Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem gondoljátok, hogy egyes...

Nem gondoljátok, hogy egyes dolgokat átvehetnénk mondjuk az amerikaiaktól?

Figyelt kérdés

Ne értsetek félre, én sem szeretem a mai állapotot. A kérdésem alatt nem a gyorskajákat meg ilyen szarokat értek.

Nézegettem az előbb olyan videókat, ahol amerikai katonák hazamennek és annyira jó az egész. Magyarországon ilyen nincs. Azt se tudni, hogy mikor mennek, mikor jönnek vagy, hogy egyáltalán élnek-e még, szóval ha nem nézel alaposan utána nem tudsz meg semmit. Ott meg talán még ünnep is. Vagy vegyünk egy egyszerű katonás videót ahol hülyéskednek, ilyen sincs nálunk. Kíváncsi lennék a magyarokra is de nagyon csalódott vagyok, hogy amit találok az csak pár képből áll és össz-vissz 4-5 videó az egész neten. Ha esetleg videót találok az komoly dologról szól. Pl beírom youtubera, hogy "katona" nem ad ki semmi értelmeset, de ha beírom, hogy "soldier vagy US Army" számtalan videót kiad. Ők tisztelik a katonáikat, mi meg nem (vagyis sokan nem). Szerintem a laktanyákra is bőven ráférne egy kis újítás, újabb felszerelések meg ilyenek. Nekem ez annyira rosszul esik, hogy ők azok akik egy háború idején megmenthetnék az életünket (ha lenne normális cuccuk) és mégis sokan így bánnak velük. Láttam egy videót arról, hogy hogy "harcolnak" most magyarok odakint és a videóleírásban szerepelt a hős szó. Erre valaki odaír egy kommentet, hogy "Ti csak az videának (vagy fogalmam sincs hol néztem) vagytok hősök" - hogy ez mennyire szar volt már nem azért. Én ezt annyira hiányolom...ti nem?

Ne írjátok, hogy akkor menjek ki Amcsiba, mert egyrészt magyar vagyok, másrészt nem is tervezem.

2012. jan. 2. 14:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

15:31

Igen, tudom, a készenlétiseink, a kutyások stb. valóban világhírűek, de a leendő háborúk már nem úgy fognak kinézni, ahol ezek bármit is számítanak.

2012. jan. 2. 15:59
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Téged aztán nem nehéz befolyásolni...
2012. jan. 2. 15:59
 13/17 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező te nagyon buta vagy.
2012. jan. 2. 16:32
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mennyire tisztelik a katonáikat?

Annyira, hogyha hazamennek akkor a család ezerrel rohan elébük a katonaság meg magára hagyja őket.

Cukros propagandával becsábítják a seregbe a céltalan fiatalokat, sokan a gettót hagyják maguk mögött egy jobb állás, meg oktatás reményében.

Kiállják az embertelen kiképzést, elmennek és olyat látnak, tesznek, túlélnek amilyet a legvadabb álmaikban sem. Ezzel helyrerakják a lelkivilágukat rendesen.

Aztán hazajönnek a többségük igyekszik visszarázódni a civil életbe de nem megy. Amerikai civil szervezetek már nem egyszer a katonaság képébe vágta, hogy nem törődnek eleget a hazatérő katonák pszichés és fizikai állapotával, nem érdekli őket, hogy nem tudnak visszailleszkedni a gyilkolás után a normális életbe.

Nagyon sajnálom, hogy nem jut eszembe a film címe, de az egyik doku adón ment egy közel egyórás dokumentumfilm ami végig követte egy afgán helyőrségen az amerikai katonák életét fél évig. Nem volt kellemes látvány amikor egy őrjárat során a kamerák és a társai szeme előtt lőtték szét az egyik fiatal katonát és emiatt, hogy sírtak és kiborultak a társai.

Ezek után hazamegy és mit kap? Egy cifra parádés felvonulást, esetleg egy tömegnek intézett köszönömöt aztán mehettek. Szerinted ezeknek milyen lesz az életük ezután? Brutál látvány volt. Ennyire tisztelik őket.

Hamár a videóknál, filmeknél tartunk akkor láthattál elég amerikai filmet meghasonlott, lepattant, helyét nem találó, kallódó exkatonákról. Ők ezt élik át erről csinálnak filmet.

Magyarország meg szerencsére nem egy fanatikus háborúzgatós ország, hogy ekkora figyelmet kapjon a katonaság.

Nekik kell a propaganda kell a katona ahhoz, hogy folytathassák.

2012. jan. 2. 17:29
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

17:29 utolsó sorai elmondták a lényeget: Amerika szinte folyamatosan háborúzik, még jó, hogy ott a katonaság nagyobb reflektorfényben van.

Ha mi is hadban állnánk valakivel (és nem csak úgy mint most, hogy itt-ott besegítünk), a youtube-on is biztos több videót találnál magyar katonákról. Ennyi.

2012. jan. 2. 17:40
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Hazatér a katona, örülnek, oké.

De mi van előtte? Az, hogy előtte kimegy menetelni, jaszkarizni, lövöldözni idegen országokba, idegen kultúrák háborúiba beleszólni.

Köszi :)

2012. jan. 2. 19:14
 17/17 anonim ***** válasza:

Na most ha belegondolsz, akkor a magyar katonák rohadtul nem azért vannak kint külföldön holmi békét fenntartani, mert az Magyarországnak, a magyaroknak jó.

Kötelességünk kinn katonáskodni, mivel ensz meg unió és egyebekbe benn vagyunk. Igazából rohadtul nem értem miért megy egy magyar katonának külföldre. Rendben, pénzt kapnak rendesen biztos, azt nem tudom.De ennyi erővel menjen el valaki egy kelet európai országba dolgozni, és nem kockáztatja az életét, nem forog fenn az a veszély, hogy elveszti egy végtagját stb.

Magyarországon belőlük biztos nem lesznek hősök, mert itthon nem "reklámozzák" agyon őket.

2012. jan. 2. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!