egy ilyen fontos dologról lenne szó. Különben szerintem a pap már közölte a gyerekekkel mikor lesz az áldozás.Nem lehet hogy a lányod nem mondhatja el neked? Sok sikert és légy határozott!!!
2009. máj. 23. 23:48
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem a gyerektől kérdezed meg, hogy hol lesz az elsőáldozás? Csak tudja...amúgy meg nincs joga senkinek sem korlátozni, hogy a saját gyerekedet lásd. Ezt meg kellene értenie az ex férjednek és a feleségének. A feleségének nincs joga megmondani, hogy te mit csinálj a saját gyerekeiddel kapcsolatban. Ha azt tapasztalod, hogy az ex férjed visszaél a jogaival, lehet a bíróságon jelenteni, hogy korlátoz téged. A gyereket kérdezd a helyszínről, időpontról, ne az ex férjet. Kit érdekel, hogy mit gondolnak, ha megjelensz? Amúgy meg elég durva lenne, ha a felesége a templomban tépne meg. Az csak őt minősítené.
2009. máj. 24. 03:34
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy változtatnod kéne a hozzáállásodon. Ne az legyen, hogy szépen megbújva elmegyek....ne legyél meghunyászkodó...azért ilyenek veled, mert csendes vagy és hagyod...állj a sarkadra!
2009. máj. 24. 05:39
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Már többen feltették a kérdést, de nem válaszoltad meg.

Ha a gyerekeid nálad élnek és közben járnak hitoktatásra, templomba, akkor Te hogyhogy nem tudod, ki a hitoktatójuk, hogyhogy nem tudod, melyik templomba járnak és úgy általában mikor mi történik velük?

Számomra felfoghatatlan, hogy nem tudsz ilyen alapvető dolgokat a gyerekeid életéről. Ez nekem kb olyan, mintha nem tudnám, melyik iskolába járnak a fiaim és ki az osztályfőnökük. Ennek semmi köze a neveltetésedhez, a vallásossághoz, a naivitásodhoz, ez valami egészen más, de döntsd el Te magad, hogy ez mi. Nekem már nagyok a fiaim, de még középiskolás korukban is rendszeresen ellenőriztem, hogy mikor hová mennek, kivel és ott mit csinálnak, stb, stb, Szerintem ez minden szülő kötelessége.

A következő kérdésem az, hogy miért egyeztél bele abba, hogy a gyerekeiddel olyan dolgok történjenek, amikről téged nem tájékoztatnak minden részletre kiterjedően? Már bocs, de nekem evidens, hogy a saját gyerekeim életének eseményein én vagyok ott és nem valaki más és nem én vagyok tekintettel másokra, hanem ők rám.

A helyedben én rendeznék nagy balhét a gyerekek jelenléte nélkül és nem azon aggódnék, hogy mi tetszik, vagy mi nem tetszik az új feleségnek.

2009. máj. 24. 07:56
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Tök egyszerű.Gondolom azóta mióta volt a keresztelő megtudtad,hogy hol volt.Na már most ott lesz az elsőáldozás is.Menj be a templomba és kérdezd meg,hogy mikor lesz.Aztán ne szólj semmit és menj el.Ha a kis csaj vergődik magát járatja le .Te csak állj ott és ne mondj semmit.Hagy hisztizzen és mindenki meglátja ki az értelmes ember.Igy elintézzed egy életre.
2009. máj. 24. 10:12
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Én csak egyet nem értek. Ha én úgy gondolom, hogy nem kereszteltetem meg a gyereket, ha majd nagy lesz, akkor ő eldönti, akkor nekem más se fogja a gyerekemet megkeresztelni, az fix! Még az apa se! A beleegyezésed nélkül ez hogy eshetett meg? Nem a gyerek döntött, hiszen fél éves volt!

És haén úgy gondolom, akkor elsőáldozás, hanuka, bérmálkozás se lesz!

Ki nem ... le, mit csinál az új asszonyka? Én széles ívben, az biztos. Én gyerekem. El lehet haza battyogni, ha nem tetszik a jelenlétem.

Az esküvőjükre se mész majd el, mert ott lesz új asszonyka? ugyan már!

2009. máj. 24. 11:11
 28/33 anonim ***** válasza:
én elképzelhetőnek tartom, hogy a hitoktatás meg a szervezkedés, nem tudom mi jár ezzel, akkor történnek, mikor a gyerekek az apukánál vannak, és mivel én sem vagyok templombajáró, vallásos meg főleg nem, én sem tudnám, mi a rendje módja a dolgok után járásnak. egy valamiben viszont biztos vagyok, a gyerekeimet nem kereszteltetheti meg apuka az új asszonnyal csakis a beleegyezésemmel, és ha én arra nem vagyok hivatalos, akkor sorry, de keresztelő sem lesz.
2009. máj. 24. 13:23
 29/33 A kérdező kommentje:

Jelentem elmentem az elsőáldozásra, szerencsére nem volt semmi balhé, sőt túlságosan is nyájas volt velem az "utódom" (ahhoz képest, hogy mit össze fikázott már engem eddig), dehát nyilván ez az ő hitközösségük, nem akarta magát lejáratni.

Most értem haza, látom azóta még írtatok, egyben válaszolnék is a kérdéseitekre.

A gyerekek apja az új családjával elég messze lakik tőlünk, ezért nem tudom ellenőrizni, hogy melyik templomról volt szó, és ki a hitoktató. Azért egyeztem bele, hogy megkereszteltesse a gyereket, mert az ő családja vallásos, templomba járó emberek (meghát úgy gondoltam, majd a gyerek ha nagy lesz és másik vallás szimpatikusabb neki, úgyis azt csinál amit akar), ha ez nekik annyira fontos, hát legyen meg az örömük, nem akarok ilyeneken leállni vitatkozni, mert egyébként megbízható, felelősségteljes emberek, tehát tudom, hogy nem kell reszketnem amikor nála vannak a gyerekek, hogy bajuk esik.

Egyébként már 3-4 hete elkezdtem feszegetni ezt a dolgot, hogy én szeretnék elmenni erre az eseményre, kérdeztem a gyerekeket, hogy hol van ez a templom, de nem tudták pontosan megmondani, kértem, hogy kérdezzék meg apjukat, de vagy elfelejtették, vagy nem tudom miért, eddig nem kaptam rá választ, még tegnap este sem. végülis az ex anyósomat hívtam fel, mert vele is beszéltünk már erről, hogy én úgy gondolom, hogy azért nekem is ott lenne a helyem, bármennyire is az utódom nem nézi jó szemmel, és anyós teljes mértékben egyetértett, és most fel is ajánlotta, hogy ők elvisznek engem kocsival, és így is lett.

Egyébként örülök neki, hogy megtettem ezt a lépést, és köszönöm mindenkinek a biztatást és az észhez térítést!

2009. máj. 24. 14:11
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó, hogy elmentél. A gyerekeid, magad, a férjed, és az "utódod" miatt is. Minden szempontból. Gratulálok! Sok erőt a továbbiakhoz!
2009. máj. 25. 09:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!