Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyen esetben megtartanátok a...

Ilyen esetben megtartanátok a babát?

Figyelt kérdés
2.5 hónapja szakítottunk a párommal, de még szeretjük egymást, csak nem működött a kapcsolatunk. (Mellesleg nagyon fiatalok vagyunk 20 év). Ő már dolgozik, külföldön és csak időnként jön haza, általában én mentem ki hozzá, egyetem mellett. Szakítás után 1 hónappal jött haza és szeretkeztünk, aztán vissza ment. Jelzem, gyógyszert szedtem de nem jött meg, ezért csináltam egy tesztet ami pozitív lett. Csináltam egy másikat is, az is pozitív lett, aztán elmentem orvoshoz és megállapította, hogy terhes vagyok (ez tegnap történt). Most fogalmam sincs, hogy mit csináljak. A volt páromnak nem mertem elmondani, mert félek, hogy azt hinné csak így akarom vissza szerezni. Pedig erről szó sincs. Sokkolt a dolog és még igazán fel sem fogtam. Azt sem tudom, hogy milyen élet lenne ebből, hogy ő külföldön van és itthon. Úgy volt, hogy én is kimegyek de még ha ki is mennék, a segítsége nélkül nem tudnék meglenni, hiszen a pici mellett eleinte nem tudnék dolgozni. Nem akarom megölni a saját gyerekemet, sosem voltam híve az abortusznak de nem tudom mi lenne a legjobb megoldás. Még ha össze is jönnénk nem akarom, hogy a baba miatt akarja csak és nem akarok teher lenni. Félek a szüleitől is, ők is kint laknak és sosem helyeselték ezt a kapcsolatot. Az exem is velük él még és én is itthon lakom. Még anyukámnak sem mertem elmondani, senkinek sem. Nagyon ki vagyok borulva. Ti mit tennétek? Exem 19 én 20. De ha nem békülünk akkor kinek kellenék egy babával és kitől várhatnám el, hogy más gyerekét neveli? És az is kérdés, hogy hinnének e nekem (ő és a családja), hogy tényleg az övé. De én nem akarom megölni ezt a pici babát, mert ha már gyógyszer mellett megfogant biztos, hogy nagyon erős kis babuci lenne és ezek szerint nagyon meg akar születni. És furcsa, de máris szeretem. Mit tegyek? :(
2012. jan. 4. 01:17
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:

Ugyan mi rosszat mondtam?

tegnap 8.47

2012. jan. 5. 13:44
 42/58 anonim ***** válasza:
Nos, hogy döntöttél?
2012. jan. 5. 14:07
 43/58 anonim ***** válasza:
Szia! Engem is érdekelne a döntésed. Anyukád, exed tudja már?
2012. jan. 7. 16:30
 44/58 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy későn írok, de kicsit sűrű volt a hetem. :) Az exem hazajött azonnal hazarepült. Már együtt mondtuk el a családjának. Holnap megyünk vissza hozzájuk. :$ Nem haragszik rám, habár kicsit kiakadt, de azt mondta h egy gyereknek 2 szülő kell és próbáljuk meg helyrehozni a dolgokat. :) Most nagyon jól elvagyunk az ijedtség ellenére is. :)
2012. jan. 9. 21:58
 45/58 anonim ***** válasza:
Ennek örülök, remélem a szülei is örülnek majd a babának!:) Sok boldogságot nektek!:)
2012. jan. 10. 02:04
 46/58 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Szívből drukkolok Nektek!:-))))
2012. jan. 10. 11:19
 47/58 anonim válasza:
100%

Szia!

Én csak egy pár bátorító gondolatot szeretnék írni.

Az első és a legfontosabb, hogy soha ne azon járjon az eszed, miért nem lesz jó. Az emberek többsége folyton a rosszat keresi mindenben. Ezért nem boldogok. Mindig gátakat állítanak maguk elé. Gondolkozz pozitívan. Pár előttem szóló (és ez nem bántás) is negatívan állt mindenhez.

"ha már gyógyszer mellett megfogant biztos, hogy nagyon erős kis babuci" Igen! Nagyon erős pici baba és ha vigyázol magadra biztosan nem lesz semmi baja! Ne hagyd, hogy mások félelmet tuszkoljanak beléd! Oka van, hogy benned fejlődik. Adj neki esélyt!

Az igaz, hogy egy 19 éves szájából nem sok mindent lehet komolyan venni. De sosem lehet tudni. Az élet mindig okozhat meglepetéseket. A szülök: szeretnek és elfogadják a döntésedet, mindenben támogatni fognak. Azok a szülők akik egy ilyenért kitagadják a gyermeküket önzőek és saját magukon kívül nem látnak mást. Soha ne forduljon meg a fejedben, hogy mások mit fognak gondolni. Nem ők adják a kenyeret a szádba, nem tettek érted semmit a véleménynyilvánításon kívül. A te életed. Nem mások véleményére kell életet építeni. A suli miatt ne aggódj! Saját családból van példa rá: nagynéném 3 kisgyerek mellett érettségizett le, majd a főiskolát is megcsinálta levelezőn. Mert akarta. És tette. Ne gátakat állíts magad elé, ahogy a legtöbb ember. Mindenki csak kifogásokat keres, hogy miért ne. Te keress okokat, hogy miért igen. Ha netalán mégis a párod nélkül maradnál a babával: ne keseredj el. Úgy sem maradsz egyedül. Ha valaki megszeret, azt is szeretni fogja, ami a tiéd. A babádat is :) Soha életedbe senki nem fog annyi szép pillanatot okozni, mint ő. Szeresd! Akadály az élet minden területén, mindig lesz. Fogsz még sírni, lesz még egy csomó minden rossz. De ami nem öl meg, az erősít. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szép életed lesz. Nem leszel gyilkos, nem lesz rossz érzésed. Mindig előre nézz, és soha ne adj mások ítélkező szavaira.

Sok boldogságot, erőt és türelmet kívánok!! Néha írj, hol is tartasz! :)

2012. jan. 11. 18:54
 48/58 anonim válasza:

Örülnék én is, ha leírnád a folytatást!

Szerintem más kismamáknak is erőt adhatnál vele, akik még bizonytalanok a gyermekük sorsát illetően!

Biztató a párod hozzáállása! :)

2012. jan. 15. 19:59
 49/58 A kérdező kommentje:
Még mindig minden rendben van :) Sok mindent nem tudok még írni, de igyekszem majd :)
2012. febr. 5. 19:32
 50/58 Bence_ ***** válasza:
3%

Beszéld meg azokkal akikkel élsz. Akikre te és baba is fog támaszkodni. Mert ez nem csak a ti ( fiú+baba+te)életeteket befolyásolja, hanem azokét is akikre támaszkodtok.

Gyerek rengeteg energia, anyagilag meg szellemileg.

Képzeld el a legnehezebb munkát amit eddig csináltál, na ilyen egy gyerek. Csak ennek nincs vége, nincs ünnep nap, nincs szünnap. Néha jobb egy abortusz és később egy egészséges családban egy másik gyerek. Mint egy belerokkant,depis, elmebeteg családban vergődni egy életen át. Ez nem jó se a szülőknek se a gyereknek. Nagyon nagy teher, akkor vállald ha elbírjátok.

Mert a gyerek az élet értelme, mosolya bearanyozza a napodat és a világ legjobb dolga :)

2012. márc. 6. 22:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!