A barátnőm folyton diétázik, emiatt sosem főz semmi ehetőt, mit tegyek?
Együtt élünk 1 éve és mindig saláta, sovány hús, zöldségleves a menü. Sosem eszem semmi táplálót, csak ilyeneket, mellette szendvicsekkel, vagy mekis kajával tömöm magam, pedig sportolok is. Én nem tudok főzni és tök rossz, hogy ilyeneket kell ennem, már hányok tőlük, de attól is, ha ő eszi őket. Azt hiszi, hogy kövér, pedig nem, és ezért mindig diétázik. Mit tehetnék, hogy valami normális kaja is kerüljön az asztalra néha? Nagyon jól tud főzni, de ráállt ezekre a 0 kalóriás ételekre.
22/F
20/20-as
IGEN
Kérdező,
a felsoroltak egészséges, és finom ételek.
az én férfi ismerőseimnek 70%a igenis tud főzni. még ha nincs is rászorulva, mert az asszony megcsinálja, egy pörit főtt krumplival nem a világ megcsinálni,sőt.
nem az a gáz hogy valaki nem tud főzni, eleinte senki se tud, az a gáz, ha nem is haljandó megtanulni, már ha tanulásnak lehet nevezni, szerintem inkább csak gyakorlás
Egy szóval nem mondtam, hogy a háztartás vezetése csak a nő dolga. Miért magyarázzátok bele?
Csak annyit jegyeztem meg, hogy a férfiak nagy része nem tud főzni.
"az én férfi ismerőseimnek 70%a igenis tud főzni." Igen? Legalább 20-30különböző főzeléket és ételt eltudnak készíteni? Mert a főzni tudás ott kezdődik...
24-es!
De mit tudnak főzni? Mert alap dolgokat én is megcsinálok, mégse mondom, hogy tudok főzni...
nem, a főzni tudás nem a 30 féle főzeléknél kezdődik, hanem onnan, hogy nem esek kétségbe, hogy mit egyek, ha nem főz rám senki.
akkor is, ha csak pörköltöt, tésztát sokféle szósszal, sült krumpli, rakott krumplit, paprikás krumplit, 2 féle főzeléket, rizst, meg rántott húst tudok csinálni. ez nem sok féle kaja, de szerintem elég, és nem is nehéz megcsinálni. amúgy még csak annyit, hogy aki egy pár dolgot el tud készíteni, annak egy csomó, nehezebb étel is menne egy idő után, csak meg se próbálja elkészíteni
"nem, a főzni tudás nem a 30 féle főzeléknél kezdődik, hanem onnan, hogy nem esek kétségbe, hogy mit egyek, ha nem főz rám senki. "
Akkor teljesen másképp értelmezzük a főzés fogalmát és eddig elbeszéltünk egymás mellett. Evvel maximálisan egyetértek. De én ezt továbbra se nevezem főzőtudománynak.
tudománynak én se nevezem :)
de valahol el kell kezdeni, és a válaszomat úgy értettem, hogy én sose hallottam például apámat panaszkodni, hogy jaj anyád ma nem főzött, éhen halok, hanem szépen odaállt a tűzhely elé, és megcsinálta a pásztortarhonyáját. barátom kifejezettem jól főz.
(egyébként nem szoktam pontozni, és az se érdekel, hogy engem hogy pontoznak)
A főzés pedig nem azt jelenti, hogy séf vagy.
Olyan ez, mint a vezetés. Én nem tudok autót vezetni. Tehát ha meg akarnak engem tanítani kamiont, buszt, Forma1-es autót vezetni, akkor sokkal nagyobb hátránnyal indulok, mint aki tud személygépjárművet vezetni. Arra lehet építeni.
Mert ha neked a professzionális főzés számít csak főzésnek, akkor viszont sok nő sem tud főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!