Ilyen esetben megtartanátok a babát?
Sokan sokféleképpen megírták már.
Tartsd meg a babát.
Ha fel tudod nevelni - akkor te, az új pároddal - ha nem tudod ezt felvállalni, akkor add örökbe.
Több ezer baba nélküli pár van, aki ezer örömmel babusgatná, ha a gondjaikra bízod.
Én mindenképpen megadnám az esélyt az élethez a babának!
Fogadd együttérzésemet!
Nem akarlak megbántani, és becsüllek anyai érzésedért, de az életpárti válaszok kiegészítéseként még hozzátenném:
Vond le a következtetést, hogy mivel jár a felelőtlen, a gyermekre való nyitottság és az egész életre szóló hitvesi elköteleződés nélküli szexelés.
Sajnos, a "biztonságos szex" propagandája nagyon megtéveszti a mai fiatalokat, és kiüresített, élvezethajhászó, önző szerelmeskedésre készteti.
Lehet, hogy úgy érzed, hogy "szeretitek egymást", de ez a szeretet csak múló érzelem, ingadozó hormonjaitok függvénye, igazi lelki egységet eredményező önátadásra való képesség, értelmi-akarati egység nélkül. Ez nem elég ahhoz, amit a testi intimitás felelősségteljes megosztása feltételez.
Ha ezt nem látod be, további kapcsolataid által is többszörös veszélynek teszed ki magadat és gyermekeidet.
Történeted intő jel mindenkinek: a természettörvény megkívánja, hogy ne válasszuk el a testi egyesülés intimitását attól a teljes lelki egységtől és elköteleződéstől, önátadástól, aminek a jele kell hogy legyen.
Ebből fakad a hűség igénye, és a termékenység adottságainak manipuláció nélküli tiszteletben tartása.
Csak akkor igazán méltó, őszinte, "teljes" a szexualitás: ha nem ösztöneink, élvezetvágyunk rabjaiként cselekszünk, hanem az igazi önátadó szeretet kifejezésévé tesszük.
Ha jó megtanulod a természetes családtervezés ún. tüneti-hőmérőzéses módszerét, akkor mindezt még jobban átérezheted, és egy olyan párt is találhatsz magadnak, aki képes úgy szeretkezni, hogy nem kezel téged szexuális tárgyként, játékszerként pillanatnyi élvezetvágya kielégítése érdekében.
Sok sikert kívánok!
+
Szia!
Én neked drukkolok! Jómagam szombaton múltam 20 éves, és 6 hetes a babám. A párommal elég labilis volt a kapcsolatunk, nem terveztünk babát, de semmikép sem öltem volna meg, egyedül is felneveltem volna. De együtt maradtunk, összeköltöztünk, és nemsokára esküvőnk is lesz. Az egyetemet is tudom folytatni, nehéz, de nem lehetetlen, anyagilag is lehet bírni, némi pénzt tudsz igényelni az egyetemtől is, önkormányzattól is, csak ésszel be kell osztani.
Nem dőzsölünk, de amire kell, arra jut. És imádom a babámat, örökké utálnám magam, ha abortuszra mentem volna. Minden nap mutat valami újat, és ez csodálatos :) Megéri, hidd el!
Kérlek írj, mi lett veled!
"És furcsa, de máris szeretem."
Egyáltalán nem "furcsa", sőt teljesen természetes, érthető és indokolt. Az a furcsa (bár nem ritka eset), hogy valaki nem szereti megfogant gyermekét.
Furcsának nevezhető sokkal inkább például a volt párod iránti szerelmed is: annak ellenére "szereted" (azaz vonzódsz hozzá), hogy tudod, hogy nem működik, hogy üres.
Bizonyos értelemben azért igazad is van: minden érzelem elég furcsa tud lenni. Ha higgadtan kiértékeled a szeretetedet, érzelmeidet, akkor rájössz, mennyire feldolgozatlanok, kontrollálatlanok, ingadozók, megalapozatlanok stb. tudnak lenni, amikor szubjektív ösztön-éned határozza meg életedet, és nem az öntudatosan vállalt jó döntéseid.
Gyermeked iránti szereteted is még ilyen lehet...(??) Tegyük fel például, hogy milyen könnyen meginogna, ha kiderülne, hogy súlyosan fogyatékos... (reménykedünk persze, hogy nem!) Valószínűleg annyira meginogna ezáltal addigi kötődésed, hogy a gyűlölet pusztító tébolyának érzésével kellene megküzdened.
Javaslom tehát, tedd helyre érzelmeidet, hogy ne legyenek "furcsák"! Ne az ösztönös motivációk uralkodjanak rajtad, hanem tudatos, jól megalapozott döntéseid! Akkor is szeress (= akard a másik igazi javát), ha érzelmeid leküzdését igénylik, és akkor se dőlj be "szeretetednek" (= vágyakozásodnak), ha nagyon lázba hoz!
Balázs
+
"ha már gyógyszer mellett megfogant biztos, hogy nagyon erős kis babuci lenne"
persze...vagy nagyon beteg, mivel gyógyszer mellett fogant, aminek ugye azért vannak mellékhatásai, főleg mivel a fogantatást célzott megakadályozni, így nyilván a gyerekre is lesznek hatásai nem csak rád....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!