Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van ennyi gyűlölködés...

Miért van ennyi gyűlölködés családon belül? Főleg az anyós-meny kapcsolatokra gondolok.

Figyelt kérdés
Összeszorul a gyomrom azoktól a kérdésektől, ahol a férjük édesanyját szidják a kérdezők. Ráadásul mindig valami történetbe csomagolva, ami rendszerint abból a szemszögből állítja be az anyóst, hogy egy vén szipirtyó, holott lehet, hogy csak öreg és öre és bogaras. Nekem ez nagyon rosszul esik, hiszen mi is leszünk egyszer anyósok, hogy fog esni, ha öregségünkre így fognak bánni velünk a gyerekeink, és a párjaik?
2009. máj. 14. 18:03
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
55%

Nyugodj meg! Nincs ennyi gyűlölet és utálkozás. A legtöbb meny szereti az anyósát. Csak ők nem irogatnak.

Félrevezető, amit itt olvasol, szerintem két-három menyecske írogat bőszen, s ott ül egész nap a gép előtt.

A normális menyek nem ezekre akérdésekre ugranak, ennyi.

Én is már el voltam keseredve, mert ha olyan választ adok, hogy hallgasd meg a férjed, mielőtt összevesztek,

vagy hogy nem biztos ogy 12 óra munka után neki kéne pelenkázni, akkor rögtön lehurrognak lepontoznak - esetleg a családon belüli erőszakot kezdik felhozni. Egyszerűen nem érvényesül a józan, és megértésre buzdító válaszom. De szerintem ferde ez a kép. Élőben mást tapasztalok.

2009. máj. 15. 08:32
 22/27 anonim ***** válasza:
77%
Szia, szerintem egy meny sem úgy látja anyósát az esküvő előtt, amilyen az valójában. Nekem 7 és fél évig udvarolt a mostani férjem, anyósjelölt végig nagyon kedves és odafigyelő volt. Viszont amikor hozzáköltöztünk, a dolgok lassan kezdtek megváltozni.Mivel külön él apóstól, nagyon kényelmes lett, semmire sincs gondja, legtöbbet tévézik. Rájöttem, h nem is szereti annyira a fiát, inkább ki szeretné használni pénzügyileg. Sunyi és alattomos, nem mondja ki, ha valami nem tetszik, inkább olyan dolgokat tesz, amivel megsérthet engem. Odakerültünk, h napok óta nem szól hozzám,csak ha muszáj, pedig nem emlékszem, h valamivel megsértettem volna. Pár napja ágyban fekszem, és meg sem kérdezte mi bajom...Na, szóval az ilyen anyósok milyen anyósok, ha még anyáknak is rosszak?
2009. máj. 15. 10:27
 23/27 anonim ***** válasza:
58%

Hát, kedves kérdező, csak bizakodhatunk, hogy mi nem ilyen menyecskét kapunk.

A baj az , hogy nem beszélgetnek egyáltalán, csak magukban puffognak mindkét oldalon. Talán nekünk sikerül majd kifogni egy átlagnőt.

Én drukkolok!

2009. máj. 15. 11:31
 24/27 anonim válasza:
Hála égnek én nagyon szeretem a párom édesanyját. Én is furának tartom, hogy annyira állandósult ez a helyzet, hogy szinte mindenhol jelen van... Lehet én vagyok extrém kivétel, de akikkel eddigi életemben együtt voltam fiúkkal hosszabb ideig, az ő szüleikkel sem volt semmi problémám, sőt, volt olyan anyuka, akivel a mai napig barátnők vagyunk, hiába lett vége a kapcsolatnak.
2009. máj. 16. 18:46
 25/27 anonim válasza:

Kedves kérdező! Most leszünk a párommal 1 éves házasok, a lányunk is most lesz egy éves, de nem ez aranyozza be az életünket, hanem az anyós keseríti meg! Az én anyukám, azaz a férjem anyósa mindig mindenben segíti, kérés nélkül ad. A párom szereti őt, és az édesanyám is kedveli a vejét! Szeretik egymást és tisztelik is! De ez rólam és az anyósomról nem mondható el! Engem úgy neveltek, legyek mindig őszinte, udvarias és segítőkész! Számtalan példa volt arra, hogy én jót cselekedtem vele, kisegítettem anyagilag, kölcsönadtam az egyhetes autómat! Ő továbbra is a hátam mögött mesterkedik, utálkozik. Ez teljesen megmérgezi a kapcsolatomat a férjemmel. A férjem is tudja, hogy milyen és nagyon unja már, hogy folyton csinálja a feszültséget az anyós, de mégse tesz semmit! Egyre csak rosszabb a dolog!

Egyszóval az anyós megaranyozhatja az életedet illetve be is feketítheti!

Én mindenesetre édesanyám példáját fogom követni. Szeretni fogom a gyermekem párját, bízom a nevelésemben és a gyermekemben! Tudom, az ő választása, és minden embernek van jó és rossz oldala! Tehát fel a fejjel menyek és vejek kilátásban van egy rendes anyós jelölt!

2010. aug. 25. 22:25
 26/27 anonim ***** válasza:

Okosan fogalmaz a 2009-05-15 08:32-es. Lám, most is lepontozták:)

Nem csak a hirességek élete, hanem a mindennapi embereké is bulvárosodik. Arra harapnak, ami szenzáció, azon jót lehet csámcsogni. Abban meg mi az érdekes, ha harmonikus kapcsolatú az anyós és meny?

Sajnos ez a jellemző manapság:(

2010. aug. 26. 08:59
 27/27 anonim ***** válasza:
"Nekem hál' Istennek sosem volt problémám egy anyósjelöltemmel sem." Nekem sem, az anyosommal, plane igy 8 ev utan együttlakva mar igen. A viselkedese egyebkent hirtelen valtozott meg, az esküvöt "lobogtatva", az esküvö elötti heten pedig olyat tett, hogy akkor komolyan elgondolkodtam, lefujjam-e az egeszet. Nem tettem, megbantam... csakis anyos miatt.
2011. márc. 11. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!