Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ne tehetném azt az én...

Miért ne tehetném azt az én házamban, amit én gondolok?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok. 2. éve hogy elköltöztem otthonról és kb. fél éve van egy cicám.

Van egy most 7 éves öcsém. Többször voltak nálam, mióta a cica megvan. Öcsém minden pillanatban a macskát cseszegeti, üti meg ordibál rá, húzza a farkát stb... Már kismilliószor el lett magyarázva neki,hogy a macskát hagyja békén, de nem.

Tegnap anyával lejöttek hozzám. Anyával bementünk a hálóba öcsém meg nappaliban maradt a cicával. Mire kell vissza mennem? hogy öcsém éppen oldalba rúgja a macskát és azt kiabálja, hogy nyomi dö_g.

Nagyon felidegesítettem magam, hisz az a cica nekem nagyon sokat jelent. Nem volt kedvem tépni a számat, hogy jaj ilyet nem szabad,hanem oda mentem és teljes erőmből nykon vágtam az öcsémet, aki egyből sírva szaladt anyához, aki persze őt védi. És le lettem oltva, hogy milyen r_ohadék vagyok, mert a macsek többet ér nekem mint az öcsém. Ami valóban igaz. Utálom azokat az embereket, akik bántanak egy védtelen állatot, így ebbe az öcsém is beletartozik. Szép szóból nem ért, hát akkor kap egy pofont, pedig nem vagyok híve a verjük a gyereket példának.

Ma reggel felhívtam anyát,hogy akkor megyünk együtt vásárolni, ahogy megbeszéltük? Válasz kicsit sokkol: "szörnyetek, gyeremekeket megalázó emberre nem megyek sehova!" mondtam neki,hogy ez erős túlzás, csak egy nyaklevest kapott az öcsike, és az én házamban csak én parancsoljak már...erre: "ne gondold azt,hogy azt csinálsz abban a nyomorult házban, amit te akarsz! Még mindig én vagyok a szülő, te pedig a gyerek és az öcséd egy nagyon kedves aranyos kisfiú, nem érdemli meg a verést!"

és letette.

Nos, vélemények? Tényleg ekkora nagy bűnt követtem el? Tényleg csak szerintem volt ez helyes? Tényleg csak én nem tudom elviselni,hogy ilyen az öcsém?

2011. dec. 27. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
74%

Ha van utazódoboza, tedd addig abba a cicust, és zárd be. Így az öcséd nem fér hozzá, tehát nem bántja. Nem kellemes, ha órákig vannak ott a tesódék, de még mindig jobb, mintha bántja a cicát.

Nálunk is hasonló helyzet van, de mégsem ugyanaz. Sógornőmnek van egy nagyon aranyos kistestű, ám már felnőtt kutyusa. Játékos is, de csak addig míg el nem fárad. Mivel már 5 éves elmúlt, nem sokáig játszik. De a gyerekeim nagyon szeretik, és ők bár nem bántják, csupán mindig simogatnák, és játszanának vele, ez a kutyusnak nem mindig tetszik. Olyankor bemegy a kuckójába, ott nem piszkálja senki. Néha sikerül a gyerkőcöknek kicsalogatniuk, és elég sokszor nem. De érdekes menet volt, míg a gyerekek megszokták, hogy nem nyúlhatnak a kutyus után, és szedhetik ki a kuckóból, és a kutyus míg megszokta, hogy ha elege van, csak be kell mennie oda.

Szóval, próbálj meg valami hasonló dolgot, hátha beválik.

2011. dec. 27. 14:14
 52/74 anonim ***** válasza:
98%

A sógornőm öccse pont ilyen volt, mint a te öcséd.

Igaz, ők teljes családban nőttek fel, de a szülők szerint csak a fiú a gyerek, a lány csak lány, ráadásul nagy korkülönbség is van a két testvér között. Így aztán az öcsike jól el lett kapatva.

Ami neki megtetszett, azt azonnal meg kellett venni, amit ő akart, azt megtehette. Mivel nem kapott büntetést a rosszalkodásaiért, egyre meredekebb dolgokat csinált. A szülők még akkor sem kaptak észbe, inkább elsikálták az ügyeit. 35 éves korára teljesen lezüllött, mindenféle kétes ügyletekbe keveredik állandóan, volt úgy hogy az utcáról vitték be a mentők olyan részegen, hogy azt se tudta megmondani, hogy hogy hívják (a járókelők hívtak hozzá mentőt, mert orrán-száján-fejéből dőlt a vér)

Ő is kedves, aranyos kisgyerek volt a szülők szemében, sőt ált suliban eleinte ő is jó tanuló volt. Egészen addig, amíg nem kezdett el inkább a suli mellé járni.

A sógornőm hiába látta, hogy nem helyes így, hiába szólt a szüleinek, nemcsak hogy nem hittek neki, de még ő lett a rossz. Csak azt érte el, hogy előtte is elkezdték titkolni az öcsike dolgait.

Ha anyukád ilyen, ahogy leírtad, nem nagyon tudsz semmit sem tenni, úgysem hallgat rád.

A te házadban viszont az van, amit te akarsz. Ha engedsz anyukádnak és az öcsédnek, nemhogy javulni, de rosszabbodni fog a helyzet. Csak reménykedhetsz, hogy történik olyan valami, ami anyukádat még időben jobb belátásra téríti az öcséd nevelésében.

2011. dec. 27. 18:03
 53/74 anonim ***** válasza:
95%
jóóóóóóóóóóóóól tetted :D én is nyakon ... tam volna... :) nekem kutyám van, az unokaöcsém 8 éves, nem egyszer mondtam, ne aszo.gassa a kutyát... ő akkor is, egyszer rátette a farkára a széket és ráült, a kutya meg persze megharapta... nem volt vészes, csak odakapott, de én elégedett voltam, nem én rendszabályoztam :) nem mertek szólni, megdícsértem a kutyát. azóta nem cseszteti...
2011. dec. 27. 19:02
 54/74 anonim ***** válasza:
7%
Már megint egy elvakult állatvédő. Te beszélsz arról hogy utálod hogy ha a gyengébbeket bántják amikor te bántod a 7 éves öcsédet? Ez eléggé ellentmondásos. A macska amúgy sem a házba való. És meg volt a lehetőséget hogy ne hagyd egyedül a gyerekkel. Másrészt a pszichopaták szoktak állatokat bántani gyerekkorukban úgyhogy az öcséddel gondok vannak.
2011. dec. 27. 20:03
 55/74 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó nálad is csúszik a kuplung.
2011. dec. 27. 20:12
 56/74 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, én megértelek. Nekem is van egy cicám, akit imádok, sokkal normálisabb mint némelyik ember. Ha valaki elkezdené rugdosni azt én is nyakon vágnám. Anyád egy idióta, akinek a tesód most a mindene, mert ő a kicsi. Ha normális lenne anyád, ő is elmagyarázná az öcsinek hogy az állatokat nem szabad bántani! Szard le őket és szeresd a cicát!:)
2011. dec. 27. 21:14
 57/74 anonim ***** válasza:
6%
Utolsó téged is biztos macska szült ugye? Vagy a macskától kapod a fizetésedet? Ő csak egy állat gondolkozz már.
2011. dec. 28. 00:25
 58/74 anonim ***** válasza:
83%

Már nem azért, de miért számít az, hogy ki kit szült?

Többek között azért tart itt a társadalom, mert képtelen tisztelni azt, aki felett "hatalma van".

Értem ezt a "csak egy állat" kifejezésedre.

Rohadtul megmutatja az intelligenciát, hogy ki hogyan viselkedik egy olyan helyzetben, ahol felelősséget és emberséget kell tanúsítania. Ameddig ezen képtelenek változtatni az emberek, addig joggal mondhatja bárki, hogy mocsok világban élünk.

2011. dec. 28. 00:37
 59/74 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

45%-os, akit szépen lehúztunk: Te megy egy elvakult idióta vagy. Hogy a fenébe tartsak macskát kint, mikor nincs udvarom? És bármilyen hihetetlen, az a cica sokkal értelmesebb mint öcsém, sőt még nálad is értelmesebb, hisz ő legalább tudja tisztelni az embereket is. Te meg magasról tojsz az állatokra. Idióta vagy...

2011. dec. 28. 10:29
 60/74 anonim ***** válasza:
1%
Akkor ne tarts macskát. Akármennyire fáj a macska csak egy ösztönlény. Még hogy ti vagytok a nagy állatszeretők, honnan tudjátok hogy jól érzi magát egy lakásban nagy okosok? Szerencsétlen állat...
2011. dec. 28. 22:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!