Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én lennék a bunkó, felforgató...

Én lennék a bunkó, felforgató elem?

Figyelt kérdés

Az van, hogy 7 éve vagyunk külön az ex férjemmel, van 2 gyermekünk. Azóta megnősült, gyermek is van az új feleségével. Soha nem piszkáltam őket, nem keserítettem meg az életüket.

A kisebbik gyermeket tavaly megkeresztelték, engem nem hívtak meg (végülis mi közöm hozzá). Most lesz az elsőáldozás.... elmennék, de nem akarok balhét, bár ezt nem én csinálnám, hanem az új asszonyka, akire soha nem szóltam egy rossz szót sem. Az ex férjem eleinte ellenségesen állt hozzám, most már úgy-ahogy, de nem piszkál. Szóval elmennék a saját lányaim első áldozására. télleg nem akarok balhét, csak egyszerűen annak ellenére, hogy én nem vagyok templomba járó ember, mégiscsak a lányaimank egy esemény az életükben. nem piszkálnék senkit, csak odamegyek, megnézem, eljövök.... mindezt szépen, halkan, csendben.... Mégis az az érzésem, az új asszonyka megtépne, és nem akarok kellemetlenséget okozni.... na, akkor most mi legyen?

2009. máj. 23. 22:03
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

biztos hogy féltékeny a nő, de neki nincsk öze a te gyerekeidhez, csak annyi hogy a jelenlegi férjével (azaz a saját apjukkal) meg vele élnek egy háztartásban. Ha nem mennél el, akkor meg azt mnodhatnák, hogy milyen anya vagy, meg sem érdemled a gyerekeidet, ezt akarod? ha botrányt csinál az nem jogos, és csak magát járatná le nem téged, a gyermekeid csak nem őt védenék. és mi az oka hogy a férjedhez kerültek a gyerekek, miylen a kapcoslatot a gyerekeiddel? maugy előszőr én is azt vettem ki hogy az ő gyerekeinek az áldozása lesz, ezekszerint akkor a tieid vele vannak, és a sajátjaidnak lesz a nagy nap.

ha ilyen hisztis a nő én elgondolkodnék az exed helyébe h vele maradjak e, ő is tudja h neked van igazad, még a volt férjed sem tilthatja tőled a gyerekeket, nemhogy a nő.

és miért lenne gond ha csak ott vagy, amugyse láthatod a gyerekeket?

2009. máj. 23. 22:26
 12/33 anonim ***** válasza:
79%
Na akkor már én is elvesztettem a fonalat.Nálad laknak,te neveled őket,de akkor,hogy hogy nem tudod,hogy mikor lesz az elsőáldozásuk?!Erről szoktak a hitoktatók szülői értekezletet tartani.A gyerekek sem tudják,hogy mikor lesz?Ha nálad laknak akkor nem te viszed őket?Egyébként a gyerekek hitoktatója,vagy a plébánián megmondják a részleteket és sokkal több jogod van ott lenni,mint az új feleségnek.
2009. máj. 23. 22:27
 13/33 A kérdező kommentje:
22.21: nem veszik figyelembe a gyerek igényeit! Én mindig kikérem a véleményét, megbeszéjük a dolgokat és úgy döntünk! Apjuknál nem ez van, mivel a jelenlegi feleség előző házasságából származó kislány nem így van nevelve, amikor az én lányaim ott vannak, rájuk is azok a szabályok érvényesek! panaszkodnak a lányaim erre, de nem akarom őket apjuk ellen nevelni, így mindig azt mondom. apánál ez van, ezt tartsátok tiszteletben.. Lehet, hogy ez sem jó? De akkor mi a jó? A fene se tudja már, mit kéne csinálni.... én nem szólok egy rossz szót sem az apjukra.... inkább védem őt.... dehát elég nagyok már, pont jól látják a problémákat.... na, már túlságosan belebonylódtam a filozofálásba....
2009. máj. 23. 22:29
 14/33 A kérdező kommentje:

Ajjaj, azt hiszem tényleg nem fogalmaztam világosan (ezért tényleg bocsánatot kérek, de kicsit zilált vagyok a helyzetben).

szóval: van 2 gyermekem, velem élnek. A volt férjem anyai ágon vallásos, valószínűleg ennek hatására, vagy ki tudja minek hatására, az új feleségével elkezdtek a vallásosság és templomba járás felé fordulni. A nagyobbik gyereknek megvolt a keresztelője, 6 hónaposan. A kisebbiknek nemrégen volt a keresztelője, 10 évesen, amire engem nem hívtak meg, nem láttak szívesen. Most lesz mindkét gyerek első áldozása, és én szeretnék elmenni, hiszen nekik fontos, tehát nekem is. az ex férjem jelenlegi felesége mindig dumált ellenem, és nem beszéltem őellene, de nem akarok a lányaimnak kellemetlenséget egy ilyen alkalom kapcsán sem. Dehát miért nekem kell elbújnom a saját gyerekeim fontos napján, ha nem én csinálnám a kellemetlenséget, hanem a jelenlegi asszonyka? Én parázom túl? Dehát nem akarok kellemetlen helyzetet a lányaimnak....

2009. máj. 23. 22:40
 15/33 A kérdező kommentje:
Azért nem tudom, hogy mikor lesz az esemény, mert hiába kérdezem, a gyerekek megmondanák, de nem kapják meg a konkrét választ apjuktól,, tehát nem tudják nekem megmondani. Hívtam telefonon az ex férjemet, naná, hogy nem veszi fel.... Ő sem akar balhét a jelenlegi nejétől... jó mi?
2009. máj. 23. 22:44
 16/33 anonim ***** válasza:
81%
Mi az hogy nem hívtak meg a saját gyereked keresztelőjére? És mi az,hogy nem mersz elmenni az elsőáldozásra? Ha nem mész el,tényleg azt fogják mondani,hogy milyen anya vagy,hogy nem vagy ott. Komolyan nem értelek! Könyörgöm a TE gyerekeidről van szó!!! Ha nem is vagy vallásos,ez mindenképp egy fontos dolog az ember életében. A gyerekeknek milyen lenne,hogy nincs ott az édesanyjuk?
2009. máj. 23. 22:48
 17/33 anonim ***** válasza:
86%

ne haragudj, de nem értelek. Kérdésed értem, csak a hozzáállásod nem. Odáig oké, hogy nem akarsz veszekedést. De milyen dolog az, hogy nem mész el, holott veled laknak, te neveled őket?

Mi az, hogy az van, amit az új asszony akar??

Nagyon egyszerű, mert meg kellmondani az asszonynak, hogy lesz az elsőáldozás, TE OTT LESZEL, ha tetszik neki, elmegy, ha nem maradjon otthon.

Mit csinálnál? Felöltözteted a gyereket, és menjen, te meg otthon várod?

Nem tudom, de nekem ez egy kicsit fura.

Ne alázkodj meg, ha engedsz nekik, akkor mindig ez lesz.

Az esküvőjükre sem mész majd el, mert ott lesznek?:SNehogy már!

Bocsi

2009. máj. 23. 22:49
 18/33 A kérdező kommentje:

Igen értem én, hogy igazatok van, merthát a saját gyerekeim, és lehet, hogy ez ilyen túlságosan jókislányság nálam, mert arra nevelt anyám, hogy nem szabad másoknak kellemetlenséget okozni, még olyan áron sem, hogy megalázom magam és saját magamnak okozok fájdalmat ... és nem könnyű ettől elrugaszkodni....

Oké, megpróbálok erőt venni magamon és végre egyszer kiállni magamért....

nah, majd tudósítok, hogy mit csináltam....

2009. máj. 23. 22:58
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi,de én sem értelek.A lányod úgy volt megkeresztelve,hogy Te ott sem voltál?Nem közösen választottátok ki a keresztszülőket sem?

Ha én nem is járok templomba de a gyerekeim igen,akkor is tartok kapcsolatot a pappal akihez járnak,ez evidens nem?

Ha pedig valamilyen templomi esemény van,akkor a gyerekeimnek azt én szervezem és nem más.Ez is egyértelmű nem?Apuka új felesége intézze a saját gyerekeit a férjével.De Te a Tieiteket az exel közösen.Az a nő amikor a férjedet választotta már tudta,hogy neki gyerekei vannak.És nekik Te vagy az anyjuk.Majd még az esküvőjüket is nélküled intézik ha hagyod.De tényleg,hogy engedhetted,hogy így kereszteljék meg őket?Téged nekik nem meghívni kellett volna,hanem neked megszervezni a keresztelőt,vagyis neked és az apjuknak közösen.Új asszonyka pedig elmehet ha meghívjátok,persze ha tud viselkedni.Állj már a sarkadra a gyerekeidről van szó!

2009. máj. 23. 23:00
 20/33 A kérdező kommentje:

Nem, ez nálunk nem így működik. Én nem vagyok templomba járó, nem is akartam a gyerekre ráerőltetni. Apjuk családja templomos, nagyon akarták, azt mondtam: O.K. Aztán gondoltam, majd a gyerek ha nagy lesz, kiléphet a vallásból, eldönti magának. amikor a keresztelő volt, akkor is kérdezősködtem, hogy mégis mikor és hol... nyilván a gyereknek nincs annyi infója róla, apjuk meg annyira diplomatikus, és meg annyira kis naív, hogy simán el mismásolta a kérdést. Sajnos mindig erre "csesztem" rá, hogy ilyen vagyok, neveltetésemből kifolyólag. Tudom, hogy apjuknál jó helyen vannak, nem rossz ember egyébként, csakhát közöttünk nem működtek a dolgok valahogy.

meghát, most mit mondjak na, a régi értékek szerint lettem nevelve: asszonyak kuss a neve, dolga a cselédkedés, a férj kiszolgálása....

és ettől tényleg nehéz elszabadulni.... igen, bármennyire is tudom, hogy ezt nem lenne szabad.... ezt láttam a saját anyámtól is, 200%ban kiszolgálta és körülugrálta a csontalkoholista szarember apámat....

2009. máj. 23. 23:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!