Ilyen esetben megtartanátok a babát?
Ugyan mi rosszat mondtam?
tegnap 8.47
Szia!
Én csak egy pár bátorító gondolatot szeretnék írni.
Az első és a legfontosabb, hogy soha ne azon járjon az eszed, miért nem lesz jó. Az emberek többsége folyton a rosszat keresi mindenben. Ezért nem boldogok. Mindig gátakat állítanak maguk elé. Gondolkozz pozitívan. Pár előttem szóló (és ez nem bántás) is negatívan állt mindenhez.
"ha már gyógyszer mellett megfogant biztos, hogy nagyon erős kis babuci" Igen! Nagyon erős pici baba és ha vigyázol magadra biztosan nem lesz semmi baja! Ne hagyd, hogy mások félelmet tuszkoljanak beléd! Oka van, hogy benned fejlődik. Adj neki esélyt!
Az igaz, hogy egy 19 éves szájából nem sok mindent lehet komolyan venni. De sosem lehet tudni. Az élet mindig okozhat meglepetéseket. A szülök: szeretnek és elfogadják a döntésedet, mindenben támogatni fognak. Azok a szülők akik egy ilyenért kitagadják a gyermeküket önzőek és saját magukon kívül nem látnak mást. Soha ne forduljon meg a fejedben, hogy mások mit fognak gondolni. Nem ők adják a kenyeret a szádba, nem tettek érted semmit a véleménynyilvánításon kívül. A te életed. Nem mások véleményére kell életet építeni. A suli miatt ne aggódj! Saját családból van példa rá: nagynéném 3 kisgyerek mellett érettségizett le, majd a főiskolát is megcsinálta levelezőn. Mert akarta. És tette. Ne gátakat állíts magad elé, ahogy a legtöbb ember. Mindenki csak kifogásokat keres, hogy miért ne. Te keress okokat, hogy miért igen. Ha netalán mégis a párod nélkül maradnál a babával: ne keseredj el. Úgy sem maradsz egyedül. Ha valaki megszeret, azt is szeretni fogja, ami a tiéd. A babádat is :) Soha életedbe senki nem fog annyi szép pillanatot okozni, mint ő. Szeresd! Akadály az élet minden területén, mindig lesz. Fogsz még sírni, lesz még egy csomó minden rossz. De ami nem öl meg, az erősít. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szép életed lesz. Nem leszel gyilkos, nem lesz rossz érzésed. Mindig előre nézz, és soha ne adj mások ítélkező szavaira.
Sok boldogságot, erőt és türelmet kívánok!! Néha írj, hol is tartasz! :)
Örülnék én is, ha leírnád a folytatást!
Szerintem más kismamáknak is erőt adhatnál vele, akik még bizonytalanok a gyermekük sorsát illetően!
Biztató a párod hozzáállása! :)
Beszéld meg azokkal akikkel élsz. Akikre te és baba is fog támaszkodni. Mert ez nem csak a ti ( fiú+baba+te)életeteket befolyásolja, hanem azokét is akikre támaszkodtok.
Gyerek rengeteg energia, anyagilag meg szellemileg.
Képzeld el a legnehezebb munkát amit eddig csináltál, na ilyen egy gyerek. Csak ennek nincs vége, nincs ünnep nap, nincs szünnap. Néha jobb egy abortusz és később egy egészséges családban egy másik gyerek. Mint egy belerokkant,depis, elmebeteg családban vergődni egy életen át. Ez nem jó se a szülőknek se a gyereknek. Nagyon nagy teher, akkor vállald ha elbírjátok.
Mert a gyerek az élet értelme, mosolya bearanyozza a napodat és a világ legjobb dolga :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!