Tiszta ideg vagyok anyumtól. Mit tehetnék?
A férjemmel és a lányunkkal élek abban a lakásban ami anyumé. Eddig nem volt sosem itthon, a munkájából kifolyólag. Teljesen meg voltunk így 3asban. Semmi vita-csak ami máshol is van-én itthon a babával, mindig rend és főtt étel várta haza a férjem. Anyum hazajött, nem dolgozik most már többet, én meg megőrülök tőle. Hangosan hallgatja a tévét, mindenre megjegyzést tesz, kupit hagy maga után, nem is kicsit úgyhogy egész nap takarítok. Beleszól mindenbe és a lányunkkal (unokájával) is úgy bánik, ahogy nem kellene. Múltkor ráütött a kezére. Rögtön szóltam neki, hogy ezt befejezheti, mert én vagyok az anyja és én nem veréssel nevelem (ő engem megvert párszor amikor kicsi voltam). Ha szólok neki, akkor megsértődik és elvonul sírni, hogy őt nem szereti senki, meg miért szólok rá? Értem én, hogy el kellene költöznünk, de egyenlőre még nincs annyi pénzünk. Talán fél év múlva, de addig???
Bocsi, hogy hosszúra eresztettem.
El kell fogadni, hogy ő ilyen.
Elvégre ti éltek nála,ha jól értem nektek vagyonotok nincs, csak gyereketek, szóval jelenleg nincs hová menni. Ameddig pedig ott éltek, addig hozzá kellene alkalmazkodni. Otthont ad nektek, azért ezért nem nagy ár, hogy hangos a TV.
Szépen kellene megbeszélni a dolgokat.
Ha édesanyádé a lakás, akkor nem sok lehetőséged van. Talán addig is, amíg el nem tudtok költözni, ülj le vele és beszéld át vele ezeket a dolgokat, amiket itt leírtál. Higgadtan és ne indulatból tedd.
Gondolj bele, hogy ő sem úgy él, ahogy szeretne, mivel neki meg hozzátok kell igazodnia.
Mi fizetjük majd az összes rezsit, kaját.
Igazából egymáshoz kellene alkalmazkodnunk, amit az ő részéről egyáltalán nem látok. (pl. én nem keltem fel, vagy megyek be hozzá, amikor alszik. Ellenben ő simán hangoskodik már hajnal fél7kor)
Próbáltam vele beszélni, de mintha nem értené amit mondok. Azt hajtogatja, hogy én nem szeretem, sír. Aztán kijelenti, hogy akkor el lehet menni. (pedig nélkülünk nem nagyon tudná fenttartani ezt a lakást)
Altatod magad, Kerdezo.
Nem tudna fenn tartani a lakast nelkuletek?
Ugyan mar? Eddig hogy csinalta? Felnevelt.
Fel het mar nem hajnal, foleg nem egy gyerekkel. Nincs penzetek, meg kell huznotok magatokat, ennyire tiszta a helyzet.
Igazából szerintem nem tehetsz semmit, mert az ő lakása.Megszoksz vagy megszöksz.Ott azt csinál amit akar. De magadnak is időt kell adni hogy megszokhasd a változást. Mégis x évig éltetek 3 ban aztán felbukkan egy 4. Nem kis változás. Összeszorítod a fogad és kibírod azt a fél évet. Ha meg anyukád szemszögét nézem akkor szerintem megérdemli hogy takaríts utána, nemcsak azért mert ő nevelt fel és ő is takarított utánad, hanem a lakásában lakhattatok mikor azt ki is adhatta volna.( ezzel ellentétbe a párom anyja nem nevelte fel a páromat de még a házában sem lakhattunk volna soha) Az hogy a lányod kezére ráüt kicsit az nem egyenlő a veréssel.A bátyáim és a feleségeik soha nem szabták meg hogy az unokákat hogy rendszabályozza anyukám. Nyilván nem verte őket agyba főbe, sőt sokkal többet megengedett mint a szülők de ha kicsit rácsapott a kezére és a gyerek árulkodott pont hogy a szülők is megmutatták a gyereknek hogy a mama szavára igen is figyeljenek oda.
Belegondolva a helyzetedbe lehet jobb lenne albérletbe menni,
Nem, 3asban (anyum, férjem, én) költöztünk egy nagy lakásba-mondván ő úgysem fog velünk élni. Panelről van szó. Szóval elég nagy a rezsi egy 4szobás lakásnak. Ő kisnyugdíjas.
Most hogy hazajött, ő mondta, hogy nem tudja hogy fog megélni, ha mi nem leszünk és inkább elcseréli kisebbre.
Jó lenne nekünk addig, mert tudnánk félretenni, és max fél éven belül költöznénk úgy, hogy nem kell hitelt felvennünk.
Emberi termeszzet. Persze, minden jo lenne. Penzsporolas, uralkodas, masnak csond, stb.
Ti vagytok harman, anyad egyedul, ugyhogy legnagyobb resze a takaritasnak Rad var, ti tobbet mocskoltok. Anyad is takaritott utanad mig nevelt.
Ennyi rivast, de lepni nem tudsz.
Én is azt a tábort erősítem, hogy neked kell alkalmazkodnod az idősebbhez.Hisz ha már három emberre főzöl,mosogatsz,akkor gondlom egy tányérral több,már nem olyan sok.
És gondolj arra,hogy fél év,az már nem olyan sok idő!
Kezdjetek el magatoknak lakást nézni! Kezdjetek el anyudnak keresgélni egy kisebbet,esetleg hírdetéssétek meg eladásra a jelenlegi lakást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!