Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyám kikészít, nem tudom...

Az anyám kikészít, nem tudom csinálni az egyetemet. Mi lesz most?

Figyelt kérdés

Idén kezdtem,az év elején már kivettem az összes könyvet,beszereztem minden jegyzetet,előadásokra és szemináriumokra eljártam. Az egész napom könyvtárban telt, a ktöelezőkön kívül tantárgyanként mindenből plus legalább 5 könyvet olvastam,ha ne mtöbbet..az egyik tanár is megmondta,hogy nekem van a legtöbb anyagom,másik 3 is nagyon bír..

egy barátom sincs,csak az egyetem,nem buliztam egyszer sem,itt a vizsgaidőszak és anyám kikészít

hetek óta azt mondja,hogy nem tanulsz

nem lesz belőled semmi

az érettségi nem elég

meg hogy nincs értelme dolgoznia,mert nem tanulok

TELJESEN KIKÉSZÍT

semmi mást nem csináltam eddig

ráadásul azt tanulom,amit ő szeretne 100000-rel

és nem azt,ami engem érdekel

2011. dec. 27. 18:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szerintem neki valamilyen pszhihológiai gondja van.Persze egy szülőnek hajtania kell a gyereket de NEM ÍGY!Inkább örüljön hogy jó tanulók vagytok a tesóddal és kettessel rugdostak át az érettségin.Meg örüljön hogy egyetemre jártok és nem 1 proli sor-szalag munkás lesz belőletek.
2011. dec. 27. 18:36
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Válaszolj be neki:

"Ha azt tanulhatnám, ami igazán érdekel, biztosan többet foglalkoznék vele. De azt kell tanulnom, amit te akartál, és sajna ez nemigazán érdekel. Ahhoz képest egész jók a jegyeim."

2011. dec. 27. 18:44
 13/21 anonim ***** válasza:
túlzásba viszi de igaza van! te pedig szerezz be egy férfit aki levezeti a feszültséged :D hidd el mindjárt nem fog érdekelni, hogy cseszeget!
2011. dec. 27. 20:41
 14/21 anonim ***** válasza:
Utolsó neked elgurult a gyógyszered?Már hogy lenne igaza?Az ilyen ember nem normális , majd csodálkozni fog ma megromlik a gyerekeivel a viszonya.
2011. dec. 27. 20:48
 15/21 anonim ***** válasza:
helyesbítek! abban van igaza, hogy tanulni kell! jó iskolába járni, és nem utolsó sorban hasznos képesítést szerezni!
2011. dec. 27. 20:50
 16/21 anonim ***** válasza:

az én anyám is ilyen hülye volt.

mindig ahhoz a tanárnál kezdett a gimiben a szülőin, akinél a legrosszabb jegyem volt, aztán jött haza sírva, atöbbijegy, meg hogy matekversenyt nyertem, nem érdekelte

... hol van ma már az orosz ?!

2011. dec. 27. 21:04
 17/21 anonim ***** válasza:
az orosszal speciel ma elég jól lehet keresni :D
2011. dec. 27. 21:37
 18/21 anonim ***** válasza:

Amit a kérdésed elején írsz, az sem normális - egy idősebb prof mondta nekünk egyszer viccesen: gyerekek, azzal hogy lefénymásolják, még nem tudják az anyagot. Szóval az, hogy tripla annyi forrást összeszedtél az igazán szorgalmas dolog, de fel is kell azt dolgozni.

Egyébként meg az merült fel bennem, hogy esetleg anyukád is próbálta ezt a szakot, csak beletörött a bicskája? Erőlteti, hogy ugyanazt tanuld, vagy olyant erőltet, amiről azt gondolja, hogy annak idején inkább ezt kellett volna neki tanulnia? Ha az előbbi, akkor nem fogja hagyni merő féltékenységből, hogy elvégezd, bebizonyítja neked, hogy ugyanúgy alkalmatlan vagy erre a pályára. Ha az utóbbi, akkor meg az ő elrontott döntését szeretné veled helyrehozatnia.

Mindenesetre állj a sarkadra, s ha kell, titokban jelentkezz oda, ahová te szeretnél menni. Ha felvesznek, szeptemberben bejelented, hogy már máshová jársz.

2011. dec. 28. 00:24
 19/21 anonim ***** válasza:

az eddigi tanulás meg kidobott idő/pénz?

a szülő meg tartsa el?

szerintem ilyet csak akkor javasolj, ha vállalod az

eltartását.

Lehet, hogy a szólő reálisabban látja, hogy mivel lehet elhelyezkeni, és nem hagyja, hogy büfészakon ellegyen, mint a befőtt,vagy romantikus álmokat kergessen.

Ébresztő!!! az élet nem romantikus a nagy többségnek!!!!

2011. dec. 28. 22:45
 20/21 anonim ***** válasza:
És tudod miért nem romantikus az élet a nagy többségnek? Azért, mert az ő anyja rákényszerít valamit (mert hű de jól tudja, hogy mivel lehet elhelyezkedni, mert hallotta a szomszédtól) a gyerek valami olyat fog csinálni, amit gyűlöl, és a saját meg nem valósított álmait meg majd a saját gyerekével fogja megvalósíttatni. Hát ezért (is) elb@szott ennyire a társadalom.
2011. dec. 29. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!