Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van ennyi gyűlölködés...

Miért van ennyi gyűlölködés családon belül? Főleg az anyós-meny kapcsolatokra gondolok.

Figyelt kérdés
Összeszorul a gyomrom azoktól a kérdésektől, ahol a férjük édesanyját szidják a kérdezők. Ráadásul mindig valami történetbe csomagolva, ami rendszerint abból a szemszögből állítja be az anyóst, hogy egy vén szipirtyó, holott lehet, hogy csak öreg és öre és bogaras. Nekem ez nagyon rosszul esik, hiszen mi is leszünk egyszer anyósok, hogy fog esni, ha öregségünkre így fognak bánni velünk a gyerekeink, és a párjaik?
2009. máj. 14. 18:03
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
91%

Mert mindig lesznek olyan helyzetek ahol nincs egyetértés .

Nekem is van vejem,volt már nézetkülönbségünk.Sőt !

Nagyon nehéz megtalálni a legjobb megoldást

de ha tényleg szeretettel közelitünk a dologhoz ha azt nézzük h a gyerekünknek mi a legjobb akkor lesz igazi megoldás

2009. máj. 14. 18:14
 2/27 anonim ***** válasza:
87%

Kettőn áll a vásár!meg kellene beszélni higgadtan a dolgokat,de ez még a házaspárok között sem megy mindig.

Eszembe jut egy régi történet:

A papa együtt élt a családdal.Beteg volt,és evés közben mindig az asztalra lötykölte az ételt.A menye egy fatányért adott neki,és a verandára ültette enni.

Látják egyszer,hogy az ötéves kisfiuk farag valamit.?Megkérdezték : mi lesz ez?Válasz : tányér nektek,hogy ha öregek lesztek,legyen miből ennetek.

Érdekes módon a saját anyánkkal sosincs bajunk.

2009. máj. 14. 18:21
 3/27 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Megígérem, nem "körözöm" ma már a témát és próbálok a kérdéshez híven intelligensen válaszolni. Az alap az, hogy nekem egy rendes , jószívű anyósom van. Ő se tökéletes (ahogy én sem!!) , szeret mindenre rálátni , de jó a kapcsolatunk, és ennek örülök. Számtalan példát hozhatok rá (pl. kismama vagyok, aggódik értem; babrucikat vesz; nem okít ki, hanem tanácsokkal lát el...stb.) Jó fiút nevelt , az én férjemet. Szeretnék én is hasonló típusú embert, fiút nevelni majd; és próbálom "átgondolni" azokat a dolgokat , amik esetleg az ő szemszögéből negatívak lehetnek.

Azonban. Vannak olyan dolgok, amiken egyszerűen nem lehet átlépni. Ha egy anyós uszít , vagy a rá bízott gyereket veszélyezteti; és nem azzal, hogy kettőt köhint rá , hanem pl. elviszi úgy sétálni, hogy nem szól róla senkinek, de főleg nem az anyjának; leejti a kezéből,vagy permetszeres levegőben sétáltatja...hát , akkor már egy kicsit elgondolkodhatunk, nemde?

Nem kell rá választ adni , mert sejtem a végét. Te is, én is máshogy látod a dolgokat ; de tartsuk ezt tiszteletben... :)

2009. máj. 14. 18:22
 4/27 anonim ***** válasza:
61%
Végre valaki a "másik oldalról"! Rossz dolognak tartom ennyire érzéketlenül, lelketlenül, a legkisebb empátia és tisztelet nélkül beszélni, írni házastársunk édesanyjáról. Még akkor is, ha már nem olyan friss, okos, talpraesett, mint mi, fiatalok! Meg kéne keresni az ő értékeit, mert vannak. De csak ha a hibáit keressük...
 5/27 anonim ***** válasza:
69%

nézd, ha minden oké lenne a kapcsolatukban valószinüleg nem szidnák az anyóst. én fiatal szülő vagyok és szent meggyőződésem, hogy míg élek, segíteni fogok a gyerekeimnek, úgy anyagilag, mint érzelmileg. azt gondolom, ez az életem értelme és a kutya kötelességem. de vannak szülők, akik nem így gondolják, akik kirepítik a fiókát, aztán lesz ami lesz, boldoguljon, ahogy tud. nem izgatja, hogy segítsen a gyerekén, nem nyújtja azt az érzelmi támaszt, hogy őrá bármikor számítani lehessen. naaaa, az ilyen anyós nem lesz sztáranyós.

szerintem.

6/27 anonim ***** válasza:
92%

Nekem pár hónapja volt egy nagyon csúnya vitám a férjemmel. Azt mondta, hogy az én anyámat nem lehet elviselni hosszútávon, mert mindenbe beleszól. Igaza volt, de anyut csak a jószándék vezette. Nekem kellett közbeavatkozni és nagyon rosszul esett, hogy mindkettőt szeretem, és ők meg veszekednek.

Megmondtam a férjemnek, hogy én soha mégcsak rosszat sem gondoltam az ő szüleiről és nem tűröm, hogy igy beszéljen anyuval. Anyunak meg megmondtam, hogy ne avatkozzon bele a mi dolgunkba, csak, ha kérjük. Azóta szent a béke.

Hozzáállás kérdése az egész és a békés együttéléshet sok-sok kompromisszun kell. Mindig a másik szemszögéből is meg kell nézni a dolgokat és mindig meg kell beszélni. Sok félreértés és utánna sértődés van, ha két ember elbeszél egymás mellett vagy nem is beszél egymással, csakn mindenki a maga igazát hangoztatja.

2009. máj. 14. 18:23
 7/27 anonim ***** válasza:
86%

Első válaszolónak tökéletesen igaza van.De szerintem az anyós-meny kapcsolatban több múlik az anyóson mint a menyen.

Mert:amikor hazavisz minket bemutatni a családjának életünk szerelme,szerintem mindannyian vagy majdnem mindenki megpróbál kedves lenni,és jó kapcsolatot kialakítani.Anyós szokott az lenni aki kritikus a fia választottjával,sokaknak nincs az a nő akit méltónak találna az Ő fiához.Aztán később mikor már a fiatalok kezdik élni a saját kis életüket,ugye nem a meny akar anyóséba avatkozni,hanem fordítva szokott ez lenni.Aztán ha baba születik akkor ott akar a legokosabb lenni...stb...lehetne még sorolni.Szerintem egészen egyszerűen azt kellene tudomásul venni,hogy mindenkinek a magánéletét tiszteletben kell tartani,és nem bele avatkozni semmilyen szinten sem.Mert ezt általában a fiatalok,főleg a menyek nagyon zokon veszik,és ebből alakul ki az utálkozás.Főleg ha anyós erőszakos,és nem tágít.Tanácsot akkor kell adni,ha kérik.Ha valaki kéretlenül bombázza vele a másikat az egy idő után hihetetlenül idegesítő.Mert persze mindent csakis jó szándékból tesz.Csakhogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.Biztos,hogy aki idősebb annak több a tapasztalata,többet megélt már,bölcsebb...stb...de ne akarja a fiatalokra erőltetni akkor sem az elképzeléseit.Lehet,hogy Ők másképpen szeretnének élni,máshogy csinálni dolgokat,másképp állnak a gyerekneveléshez...stb...de ez csakis az Ő dolguk,szívük joga.A fiatalok maguk akarják kialakítani a saját életüket szokásaikat,és aki hozzájuk megy,az ahhoz alkalmazkodjon,és ne a sajátját akarja oda vinni.

Én itt látom a legtöbb problémát,hogy nem hajlandóak egyesek tiszteletben tartani a mások életét,amit még akkor is kell,ha a saját felnőtt gyerekünkről és családjáról van szó.Lehet egymást okosan távolról is szeretni.Sokkal jobb mint közelről gyűlölni.

2009. máj. 14. 19:07
 8/27 anonim ***** válasza:
67%

azért vannak viták, mert a mamák régimódiak, a mai nők meg nem, és félnek, hogy az egyetlen kisfiúkat, a szemük fényét ellopják tőle, nehéz elengedni, fél hogy mi van ha megbántják, vagy kihasználják.

A nők főleg féltékenyek a női rokonok miatt :) Főleg a zsémbesebbek, a meny meg esetleg azt hiszi, hogy az anyuka a fiát ő ellene akarja fordítani, és válasz elé állítani, hogy ő vagy a feleség?

Párom öccsének a csaja nem mer találkozni a páromék anyukájával, szégyenli magát, ki tudja miért. Szerintünk simlis az a csaj és van rejtegetni valója. Én első alkalommal szivesen ismerkedtem meg az anyósjelöltemmel, jól kijövünk, de az a csaj több mnit fél év párkapcsi után sem képes megismerkedni a párja anyjával, ez felháborító. Sőt emiatt hagyagolja is a srác az anyját, pedig a hölgy messziről jön mnidig látogatóba és nagyon ritkán, eddig mindig hívta őt telefonon, érdekes én sosem mnodtam a páromnak, hogy én vagy az anyukád, válassz! Aki ilyenre kéri az nem normális. Még jó hogy valaki nem a párját választaná, hanem az aranyos anyukáját, ő semmit nem csinált, hogy így viselkedjen a csaj, minek bujkál? Ők nem veszekednek, csak ez az Ildikó néninek nagyon bántó.

2009. máj. 14. 20:02
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hál' Istennek sosem volt problémám egy anyósjelöltemmel sem. Mindet szerettem aki eddig volt, a mostani is mintha pót anyukám lenne. De azért nem lennék azok helyében akik nem voltak ilyen "szerencsések".
2009. máj. 14. 20:52
 10/27 anonim ***** válasza:
47%

Azért amiért a múltkor kiírtam a"anyukák miért nevelitek puhány emberekké a gyerekeitekek. c kérdést!

Most is 2 kérdés született ezzel kapcsolatban, pedig szegény gyereket a nagyi csak az utcába vitte ki, az anyuka meg leordította a fejét.

Szinte már csak anyatigrisekből áll a világ, mindenkire ugranak, hisztárikus pi*ákká válnak, már bocs érte... utána meg csodálkoznak ha a férjük elhagyja őket...

2009. máj. 14. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!