Mit gondolsz a JOZEFA névről?
Te már választottál egy nevet,irtál köré egy kérdést,és akinek nem tetszik az a név leszólód,minek kérdezel,ha már úgyis döntöttél?A gyakori válaszólóinak választod a nevet,nem akkor meg?Amúgy mindegy milyen ronda egy név,csak a gyerekkel van kib..va,ismerösöm Zizinek anyakönyveztette a lányát,és nem érti hogy az ovis Zizike méirt bögve megy haza az oviból,mert kiröhögik,kicsúfolják,egy ilyen névvel a lányod ,hogy Jozefa,ami picit zsidós,bibliás,férfias,céltábla lesz a piszkálódó gyerekeknek...
2011. dec. 16. 22:46
A listából az Eugénia ,és Auguszta tetszik,bár az Aguszta is könnyen gúnyolható langusztának.
2011. dec. 16. 22:48
13/41 A kérdező kommentje:
Nem döntöttem, hanem feltettem egy kérdést. Amúgy abszolút nem férfias. Az én nevem is zsidós, sőt, szó szerint azt jelenti, hogy zsidó nő, mégsem csúfoltak ezzel sosem.
Igen mert a mi időnkben nem volt ennyi gonosz gyerek a mai gyerekek már gonoszak és akit kinéznek akár név akár más miatt azt szarrá oltják,csúfolják,főleg ovi,iskola szinten.
2011. dec. 16. 23:14
15/41 A kérdező kommentje:
A mi időnkben? :D Honnan tudod hány éves vagyok?
De igen, pontosan voltak ilyen gonosz gyerekek, mint amilyenek most voltak. A gyerekek mindig gonoszak. :)
A Josefát és a Josefinát a spanyolban úgy (is) becézik, hogy
1. Pepa
2. Fina
3. Pin@
2011. dec. 16. 23:19
És a Jozefa magyarosított változatához, a Józsához mit szólsz? (Hacser Józsa művésznő viseli ezt a nevet.)
2011. dec. 16. 23:20
18/41 A kérdező kommentje:
Az is tetszik. De nem akarok Mo-n maradni...
Hát én se szeretnék itthon maradni sokáig, mert nem tudok megélni.
Amúgy a Jozefinnek az egyik angol becézése, a Josie (Dzsozi) szerintem nagyon jópofa.
Vilhelmina: hm, ez a Vilmos (külföldi) női változata, a Vilma szerintem egyszerűbb. A Vilhelmináról az Ugly Betty gonosz karaktere, Vilhelmina Slater ugrik be.
2011. dec. 16. 23:26
Az Eugénia jó...
(Én sajnos rengeteg spanyol nyelvű telenovellát nézek és ott általában a neveket úgy adják a szereplőkhöz, hogy kifejezze az adott karakter viselkedését kicsit. Az Eugenia szerintem olyan "tiszta" hangzású, persze spanyolosan kiejtve.)
2011. dec. 16. 23:28
Kapcsolódó kérdések: