Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem értem a férjem viselkedésé...

Nem értem a férjem viselkedését. Normális ez?

Figyelt kérdés
Van egy kiskutyám, havanese, akit a férjemtől kaptam még 4 éve. A szüleimnél maradt, mert nálunk baba jött és a férjem tiltakozott, hogy a kutyus velünk jöjjön az új házunkba. Ez rendben, még nincs is baj, mert engedtem, sűrűn látogatom és a szüleim szeretik nagyon. Viszont hétvégére elutaztak és kutya rám maradt, hazamentünk a kicsivel a szüleimhez és a férjem éjjel nem volt hajlandó velünk aludni, mert ő kutyával nem alszik és külön szobában aludt. A kutyus mindig együtt alszik valakivel, egyébként egész este ugat, vonít... és a babát felverte volna, kénytelen voltam bevinni a szobába. A férjem meg tiszta hülye lett. Egyébként is mindig olyan utálatos a kutyussal, mindig elzavarja, lehurrogja. De hogy emiatt ne velünk aludjon?
2009. máj. 16. 12:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
31%

Én sem aludnék egy kutyával egy szobában. Bár én allergiás vagyok rá, így nálam a következmény az lenne, hogy egy darabig még egy házban sem tartozkodnék a férjemmel, mert kórházba kerülnék.

Az allergiámat félretéve én teljesen mértékben megértem a férjed, mert nem mindenki tűri meg a háziállatokat a lakásban.

2009. máj. 16. 12:39
 2/18 A kérdező kommentje:
Ez érthető! De ő akarta a kutyát!!Miatta lett kutya bent a lakásban! Anyukámnak sem tetszett annak idején, de a férjem nagyon akarta és most meg nem bírja elviselni! Egy kutya nem 1 hétig van, hanem több évig! Törődni és gondoskodni kell róla! Nem megunni és odébb rúgni!!
2009. máj. 16. 12:45
 3/18 anonim ***** válasza:
79%

Így van, és ezt a férjednek meg kellene érteni. Hogy a kutyus is érez, mégpedig árnyaltan, kábé, mint egy kisgyerek.

A lényeg most nem az, hogy ki tűri meg a válaszolók közül a kutyát a házban, ki nem, hanem, hogy a férjed nem következetes a kutyussal.

Csak megjegyzem, olyan nincs, hogy egy együttélésben a családtagokról valaki egyedül hozzon döntést. A kutya családtag, és a férjed közösségben él, nem történhetnek egyedül az ő akarata szerint a dolgok...

2009. máj. 16. 13:19
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Örülök, hogy más is gondolkodik úgy, mint én.
2009. máj. 16. 13:22
 5/18 anonim ***** válasza:
75%

A kutya pont olyan kiszolgáltatott, mint a gyerekeink... Egy kis havanese miért is ne lehetne lakásban? Őt szobakutyának, családi kedvencnek tenyésztették.

Ha a gyerekeddel viselkedne így a férjed, azt sem hagynád szó nélkül. Hát állj ki a kutyusért! :)

Nem, nem hangosan, hanem érvelve azzal, hogy ő mit érezhet... Kompromisszumot lehet és kell si kötni, a diktatúra tényleg nem családba való.

Ha nem ért az érvekből, szép szavakból a férjed, az egy másik helyzet, de reméljük, sikerül békésen megoldani a dolgot.:)

Drukkolok!

2009. máj. 16. 13:28
 6/18 anonim ***** válasza:
45%
szerintem féltékeny a kutyára mert több figyelmet adsz a kutyának mint neki.
2009. máj. 16. 15:43
 7/18 anonim ***** válasza:
45%
..jajj, azért reméljük, nem ennyire "egyszerű" a férj...
2009. máj. 16. 15:50
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
kettővel ezelőtti vagyok. Nagyon is elképzelhető hogy a férj féltékeny. Van aki a saját gyerekére is féltékeny. és sok pasas ennyire "egyszerű". A kérdezőnek pedig annyit tanácsolnék, hogy esetleg váltson hangnemet. Hangsúlyozza, hogy mennyire örült annak idején mikor a férjétől kapta ez a kis állatot, hogy milyen aranyos, és hogy mennyire jó lenne közösen elvinni sétálni. ha nemet mond nem szabad megsértődni, előbb utóbb megenyhül.
2009. máj. 16. 15:55
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Igaza van az egyik előttem szólónak, szerintem is egyszerűen "ráunt" és csinált egy műhisztit.És az az érdekes, hogy ez a kutyi tényleg bent lehet , és szereti a társaságot is. (pl. nagy testű kutya már elég necces lenne tényleg a szobában...)

Hát igen , a kishercegnek is megmondta a róka 1x, hogy amit megszelídít , arról bizony gondoskodnia is kell...hát ő nem akart.De hogy még pár éjjelt se bírt ki volna vele...???

2009. máj. 16. 15:57
 10/18 anonim ***** válasza:
45%

Az előző vagyok, elfelejtettem

Szóval nehogy valaki már azt higgye hogy ez az egész a kutyáról szól! Lehetne az bármilyen más állat vagy hobbi amivel a kérdező látszólag jobban foglakozik, és pláne hogy úgymond el is várják a férjtől, hogy ehhez még jó képet is vágjon, miközben ő elhanyagoltnak érzi magát. Szerintem tutira így van.

Ja, és ha tovább erölteted kedves kérdező, hogy igenis legyen kedves a kutyával mert az milyen aranyos és kedves kis állat, és nem érdemli meg hogy így bánjon a férjed vele, akkor még jobban elmérgesedik a helyzet.

2009. máj. 16. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!