Hova fordulhatnék úgy hirtelen?
Férjem nagyon keveset keresett a múlt hónapban, súlyos betegség miatt 3 hét betegszabin volt. Ezért a fizetése ebben a hónapban 90 ezer forint lett. Ebből levonódtak a hitelek, maradt 50 ezer forint, ami nemhogy a számlák kifizetésére nem elég, de egy forintunk sincs enni... albérletben lakunk egy 1 éves gyerekkel. Egyikünk szülei sem tudnak segíteni, ők is el vannak adósodva. A barátaink még a szülőkkel élnek. Úgy volt, hogy férjem megkapja a folyószámlahitelt, de visszautasították.
Teljesen kétségbe vagyok esve, mert a gyereknek ma màr nem tudok enni adni... Üljek ki az aluljáróba kéregetni? Vagy menjek el örömlánynak?
Kérlek csak normális válaszokat, így is a síràs kerülget, nem tudok tiszta fejjel gondolkodni :(( átmeneti megoldás kellene csak...
vésztartaléknak lenni kell, mert ilyen helyzet bármikor történhet
ha maradt 50 ezer forint akkor vegyél a gyereknek kaját ami legalább két hétig elég, de legjobb eset az lenne ha a következő fizuig bevásárolnál neki
Próbáld meg segélyszervezetekkel felvenni a kapcsolatot. Sajnos nagyon hasonló cipőben járok.
A férjemet december 20.án elbocsájtották.
Mi is 90ből vagyunk ebben a hónapban, és szintén albérlet, 15hós kislány. Kísérteties.
A főbérlőtöktől nem tudtok haladékot kérni?
Mi ezt tettük, meg anyukáméktól kaptunk kajacsomagot.
Kedves első.
Néha egy jó szó is sokat segít. Kívánon soha ne kerülj ilyen helyzetbe!
azért pontoztatok le, mert leírtam amit gondolok
és ha megbetegedne a gyerek ne adj isten komolyabban akkor a gyógyszerét miből váltanád ki?!
Sokan miért nem képesek már csak ezért is legalább pár 10 ezer forintot félre rakni
ha legalább 20-30 ezer forintotok lett volna félre rakva akkor a gyereknek tudnál enni adni, nem sok ez az összeg de nektek hatalmas segítség lenne
Ebből az 50-ből mèg nem fizettük ki a bérleti díjat, ami 40 ezer forint. ès kb 30 a számla, amit nem tudunk kifizetni, nagyon félek hogy kitesznek minket innen. Nem gondoltam, hogy bármi baj lesz, eddig mindig jó fizetése volt... nem tudom lesz-e lelkierőm ezt végigcsinálni...
Még sosem kèregettem :(
szia,
először is nyugi és ne sírj.Ezt a hiányt így tartalék nélkül, csak 3-4 havi szígorú, kőkemény odafigyeléssel és sporolással lehet behozni,de sikerülhet.
a számla fizetésre most csak addig koncentrálj, hogy egyet-egyet válasz ki és annak a fizetését told át a következő hóra.gáz,villannyal vigyázni kell mert a 60 napot nem léphetes túl.tehát most ebből az 50eFt-ből kb. 15-20-at költhetsz rezsire.A maradék 30-ból kell a kaját megoldani.A gyereken ebben ne spórolj csak ésszel, de a felnőttek elvannak kenyéren és vizen.(ha esetleg még szoptatsz, bár 1 évesen már ritkán történik akkor Te mindenképpen figyelj a folyadék bevitelre. Olcsó leveseket főzzél,teáz)a következő hónapban a rendes fizúval még mindig csóróság lesz és sporolás de már a most be nem fizetett számlák, egy részét is be lehet fizetni.Fel kell keresni a bankokat, hogy legalább az egyik hitel törlesztése kerüljön 3-6 hónapra felfüggesztésre.és igen a főbérlővel is beszéljetek.
Hirtelen ezek jutottak eszembe és ne idegeskedj, bele fogtok jönni.
ma 12:43 elolvastad te amit írt
50 ből 40 az albérlet
csak 10 ezer marad a rezsire és kajára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!