A barátom örökbe fogadhat?
Apum kicsi koromban, anyum meg alig 4 hónapja halt meg. Nincs senki olyan rokonom,aki a gyámom tudott volna lenni, ezért intézetbe kerültem. Azt gondoltam,hogy csak nem lesz olyan rossz, de mégis. Beszéltem barátommal és azt mondta,hogy ha lehetséges, akkor örökbe fogadna és lenne a gyámom. Ez megoldható?
Én 16 éves vagyok, ő pedig 20.
Ha örökbe fogad, nem házasodhattok össze később. A nevére venne és jogilag ugyanolyan szerepet töltene be, mint az édes szüleid. Gondolom, abban egyetértünk, hogy ez így bizarr lenne...
A gyámügyön viszont utána lehetne kérdezni, hogy a szülei nem tudnának-e magukhoz venni valahogyan - persze csak ha erre ők is hajlandóak.
Nem 18, hanem 16 min. (max. 45)
Mindenesetre örökbe biztos, hogy nem fogadhat.
ma 13:31
Elvileg igen...Mindenki arról beszélt, hogy a gyerek a gyámja lett a csajnak. De aztán lehet, hogy kamu volt.
De máshoz meg nem igen tudnék menni, idegenekhez meg pláne nem. Szülei nagyon kedvesek és aranyosak. anyukája volt a tanárom ált. suliban.
Sajnos az intézetis emberkék erre igen kemények, vagy csak rossz napjaikat élik... De felhívtam barátom, elmondtam neki az itt leírtakat. Holnap bejönnek a szülei.
A családba fogadás lehetséges de csak a szüleivel fog müködni.
örökbefogadni nem kell, elég, ha nevelőszüleid lesznek.
ha kell segítség írj, szociális munkás vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!