Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ne tehetném azt az én...

Miért ne tehetném azt az én házamban, amit én gondolok?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok. 2. éve hogy elköltöztem otthonról és kb. fél éve van egy cicám.

Van egy most 7 éves öcsém. Többször voltak nálam, mióta a cica megvan. Öcsém minden pillanatban a macskát cseszegeti, üti meg ordibál rá, húzza a farkát stb... Már kismilliószor el lett magyarázva neki,hogy a macskát hagyja békén, de nem.

Tegnap anyával lejöttek hozzám. Anyával bementünk a hálóba öcsém meg nappaliban maradt a cicával. Mire kell vissza mennem? hogy öcsém éppen oldalba rúgja a macskát és azt kiabálja, hogy nyomi dö_g.

Nagyon felidegesítettem magam, hisz az a cica nekem nagyon sokat jelent. Nem volt kedvem tépni a számat, hogy jaj ilyet nem szabad,hanem oda mentem és teljes erőmből nykon vágtam az öcsémet, aki egyből sírva szaladt anyához, aki persze őt védi. És le lettem oltva, hogy milyen r_ohadék vagyok, mert a macsek többet ér nekem mint az öcsém. Ami valóban igaz. Utálom azokat az embereket, akik bántanak egy védtelen állatot, így ebbe az öcsém is beletartozik. Szép szóból nem ért, hát akkor kap egy pofont, pedig nem vagyok híve a verjük a gyereket példának.

Ma reggel felhívtam anyát,hogy akkor megyünk együtt vásárolni, ahogy megbeszéltük? Válasz kicsit sokkol: "szörnyetek, gyeremekeket megalázó emberre nem megyek sehova!" mondtam neki,hogy ez erős túlzás, csak egy nyaklevest kapott az öcsike, és az én házamban csak én parancsoljak már...erre: "ne gondold azt,hogy azt csinálsz abban a nyomorult házban, amit te akarsz! Még mindig én vagyok a szülő, te pedig a gyerek és az öcséd egy nagyon kedves aranyos kisfiú, nem érdemli meg a verést!"

és letette.

Nos, vélemények? Tényleg ekkora nagy bűnt követtem el? Tényleg csak szerintem volt ez helyes? Tényleg csak én nem tudom elviselni,hogy ilyen az öcsém?

2011. dec. 27. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
8%

Kerdezo,

Ahogy tobbet irsz, ugy latom, hogy sokkal tobb problema van itt mint a macska.

Hianyzik apukad, most ot magasztalod, termeszetesen erthetoen. Most akarsz visszvagni anyukadnak, mert faj hogy testvereddel el, es apukad nincs tovabb. Lehet meg nemit feltekeny is vagy tesora.

2011. dec. 27. 11:46
 42/74 anonim ***** válasza:
82%

"Ilyen mértékű dolog"??? A Nevtan nem pszichiátria, nem gáz.... A kisöcsédnek segítségre van szüksége, mert SZENVED, és kicsi ahhoz, hogy maga kérjen segítséget. Amit tud: a felgyülemlett stresszt, haragot levezeti a gyengébbeken.... Szegénynek nincsenek eszközei, rá van utalva arra, hogy egy felnőtt észrevegye, hogy szenved, és segítsen rajta. ERRE való a Nevtan... Ne tarts ettől, ott azért ülnek a gyerekpszichológusok, hogy segíthessenek, ha a gyerekeknek problémáik vannak.

És hogy nem emlékszik apukád halálára, nem jelent semmit, a sérüléseinket koragyerekkorból is tudjuk hozni, csecsemőkorból is, sőt a magzati létből is (!). Biztos, hogy komoly trauma neki apukátok elvesztése...

Hívd fel anyukádat, és beszéld meg vele. És ne haragudj rá, hogy nem tökéletes anya, nyilván neki is hiányzik apukátok, s talán, hogy azt a kisfiút, aki Őrá még hasonlít, akit itt hagyott neki maga helyett, hogy őt ne veszítse el, mindent megenged neki... Nem helyes, ez világos, de anyukád is csak törékeny emberből van...

2011. dec. 27. 11:47
 43/74 A kérdező kommentje:
De ez az. Tudom, hogy öcsém milyen lesz, látom a tv-ben, hallom a rádióban, hogy 14 éves gyerekek hobbiból szurkálják egymást halálra. Öcsém ilyen lesz, ha valaki most nem kezdi el nevelni, de én nem tudok semmit tenni ezért. Anyának kéne, de az ő szemében öcsém magam a kis angyalka... Én nem foghatom és vihetem el egy orvoshoz..
2011. dec. 27. 11:48
 44/74 anonim ***** válasza:
96%

A gond, tényleg az, hogy anyukád azt hiszi, ez így a helyes. Ez ellen nem tudsz mit tenni, hisz még azt sem fogja fel, hogy a te házadban azt csinálsz, amit akarsz.

Korlátozd a látogatások számát, és mondd meg, hogy amíg a gyerek nem érti meg, hogy nem bántjuk az állatokat, mert azoknak is fáj, addig nem kell jönni.

Vagy ha meglátod, hogy bántja az állatot, ő is azt kapja, csakhogy érezze, mit tesz.

Nem hiszem el, hogy egy szülő ilyen alapvető dolgokat nem képes megtanítani a gyerekével! Nagyon mérges tudok ilyenkor lenni

2011. dec. 27. 11:48
 45/74 A kérdező kommentje:

Világ életemben apa volt a mindenem, nem tagadom.

Nem vagyok féltékeny, hogy anya és öcsi együtt élnek, hisz mindig is célom volt saját életet kezdeni és gimi után első dolgom volt,hogy az 5 évig spórolt pénzemből vegyek egy kicsike lakást.

Anyának tény ami tény, apa nem hiányzik. Soha nem volt felhőtlen a kapcsolatuk(már amire én emlékszem). Soha nem is viselt gyászruhát...

2011. dec. 27. 11:54
 46/74 anonim ***** válasza:
11%
Ha meg eddig soha nem beszeltetel anyukaddal arrol hogy hogy erez miota elveszitettetek apukadat, akkor nem tudhatod. Csak feltetelelez, a Te erzesed szerint.
2011. dec. 27. 12:04
 47/74 anonim ***** válasza:
76%

Én addig mosolyszünetet tartanák anyukámmal, amíg bocsánatot nem kérnek a macska miatt. A nyakleves pedig jogos volt.

Amúgy nálunk is hasonló volt a szitu: anya öcsémet mindenből kimosta, folyton fedezte, sose kellett semmiért felelősséget vállalnia. Aztán egyszer berúgott és majdnem megütötte anyát. Na, itt szakadt el a cérna. Korábban az volt, hogy ne bántsuk a kicsit (nem kicsi, 18 éves nagy ló), mostanra viszont kicsit változott a helyzet. Talált magának egy hobbit, ami leköti a fölös energiáit, és így nem kerül rossz társaságba. Még mindig nem a szívem a csücske, hiába az öcsém, mivel igazságtalanak tartom, hogy velem szemben sokkal nagyobb elvárások vannak, míg vele szemben alig. Annak viszont örülök, hogy elindult jó irányba, és reméljük tovább normalizálódik a helyzet.

Az állatokhoz visszatérve, ha bárki hozzányúlna a cicámhoz, én minimum a kezét eltörném és nem úszná meg egy laza nyaklevessel.

2011. dec. 27. 12:46
 48/74 anonim ***** válasza:
92%

Fú! Jól tetted hogy megverted!

Mond meg anyudnak, hogy ne védje az állatkínzó hülyegyerekét, ha legközelebb jön nem fogod a gyereket beengedni!

Ha mégis legközelebb is vágd kupán! Vannak akik a szép sóból nem értenek!

2011. dec. 27. 12:49
 49/74 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, anyukádnak milyen lelki beállítottsága van, de ha én látnám, hogy a gyerekem belerúg egy védtelen állatba, a szívem szakadna meg, hogy itt nagyon komoly bajok vannak.
2011. dec. 27. 13:10
 50/74 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad volt!

Az én házamba be sem tehetné a lábát a gyerek,nem érdekel,hogy az öcsém.

2011. dec. 27. 13:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!