Ebben az esetben felhivnád a sógornőd vagy hagyjam a fenébe?
Kicsit ideges vagyok.Telefonos kapcsolatban vagyok a sógornőmmel(messze lakik)Ha felhiv igyekszem rövidre fogni a beszélgetést vagy átadom a férjemnek a telót.
Tegnap felhivott egyedül voltam,dumálgattunk,meséltem neki ezt azt és hogy majd az anyjától szeretnék szivességet kérni de nem telefontéma és ugyis jönnek szombaton.
Erre ma felhiv anyósom hogy mi az a szivesség merthogy beszélt a lányával és mondta hogy akarok valamit.Neki is elmondtam hogy nem telefontéma majd megbeszéljük.
Legszivesebben felhivnám a sógornőm és kiosztanám,miért kell állandoan bekavarnia?Szét tudnék robbani.
Nem olvastam el a válaszokat.
Számomra itt egyáltalán nem tűnik elő semmilyen probláéma. Beszélgettél a sógornőddel: jó. Ő is beszélgetett az anyjával, említett téged is: jó,
Anyósodat érdekli, mit segíthet, meg is kérdezett: jó.
Mondtad, hogy majd szóban: jó.
Szerintem nem történt semmi, a sógornőd kedves volt, hozzád is, anyjához is, ő is, te is, mindne oké. Ha eljönnek, beszélhetsz vele szóban.
Ebből az egészből nekem annyi jön le, hogy te kicsit feszült vagy. De nem kell! Nem vagy egyedül, ott vannak, segítenek. Nem olyanak, mint te, vagy a te oldali család, de összetartoztok, támogatnak. Lehet hogy neked furák néha, de nekik meg ta vagy fura néha, ez mindenkinél így van, ez így normális. Talán a te családod titkolózósabb, az övék közvetlenebb, de ez nem baj.
Elárulod nekem, mi az, ami nem telefontéme? Mi az a szívesség?
(mert én is kíváncsi lettem, de szerintem mindenki, ez természetes: ha feldobod, h majd kérsz vmit, mindenki azt mondja erre: de mit?)
Szóval? Mi az a kérés? A miatt vagy ideges? A férjeddel kapcsolatos?
mondenod kellett volna akkor ezt, szó szerint: Figyelj, Sógica! Anyádnak egy szót se! FELTÉTLENÜL én akarom először személyesen mondani neki! SEMMIKÉPP ne említsd! "
Ha ezt nem teszed, természetes, hogy ha szóba kerül, megemlíti, ha eszébe jut. Látod, te tudtad, hogy titok, mégis elmondtad. Ő nem tudta, persze h mondta. Különben miért baj, ha az anyja tudja? Hisz előbb-utóbb úgyis elmondod neki. Sztem te túlságosan félsz anyósodtól, és ezzel növeled köztettek a távolságot! Családtag, anyád helyett anyád, kezeld természetesen! Közvetlenül.
Annyira rossz nem lehet, ha ilyen remek fiút nevelt.
Anyósomnak fel kellene hivni egy számot,és bizonyos kérdéseket feltenni,magyarán kémkedni.Azért fontos hogy személyesen beszéljek erről vele mert el kell neki magyaráznom mit kérdezzen,mire vagyok kiváncsi stb,plusz azt is el kell neki mesélnem miért fontos ez nekem.
Én nem hivhatom fel az illetőt,mert 1kijelzi neki a számom,2 felismeri a hangom.
Itthon szeretnék dolgozni(ezt se tudta anyosóm tegnapig,ezt is elmondtam volna szombaton)és szükségem lenne egy infora hogy amit én csinálok az ugymond a konkurencia mennyiért csinálja,ennyi.
Azért nem akartam telon mondani anyósnak mert képes rá és felhivja annélkül hogy elmagyaráznám neki a dolgokat és végül nem azt tudom meg amit akarok.
Vannak családok, ahol nagyon sokat beszélnek egymással, mindent részletesen. Vannak családok, ahol csak ritkán és keveset. Mindkettő lehet jószándékú, szerető család. Szerintem a te és a férjed rokonai között ilyen különbség van, ami neked még furcsa. De igyekezz tanulni tőlük, a férjed meg a tieidtől,, és akkor mindkettő előnyét be tudjátok majd építeni a saját családotokba! Az efféle különbségen meg fennakadni nem kell, másmilyenek vagyunk , ez a jó. Van előnye is annak, ha mindent azonnal kimondanak, és sokat beszélnek.
Pl. amit kérni akarsz - és köszönjük hogy elmondtad - .
Az is egy telefon, ami neked nehéz, neki meg semmi. Látod, máris javadra fordult az ő beszédességük.
Nem kell a szótól félni!
Általában jobb, mint a hallgatás!
Ha úgy érzed, hívd fel a nőt! Mondd el, mit érzel, s hallgasd meg őt is. Sokkal jobb, ha elmondja miért tett így, mint hogy magadban puffogsz. Talán megindul köztetek ezzel a beszéd folyama!
Most én jövök ki hülyén hogy nem mondtam el anyósnak semmit,de nem akartam ezért felhivni hisz két nap múlva jönnek és tudunk beszélgetni.
A sógornőmmel a munkáról beszélgettünk és igy jött fel a téma hogy mit akarok,tényleg nem gondoltam hogy rögtön felhivja az anyját.
mesélek még valamit hogy érthetőbb legyen.
Mielőtt terhes lettem megigértem neki hogy ő az elsők között lesz aki megtudja.20hétig titkoltuk,ebbe ne menjünk bele miért.
A párom mondta még véletlenül se mondjam meg a testvérének mert elmondja az anyjának.
Mentünk anyósékhoz bejelenteni,előtte 5percel felhivtuk közölni a jó hirt.Bejelentettük anyoséknak,kb egy órát voltunk ott mikor csörgötta telefon és a sogórnőm nevetve mondja anyósnak hogy tud egy titkot rólunk ami őket is érinti és nagyon fognak örülni.Mivel évekig próbálkoztunk a hülye is kitalálná mi az.Igaza volt a páromnak hogy ne mondjuk el előbb ha nem akarjuk hogy anyósék tőle tudják meg.
Ezentúl ne mondj el neki semmit.
Sőt, ha hív, és te veszed fel, rázd le, mondd, hogy neked semmi beszédtémád nincs vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!