Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szakítsak? Illik...

Hogyan szakítsak? Illik elmenni a szülőkhöz is és nekik is megmondani?

Figyelt kérdés

Távkapcsolatban élek, nem tudom, hogy hogyan lehetne megoldani. A szülei is nagyon szeretnek. Arra gondoltam, hogy meglepném, hogy ne kezdjenek el készülni a fogadtatásomra, elmennék, elmondanám neki, elköszönnék a szüleitől és jönnék haza.

Vagy ti, hogy oldanátok meg?

Köszi

2011. dec. 26. 19:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
92%

A barátoddal szakíts személyesen, a szüleinek max írhatsz e-mailben pár sort, hogy nagyon sajnálod, de ez a kapcsolat nem volt az igazi stb stb Köszönsz mindent, minden jót kívánsz.

3 év nagy idő és a szülőnek is nehéz szakítani, ha a gyereke szakít. Szerintem ilyen hosszú kapcsolatban azért illik nekik is mondani valamit, főleg ha jóban voltál velük.

2011. dec. 26. 21:45
 22/30 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem is jobb lenne ha elmennél haza hozzájuk. Egy külön szobában közlöd a pároddal, hogy szakítani szeretnél, majd mikor távozol elköszönsz a szüleitől. Nem kell magyarázkodni, majd a párod ha úgy akarja, elmondja nekik, hogy mi történt.

Volt párommal pár hónapja szakítottunk 2 év után, pont náluk voltunk otthon(szintén távkapcsolat).

Anyukája tegnap is felhívott kellemes ünnepeket kívánni és megkérdezni, hogy mi van velem, találtam e magamnak egy rendes pasit, meg kérdezte, hogy mikor megyek már hozzájuk. Nekem nehéz mikor keres, mert nagyon szerettem a családjukat, és szerettem volna a család tagja lenni, de máskepp alakultak a dolgok.

Ha te is ilyen jóban vagy a szüleivel, akkor mindenképp köszönj el.

2011. dec. 26. 21:47
 23/30 anonim ***** válasza:
0%
Kedves kérdező én úgy gondolom hogy a 3 évig húzódó távkapcsolattal rontottátok el a dolgot...egy távkapcsolatot nem lett volna szabad eddig húzni..szerintem egy távkapcsolat maximum 2 év,utána az egyiknek jönni vagy menni kell...szerintem ennél tovább nem szabad húzni..
2011. dec. 26. 21:55
 24/30 anonim ***** válasza:
20%
persze ez embertől is függ mert ismerek olyat aki már csinálja vagy 6 éve és teljesen jól meg vannak egymással..szóval szerintem ez egyén függő de itt a 3 évig húzás tette tönkre..hiszen ha meg lett volna a fizikai jelenlét egyfolytában akkor nem feltétlen így alakult volna és egy távkapcsolatban is kell lenni egy célnak hogy mondjuk az egyik vagy a másik költözik vagy valami távlati tervnek mert így ha nincs akkor semmi értelme,bár nem tudom hogy nálatok voltam e tervek..
2011. dec. 26. 21:58
 25/30 A kérdező kommentje:

Elég vegyes válaszok születtek és az a baj, hogy a hogyant illetően én sem vagyok magamban biztos.

Lehet, hogy az volt a baj, hogy sokáig húztuk...én kértem, hogy jöjjön, lett volna hol laknunk, majd talál munkát (tudom könnyű mondani), de nekem sulim csak itt van (komolyan, nem indult máshol a szakom).

Ez már így alakult. :S A szülei idősek, emailt nem olvasnak...meg az is kicsit személytelen lenne.

Természetesen én is úgy gondoltam, hogy külön szobában megbeszélnénk, majd az utolsó néhány 10percben nekik köszönnék meg mindent.

2011. dec. 26. 22:00
 26/30 A kérdező kommentje:
Úgy volt, hogy a sulim után én megyek. De mire ez bekövetkezett volna (hamarosan végzek), én kiszerettem belőle.
2011. dec. 26. 22:01
 27/30 anonim ***** válasza:

ismét a távkapcsolatos vagyok:D

még egy kérdésem lenne hogy milyen időközönként találkoztatok?

2011. dec. 26. 22:03
 28/30 A kérdező kommentje:

Eleinte hetente, kéthetente :) Aztán vizsgaidőszakban kevesebbet. Volt, hogy egy hónap is kimaradt. Most kb. már két hónapja nem voltam.

Ő kb. 4-szer volt nálam:S

2011. dec. 26. 22:06
 29/30 A kérdező kommentje:
Szóval a ti kapcsolatotok attól még simán működhet, mert a miénk nem működött :)Nyugi ;)
2011. dec. 26. 22:07
 30/30 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyok, sajnos mostanra a kapcsolat annyira elhidegült főleg részemről, hogy már nem ugyanazt érzem. Százszor is elgondolkoztam,hogy ha meg történne mi követné a szakítást. És folyamatosan ott kötöttem ki,hogy de a szülei mit szólnának...Én se tudom,hogy hova tegyem a szituációt, fontolgattam, hogy szakítunk és utána a szülei elé is oda kell állnom, hogy mindezt közöljem. Befogadtak mint "családtagot" és így örökké ez jut eszembe, nehezemre esik ki mondani a végszót számára :( De sokat nyomj az a tény is hogy a "szülei" mit fognak gondolni.
2012. jan. 13. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!