Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ne tehetném azt az én...

Miért ne tehetném azt az én házamban, amit én gondolok?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok. 2. éve hogy elköltöztem otthonról és kb. fél éve van egy cicám.

Van egy most 7 éves öcsém. Többször voltak nálam, mióta a cica megvan. Öcsém minden pillanatban a macskát cseszegeti, üti meg ordibál rá, húzza a farkát stb... Már kismilliószor el lett magyarázva neki,hogy a macskát hagyja békén, de nem.

Tegnap anyával lejöttek hozzám. Anyával bementünk a hálóba öcsém meg nappaliban maradt a cicával. Mire kell vissza mennem? hogy öcsém éppen oldalba rúgja a macskát és azt kiabálja, hogy nyomi dö_g.

Nagyon felidegesítettem magam, hisz az a cica nekem nagyon sokat jelent. Nem volt kedvem tépni a számat, hogy jaj ilyet nem szabad,hanem oda mentem és teljes erőmből nykon vágtam az öcsémet, aki egyből sírva szaladt anyához, aki persze őt védi. És le lettem oltva, hogy milyen r_ohadék vagyok, mert a macsek többet ér nekem mint az öcsém. Ami valóban igaz. Utálom azokat az embereket, akik bántanak egy védtelen állatot, így ebbe az öcsém is beletartozik. Szép szóból nem ért, hát akkor kap egy pofont, pedig nem vagyok híve a verjük a gyereket példának.

Ma reggel felhívtam anyát,hogy akkor megyünk együtt vásárolni, ahogy megbeszéltük? Válasz kicsit sokkol: "szörnyetek, gyeremekeket megalázó emberre nem megyek sehova!" mondtam neki,hogy ez erős túlzás, csak egy nyaklevest kapott az öcsike, és az én házamban csak én parancsoljak már...erre: "ne gondold azt,hogy azt csinálsz abban a nyomorult házban, amit te akarsz! Még mindig én vagyok a szülő, te pedig a gyerek és az öcséd egy nagyon kedves aranyos kisfiú, nem érdemli meg a verést!"

és letette.

Nos, vélemények? Tényleg ekkora nagy bűnt követtem el? Tényleg csak szerintem volt ez helyes? Tényleg csak én nem tudom elviselni,hogy ilyen az öcsém?

2011. dec. 27. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 A kérdező kommentje:

Barátnőmnek a húga most 4 éves és nagyon aranyos kislány. Amikor nálam van a ciccel is nagyon aranyosan viselkedik és elmondások szerint, teljesen normális, kedves, nem követelődzik és ilyenek. Öcsémet is erre kellett volna nevelni és ha apu élne, ilyen is lenne öcsi is.

Mondtam már anyának,hogy pár év és igen meg fogja bánni ezt a nevelési módot, de nem hisz nekem, hisz Peti(öcsém) Egy tünemény és mindig az is fog maradni...

2011. dec. 27. 11:08
 12/74 lizzi77 ***** válasza:
85%
Szerintem teljesen jogos volt, amit tettél.. tipikusan az ilyen kölykökből lesznek az állatkínzó , verekedő, agresszív felnőttek...egyszerűen nincs bennük semmi empátia, nem tudják átérezni a másik fájdalmát, sőt, többnyire annak örülnek, ha mást szenvedni látnak. A jobbik eset az, ha értelmes kölyök, és ha a szívével nem is, de majd az eszével később megérti, hogy amit tesz, az helytelen. Ha a rosszabbik esetről van szó , akkor legközelebb, ha jön az öcsi, félrehívnám, és közölném vele, hogy pontosan azt fogja visszakapni, amit ad a macskának, legalább elrettenne, mert ha ez a típus az öcsi, akkor csak az erőszak nyelvét érti, illetve felismeri a nála erősebbet, és annak hódol be.Amíg fenn tudod tartani ezt az erőpolitikát, addig az öcsi is nyugton lesz.DE következetesnek kell lenni, mert ha azt látja, hogy csak a levegőbe beszélsz, akkor tojni fog a fejedre.
2011. dec. 27. 11:09
 13/74 A kérdező kommentje:

Utolsó: Köszönöm!

Beszéltem egyik taníjával(most 2.os). Azt mondta a nő, hogy igen jó tanuló, értelmes, de a magatartásával gondok vannak. Szünetekben igen durva tud lenni a társaival is.

2011. dec. 27. 11:13
 14/74 lizzi77 ***** válasza:
85%
Egyébként a kisgyerekek "alapbeállítása" 5-6 éves korában lezárul.Ezután már, ha csak egy nagyon-nagy horderejű dolog nem történik vele, akkor nem fog változni.
 15/74 anonim ***** válasza:
94%

Az öcséd egy kis pszichopata kezdemény. Most még csak állatokat kínoz, később jönnek az osztálytársai. Érdemes lenne szakemberhez vinni.

Anyáddal sincs minden rendben, ha ilyeneket beszél. Inkább menj egyedül vásárolni. Helyesen cselekedtél.

16/74 A kérdező kommentje:
tanítójával *
2011. dec. 27. 11:14
 17/74 anonim ***** válasza:
91%
Ma 11:09 egyetértek!
2011. dec. 27. 11:15
 18/74 anonim ***** válasza:
93%

Teljesen igazad volt!

Nem igaz, hogy egy 7 éves gyerek századjára se érti meg, hogy mit szabad és mit nem. Anyukád elkapatja, a fejére nőtt, s azt hiszi, hogy nálad is azt tehet, amit akar.

Ja, és hülyeségeket is beszél anyukád. A Te házadban nem ő fogja megmondani, hogy mi legyen és mi nem. Az öcsédet nevelje inkább, ne téged.

Ne haragudjatok már meg, de egy 7 éves gyereknek, ne hogy már könyörögni kelljen, hogy egy élő állatot ne bántson!!!

Írta a kérdező, hogy mennyiszer elmagyarázta neki!

2011. dec. 27. 11:16
 19/74 anonim ***** válasza:
92%

A TE házadban , Te szabod a szabályokat, én is nyakon vágtam volna öcsikét, és ennek fejébe anyukámmal is közöltem volna hogy többet nem jöhet el öcsém még így viselkedik. Biztosan tudja mit csinál, egy hét éves gyerek már nem hülye. Anyukád elkapatta nem kicsit, de ha öcsédet is szereted akkor amit előttem is írtak, ha jönnek akkor a cica másik szobába bezárva, ha elmentek kijöhet. Engem is hamar megtanítottak arra hogy nem bántjuk a kisállatokat, még egy egeret sem vagyok képes bántani. A cicám ha meg is fog egyet, de látom hogy még ficánkol menekülne, inkább kiveszem a szájából és elengedem az egérkét. Nem bírom nézni egy állat szenvedését.

"Még mindig én vagyok a szülő, te pedig a gyerek"

Erre pedig annyit tudok mondani hogy anyukád nem akarja elfogadni hogy felnőttél, külön életed van, és nem ő parancsol. Nekem apum csinálta ezt sokáig, aztán rávezettem, igaz sok veszekedés árán, hogy nem így megy.

2011. dec. 27. 11:21
 20/74 anonim ***** válasza:
59%

Öcséd elég fura, neveletlen gyerek, és furcsa, hogy anyukád ezt nem látja.

De! Szerintem az, hogy te megütöd, semmit nem segít. Te két dolgot tehetsz: 1. megmondod, hogy nem léphet be a lakásodba, amíg így viselkedik (ahol egyébként IGENIS te "parancsolsz", hiszen a te lakásod, és mi az, hogy anyukád a szülő még mindig? Persze, de ez 50 év múlva is így lesz...), 2. amíg ott vannak, bezárod a macskát egy szobába, ahova az öcséd nem mehet/nem tud bemenni, megelőzve ezzel az ilyen és hasonló konfliktushelyzeteket.

Azért tényleg ne a macska legyen a fontosabb, de a macska IS fontos, és azt nem engedheted, hogy bántsa. Biztosan meg lehet ezt oldani verés nélkül is.

2011. dec. 27. 11:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!