Anyósom totálisan megzakkant! Mit csináljak?
Anyósom szavaival élve "tehenet borjával" helyzetben mentem a férjemhez, ugyanis van egy három éves lányom.
Az esküvőnket végigduzzogta, de azt főleg, hogy egy ilyen kétes nőszemély, mint én teherbe merészelt esni a fiától.
Ezt így visszahallottam a munkatársamtól aki a szomszédja.
Alapvetően viszont nincs konfliktus. Én nem provokálom őt, ha ő próbál, akkor kitérek.
Viszont nemrég megtudta (elcsípett egy beszélgetést a férjem és köztem) hogy apás vajúdást tervezünk, magyarán, hogy a férjem, míg vajúdok velem van.
Na itt aztán elkapta a nemtommi, folyton hív telefonon, hogy ő akar bejönni a szülőszobára, meghogy ő elkezd egy dúlatanfolyamot, amivel segít nekem (?). Finoman elutasítottam, de nem érti meg!
Durván is kijelentettem, hogy nem, Marika NEM JÖN BE AMIKOR ÉN SZÜLÖK!
Visszakérdez, miértnem jöhet, ha a férjem igen?
Mert a férjem és még a gyerek apja is!
Erre rávágja, hogy ő meg a gyerek nagyanyja, de úgy mindha ez előrébbvaló lenne a szülőségnél.
Elegem van. Elfáradtam. A férjem is próbálja leállítani, volt már szépszó, kiabálás. Ekkor egy-két nap kuss, utána felhív, hogy menjek el Vele egy kismamatanfolyamra, mert ő beíratta magát és engem.
Hiába mondok bármit, LE VAN TOJVA!
30h km
Nem akarlak elkeseríteni, de ez rosszabb lesz majd ha meg fog szuletni a pici. Anyosom és sogornom is be akart jonni a szuloszobára. A férjemmel megbeszéltuk, hogy o sem jon be. El bírom képzelni, hogy ott áll mellettem az anyos meg a sogornom (nem nagyon csípem oket, mindent kritizálnak). Akkor még meg voltak sértodve. Amikor megszuletett a kicsi, ugy csináltak mintha ok szulték volna. De egy ido után leállította oket a férjem és utána behuzták a féket.
Valahogy a lábatokra kell állni, foleg a férjednek. Neki kellene leállítani az anyját.
Kitartást
11 honapos kislány anyukája
:DDD Mintha az drága anyósomról írtál volna :DDD
Ne foglalkozz vele, a passzív ellenállás a legjobb, persze pusztán nevelési szándékkal. Tehát nem mindenáron kell vele vitatkozni, hanem csak ha te máshogy gondolog. Higgadtan elmondod neki, hogy neked mi a véleményed, és ezt csak egyszer teszed meg. Nem kell magadat folyton ismételni, ha nem érti, hagyd rá mint a hülyére :D Aztán úgyis úgy lesz, ahogy te szeretnéd :)
Nem kell ebből ügyet csinálni, más hülyesége miatt ne magad öld, főleg ne várandósan :)
Úristen, volt akinél még a sógornő is be akart menni???
Hát ennyi erővel szegény kismama szülhetett volna a Keleti Pályaudvar közepén is, hadd lássa mindenki...
Megértelek kedves Kérdező. Az anyósodnak semmmi keresnivalója ott. (Még az anyukád sem akara téged a jelenlétével zavarni, akkor az anyós minek?)
Igen, ő nagyanyja, de a szülés nem csak a babáról szól, hanem az anyáról is, ahhoz meg semmi köze.
Mondd meg a szülőszobán, hogy ne engedjék be. Vagy, egyáltalán ne is szóljatok, ha megindult a szülés. Csak utána, ha már megvan a "produktum". :)
A férjed meg legyen határozottabb, és tegye rendre. Ilyen nincs, hogy ennyire a fejetekre nőljön a kedves mama!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!